Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký rozdíl - hotel, motel a botel

Od: rskrys* odpovědí: 9 změna:

Jaký rozdíl je mezi penzinem hotelem motelem a botelem?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

5x

hotel - klasické ubytovací zařízení (google uvádí s min. 10 pokoji)

motel - ubytovací zařízení u silnic, dálnic (složený ze slov motor a hotel)

botel - ubytovací zařízení umístěné na lodi, uváděno jako "plovoucí hotel"

penzion - podobný hotelu, ale menší a většinou rodinný podnik (google uvádí s min. 5 pokoji)

Na google mi to zabralo asi 4 minuty, to je práce, že?:)

rskrys*
29.01.13 19:56
hodnocení

díky

luke237
Jak je jiz uvedeno, motel = motor + hotel, stejne tak botel = boat (lod) + hotel
hop®

Luke, a rotel je odvozenina z jakých slov? ;)

luke237
Motel, botel. Co je ten tvuj otel, nevim. Nemuzes nas tady testovat ze slov, ktere si sam vymyslis doma v kuchyni *smich*
luke237
Tak jsem dohledal i ten tvuj Rotel. Je to zkratka za "Das Rollende Hotel"*smich*
Obrazek (a jeste jeden jiny rotel).
hop®

Jo, no, přiznávám, že jsem Tě trošku podcenil *placni*, i když překlad podle googlu je docela komický *smich*

doplněno 29.01.13 21:35:

Ano, dal jsem do translátoru ten nápis *smich*

luke237
Myslim Google preklad toho "Das Rollende Hotel" ("válcování hotel")? Preklady motelu/botelu/rotelu vraci to same (tedy motel/botel/rotel).
luke237

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]