Nejste přihlášen/a.
Chtela bych se zeptat, zda nekdo vi jak je to s podporou na materske dovolene. Ukoncila jsem vysokou skolu pred 3 lety a od te doby jsem pracovala pouze na zivnostensky list, pri kterem jsem si platila jak socialni, tak zdravotni pojisteni. Zdravotni pojisteni platim i nyni, kdy jiz nevykonavam praci na zivnostensky list a nejsem zaregistrovana na urade prace. Mam narok na podporu v materske dovolene? Musim behem materske platit zdravotni pojisteni? Dekuji moc za pripadne odpovedi.
Na peněžitou pomoc v mateřství (dávka dle výše přechozího příjmu, která se pobírá od doby 8-6 týdnů před termínem porodu po celkovou dobu zpravidla 28 týdnů) nárok nemáte, ptž nejste nemocensky pojištěná.
Máte nárok ode dne porodu na rodičovský příspěvek. Pokud nemáte nárok na PPM, tak se RP vyplácí od narození do 21 měsíců věku dítěte ve výši 7.600 Kč a dále do 4 let věku dítěte 3.800 Kč.
Až budete pobírat RP, tak se na zdravotní pojišťovně nahlásíte jako osoba, za kterou je plátcem pojistného stát a nebudete muset platit zdravotní pojištění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.