Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snížení alimentu

Od: ba* odpovědí: 10 změna:

Manžel platí na syna z 1manželství alimenty 1900kč.Máme 2 děti 5 a3,5 a se synem mame zdravotní problémy.Máme šanci na snížení alimentu.Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

No, tak šance je vždycky, ale 1.900 Kč není zrovna nijak extra hodně, takže i když nepíšete věk dítěte (pravděpodobně alespoň školák, když je z prvního manželství), bych se snížením nějak extra nepočítala. I když tedy rozhodování je individuální a každý soudce stejnou sitaci klidně posoudí jinak. Třeba kamarádky exmanželovi řekla soudkyně něco v tom smyslu, že je jen jeho problém, že si pořizuje další děti, když není schopen uživit ani ty starší *palec*

ladaadal*
hodnocení

3x

Jsou-li splněny podmínky jak uvádějí ostatní, tak šance jistě je, ale jak sama říkáš, máte dvě děti, uživila bys je se 4000,-? Potažmo 8mi, vezmu-li v úvahu, že by měl každý rodič dávat stejně? Myslím, že 1900 měsíčně dávat na dítě je už tak dost málo, neumím si představit, že bych manželce strčil tolik peněz a řekl, postarej se o naše děti. Tohle si snad měl rozmyslet, než si děti pořizoval.

meandra*
hodnocení

2x

Mně to taky přijde malá částka. Se stejnou výší alimentů jsem musela až do synovy dospělosti vyjít i já. A můžu potvrdit, že to žádná sranda nebylo. Snad jen popřeji tazatelce, aby se tady za pár let neobjevil dotaz další manželovy paní, jak snížit alimenty na 2 děti z jeho přechozího manželství.

hodnocení

2x

Kdyby manžel platil na děcko třeba 5 tisíc, uvažovala bych o snížení. Ale 1900 korun? Musela bych se stydět. Je to také přece jeho dítě a roste a potřebuje stejně, jako i ty 2 další. A zkuste uživit a ošatit a uspokojit potřeby jednoho dítěte za 1900 korun měsíčně. To byste musela být kouzelnice! Jaga.

Nepřeji Vám nic zlého, ale kdybyste se s manželem rozvedla, on Vám platil tuto částku na jedno děcko a ještě uvažoval o snižování, jakpak byste se asi tvářila¨? Když dítě nemá otce u sebe, nemá jeho lásku, výchovu a pomoc, tak aspoň trochu toho zajištění. A ty necelé 2 tisíce jsou už takhle spíš k pláči.

martinaa*

*palec* Vidím to úplně stejně. Není na světě jen nemocné dítě tazatelky. Je tu i dítě z předchozího vztahu. A za necelé dva tisíce dnes dítěti nepořídíte takřka nic.

olaf71*

někdy těm rozhodnutím kvůli alimentům nerozumím. někdo platit musí, někdo nemusí.

raduz*
hodnocení

0x

Šanci určitě máte - podejte žádost na místně příslušný okresní soud podle bydliště nezletilého dítěte

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Se žádostí o případné snížení alimentů se obraťte na příslušný soud. Budete muset doložit příjmy Vaše i manžela. Jedině soud může rozhodnout o změně výše alimentů.

hodnocení

0x

To musí posoudit soud, ale záleží to hlavně na tom, zda u otce dítěte došlo k zásadnímu zhoršení finanční situace. Vždy se toto odvíjí od příjmu.

doplněno 04.10.12 12:00:

Záleží také na tom, kolik je dítěti, kterému náleží výživné let a na jeho potřebách.. Z toho všeho bude soud při rozhodování o snížení výživného, vycházet...

myse*
hodnocení

0x

naděje umírá poslední... takže šance je vždycky...

ALE

musíte si uvědomit, že u soudu budete dokládat příjmy manžela i vaše, dále náklady na živobytí vaší rodiny i náklady na zdravotní problémy - a musíte je umět dokázat (účty, lékařská zpráva apod).

Totéž bude muset doložit matka vašeho nevlastního syna.

Váš manžel bude v pozici, který musí dokázat, že NEMÁ peníze na výživné a ani nemá možnost si je vydělat (potažmo je můžete vydělat i vy).

nechci vás soudit, jaké vás vedou pohnutky, abyste upírala péči nevlastnímu synovi, nevím jestli jste na tom opravdu tak špatně, že musíte šidit jeho sourozence, aby ten nejstarší dostal "svoje" a nebo jenom máte pocit, že máte nouzi. Také nevíme co znamenají "zdravodní problémy" může za tím být obyčejná alergie a astma, brýle a nebo vážné postižení vyžadující celodenní péči a různé podpůrné postředky, na které pochpitelně pojištovna nepřiplácí...

Těžké je vám říct - udělejte to nebo nedělejte to.

Za mne - já bych nesnižovala (pokud to opravdu není neunosné), 2 tisíce není nic moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]