Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mám poslední dobou problémy s akné, můžete mi prosím něco poradit na pupinky? děkuju, pekný den preju.
Mýdlo bych nedávala v žádné případě - vysušuje. Zkuste běžné dostupnou péči v drogeriích, pokud to nepomůže, svěřte se do rukou odborníků - dermatologů. A co opravdu pomáhá - protože většinou je akné hormonální záležitost, tak to je hormonální antikoncepce...
A samozřejmě babská rada - kvasnicová maska - a kvasnice i třeba jako pomazánku nebo polévku.
pardon, blbnu, přeci akné je na obličeji...
Tady je základ udržet pleť čistou, tzn. nejméně při každém mytí rukou v teplé vodě s mýdlem umít obličej a utříd do čistého ručníku. Víc si rukama jen tak pro nic zanic nemakat po čumáčku a udržovat čisto za nehtama.
Mýdlo je na pleť jedna z nejhorších věcí. Se zbytkem souhlasím
Tazatel - pořiď si kvalitní čistící gel na aknózní pleť (třeba Garnier). Někdo říká nemačkat akné, ale já si ho mačkala vždy, pak to potřeba tea tree olejem a pohoda.
A osobně mi velmi pomohl krém ze zdravé výživy Geleé Royale od firmy Topvet, je tam mateří kašička a to pleť hodně jak vyživuje, tak zlepšuje
Jinak vyřaď tučné, kořeněné a sladké - hlavně to škodí pleti
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.