Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s akné?

Od: lucinkaa* odpovědí: 8 změna:

Dobry den, mám poslední dobou problémy s akné, můžete mi prosím něco poradit na pupinky? :) děkuju, pekný den preju.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

antynka*
hodnocení

2x

Mýdlo bych nedávala v žádné případě - vysušuje. Zkuste běžné dostupnou péči v drogeriích, pokud to nepomůže, svěřte se do rukou odborníků - dermatologů. A co opravdu pomáhá - protože většinou je akné hormonální záležitost, tak to je hormonální antikoncepce...

A samozřejmě babská rada - kvasnicová maska - a kvasnice i třeba jako pomazánku nebo polévku.

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Já můžu s čistým svědomím doporučit Zineryt - napíše kožní lékař, je to kožní antibiotikum. Dále pak konopná mást z lékárny.

Zinerit opravdu funguje znam to z vlastní zkušenosti ale hlavně se odnaučit jíst hořčici ta je na to nejhorší a je po problému

;), ;)

puclik
hodnocení

0x

Ahoj, a kde ty pupínky jsou?

puclik
hodnocení

0x

pardon, blbnu, přeci akné je na obličeji...

Tady je základ udržet pleť čistou, tzn. nejméně při každém mytí rukou v teplé vodě s mýdlem umít obličej a utříd do čistého ručníku. Víc si rukama jen tak pro nic zanic nemakat po čumáčku a udržovat čisto za nehtama.

martinaa*

Mýdlo je na pleť jedna z nejhorších věcí. Se zbytkem souhlasím;)

Tazatel - pořiď si kvalitní čistící gel na aknózní pleť (třeba Garnier). Někdo říká nemačkat akné, ale já si ho mačkala vždy, pak to potřeba tea tree olejem a pohoda.

A osobně mi velmi pomohl krém ze zdravé výživy Geleé Royale od firmy Topvet, je tam mateří kašička a to pleť hodně jak vyživuje, tak zlepšuje:)

doplněno 05.10.12 13:49:

Jinak vyřaď tučné, kořeněné a sladké - hlavně to škodí pleti:)

puclik
upresnim: v teple vode a mydlem umyt ruce, oplachnout a tema cistyma, teplyma jeste mokryma rukama preject po obliceji, pak oblicej dosucha utrit cistym rucnikem. Sra*ky ktere tu doporucuji mi jeste vice podporily tvorbu mazu, to bude asi individualni. Cista voda mi pomaha jiz nekolik let, vhodna na kazdou plet a nestoji temer nic. Jen jak uz jsem psala, pokud je, omezit zlozvyk zbytecneho sahani do obliceje.
puclik
...a s jidlem jsem se nikdy neomezovala, dam si horcici stejne jako 3x denne poradne opeprene a ostre jidlo s chilli. Snad jeste dostatecny pitny rezim, cista voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]