Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Policista na přechodu

Od: mipro* odpovědí: 6 změna:

Zdravim. Zajímala by mě následující věc: Jedu ráno autem a u přechodu stál městský policista s plácačkou a čekal na děti které budou přecházet. Ten policista ale stál ve vozovce a před chodníkem. Okolo něj ani noha... a jako by se nechumelilo. Zastavil jsem tedy u něj a optal se ho zda tady řídí dopravu či co. On se nenechal a zeptal se mě proč si to myslim. Tak jsem mu řekl že stojí v silnici a ne na přechodu. Tak si myslim že je asi dopravní omezení či co tak to tu řídí. No netvářil se moc mile, ale nic mi neodpověděl. Tak by mě zajímalo jak to má správně být. Můj názor je že má stát na přechodu a až přijdou děti tak má teprv vstoupit na silnici. Nebo je to dobré pro vzor našich dětí aby videli že stát ve vozovce je OK?. ..

doplněno 03.10.12 19:40:

Díky za upozornění. Omlouvám se za pojem policista. Je to strážník, městský..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

máte trochu zmatek v pojmech. policista je u PČR. u obecní (městské) policie to ie strážník.

stát by měl, nejspíš, na chodníku u přechodu. jenže tahle banda darmožroutů si, v tomto státě, může dělat co se jim zachce. . .

hodnocení

2x

mipro,

podobně jsem řešil v Pardubicích, 17. listopadu. Tam stojí každé ráno několk strážníků takto jak popisujete. Snažil jsem se jin naznačit i slovně a slušně, že by takto neměli stát...

ale vzdal jsem to, byla to pohledná žena, tak jsem odešel domů..

limetka*
hodnocení

2x

Možná strážník nestál správně, jak měl, občas tam u nás stává i strážník evidentní "trouba", který si zjevně užívá svou moc a důležitě mne zastavuje plácačkou, i když vidí, že brzdím 10 m před přechodem sama od sebe, ale lidi, buďme rádi, že tam vůbec stojí - i kdyby to mělo zachránit jeden jediný lidský život, tak je to super.

Co takhle se vyklonit z okýnka a místo "sprdunku" jim poděkovat, že tam chrání naše děti? Neumíte si představit, jak to i "troubu" polidští a potěší. A ono se to vrátí i vám v podobě radosti...*slunce*Všem tady na poradně krásný slunečný den!

jabraka*
hodnocení

1x

Skutečně jsi zahlédl strážníka?Nebyl to jen panák?Já jsem jel v neděli z Plzně na Prahu.Na 35 Km byla nějaká uzávěra.Jelo se krokem.Našlo se mnoho řidičů,většinou Pražáků,ti jsou nejvychcanější.Na nejbližší benzince projeli skrz a vnucovali těm,kteří krokem popojížděli,přednost ve vjezdu zprava.Neviděl jsem ani jednoho policajta,i když by na těchto hrubých přestupcích,mohli vytřískat majlant.

JABRAKA

sargo*
hodnocení

0x

... a nebo potřeboval mít rozhled na obě strany a tak si automaticky vybral vhodné stanoviště... :-D

Na mé obvyklé trase taky postávají, většinou se střídají dva a ten jeden je tak trochu trouba. Je to neuvěřitelně nepřehledné místo, zatáčka, kopeček, auta zaparkovaná v obou směrech, reflexní oblečení těch policistů tam docela prosvítá, ale opakovaně jsem byla svědkem, že ten jeden zastavuje dopravu opravdu jen pro děti - což je teoreticky v pořádku a ctitelé zákona to jistě ocení - ale v praxi to tam ti řidiči, když ho vidí stát na kraji a chytat lelky, kalí nemilosrdně, i když tam jde tu stařenka, tu mamina s kočárkem (které neměly šanci vidět to auto dostatečně předëm). Druhý má rozum a ukazuje každého. Když se pak během rána rozjedou zaparkovaná auta, smrtící ulička se stane standardním přechodem... Už honem nevím, co tím chtěl básník říci, tak jsem si alespoň postěžovala. :-D

itan71*
hodnocení

0x

Policajti můžou vše, civil jen držet hubu a stáhnout ocas mezi nohy

doplněno 03.10.12 20:46:

@milancukrar mě už to v PU ani neudivuje nemá cenu se rozčilovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]