Nejste přihlášen/a.
chtěla bych se zeptat, zda je možné vybrat peníze na pobočce bez dokladů, nedávno jsem ztratila peněženku se všemi doklady, mám jen papírek z úřadu na občanský průkaz, nemám žádný platný doklad s fotkou..
Ano, je to možné...tedy pokud se trefíte s podpisem do podpisového vzoru...a nebude se jednat o "horentní sumu".
To se mi nedaří...a proto já osobně pravidelně OP potřebuji...
Ne...je to celkem běžná praxe...tedy u ČS ano.
V podstatě zejména u malých částek žádné velké riziko není...a když si Vaším podpisem není úředník jistý, pak Vás o OP požádá.
Hmm, nesvěřil bych své peníze bance které k výběru stačí tak snadno zjistitelná věc jako podpis - ten má třeba i pošťák kterému podepíšeš převzetí balíku.
No částečně máte pravdu, ale jednak na menším městě Vás i bankovní úředník může znát osobně..(myslím např.okresní město) a často se tak stává. A mimo to, Váš podpisový vzor v bance zdaleka nemusí být Vaším klasickým podpisem pod kterým přebíráte poštu.., v podpisovém vzoru můžete mít záměrně něco pozměněno..to snad víte.
doplněno 03.10.12 14:44:P.S.: ono v podstatě zfalšovat nějaký doklad totožnosti také není zase tak velký problém, protože číslo OP má ten Váš pošťák také...a někdy se pro různý účel OP i kopíruje.., pak opravdu nemáte jistotu v ničem. Kdo chce něco ukrást, tak ten to (s většími či menšími potížemi) prostě ukradne.
Jak pise Martincakl, pokud trefite podpisovy vzor a suma nebude zavratna, tak zadny doklad chtit nemusi.
Ovsem take bude zrejme zalezet jak u ktere banky.
A samozrejme, pokud netrefite a pak se vytasite s tim, ze nemate OP, tak v te chvili se stanete krajne podezrelou.
Já bych šel se doptat na banku, vzal si i pas, ŘP, nebo tam zavolal, možnáu se někdo dá ukecat..
Podle mne by asi bylo nejlepší si na banku zajít a promluvit si s někým vyšším než osoba na přepážce. A vylíčit všechno po pravdě, jak se věci mají, určitě vám navrhnou nějaké řešení, přece nejste sama, kdo má takové problémy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.