Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na vetsi plat - chci přidat

Od: itan71* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den rádci, potřebuji poradit jak na vedoucího v práci*mala*. Přesněji chtěl bych přidat na hodinu (ne práci té mám dost*uf**uspech*) nejednou jsem žádal vedoucího o navýšení.*plac* Mám zrovna pozici kterou každý neumí a když už se někdo najde že má na to papíry tak v závěru se zjistí že to neumí jak by to vedoucí chtěl, jsem si toho vědom že tak rychle nikoho neseženou a já nemám už od začátku roku konkurenci*tanec*. Už mě taky napadlo že bych mu zdělil že si hledám jinou práci lépe placenou,jenomže tu mašinu nemají na každém rohu v každé firmě. Dělám kvůli tomu přesčasy 12-16hod.denně o víkendu 6-8hod. chtěli by déle ale nejsem stroj. Kdyby to šlo tam mě tam uvrtají na 24hod. Vím že mi můžou nařídit jen 8hod.týdně ale využívám těch přesčasů,potřebuji ty chechtáky. Přesčasy mi tolik nevadí jako mít víc na hodinu.

Rádci jak na to,nenapadá mě nic*nevi* co by stálo za to aby to zafungovalo.*nevi*

Děkuji za rozumné odpovědi

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já si myslím, že byste se měl k šéfovi objednat a v klidu mu říct, opravdu jako někomu, kdo nic o vaši práci neví, co děláte, jak dlouho zodpovědně, bez reklamací a stížností děláte. Že si myslíte, že byste si zasloužil zvýšit plat. Jestli mu to stačí, když ho požádáte nebo jestli si máte dát písemnou žádost. Nediskutovat s ním, netvářit se chápavě, když začne naříkat, jak se nedaří. Neztratit se v hádce nebo diskuzi na slovíčkách. Raději mlčet a znovu se zeptat, jestli můžete dostat přidáno. *hej* Tu schůzku zopakovat ještě za 14 dní. S vyhrožováním ještě chvilku počkejte. Na to je čas vždycky. Dejte mu čas na to, aby se s tou myšlenkou smířil a promyslel, o kolik může přidat a zda může. Ale musí si to chvíli převalovat v hlavě.

doplněno 03.10.12 11:24:

A hlavně, bez křiku a bez emocí. Naštvat se můžete, až odejdete z místnosti.

itan71*
hodnocení

@babkazov dobrá rada jenomže jsem za ním byl za poslední 2měsíce již 3x bez křiku atd. a jsem tam kde jsem byl,o výpovědi jsem zatím nic nenaznačil, zatím nemám jiný flek takže si nemohu moc vyskakovat.

Naštvaný jsem ale ne před nimi, to se raději vyřádím u té práce*cert*

tomasgulas

Všiml jsem si, že nechceš prozradit, kolik bereš. Ok, no problem, ale prozraď alespoň, o kolik by sis na hodinu představoval více?

itan71*
hodnocení

tomasgulas jak jsi psal aspoň těch 120 na hoďku ale čistá ne v hrubém,přiznávám kdo by nechtěl víc. 120 v hrubém to bych ani nevstával natož chodil do práce

tomasgulas, proc chcete vedet, kolik má? To je lhostejné, protože je jeho pocit, že je to málo. Ikdyby to byla 1kč nebo 1.000 za hodinu. Není spokojen se svým platem. To je důležité a vám do toho, kolik bere, je prd! *bum*

tomasgulas

Ale no tak, klid ;)

ladaadal*
hodnocení

2x

Vlastně všechna přidání v životě jsem si vynutil výpovědí, ale člověk si musí být jist svou nepostradatelností nebo mít v záloze nové místo. jak se říká, risk je zisk.

itan71*
hodnocení

No právě Láďo mít v záloze. Nevím jestli děláš v černém řemesle a zda znáš plazmu.Tu nemají na každém rohu.

olaf71*
hodnocení

1x

prozradíš nám, v čem si tak dobrej? díky

doplněno 02.10.12 20:04:

ta číslovka 71 v Tvém nicku je věk, ročník (jako já), nebo z jiného důvodu? kdyby Ti bylo 71 let, tak určitě budeš postradatelný. pokud jsi ročník 1971, tak by jsi mohl vědět, že každý je postradatelný a jestli je to jinak, tak na to přijdeš

itan71*
hodnocení

@olaf Toho jsem si všiml již dřív že jsme stejný ročník,kdyby mi bylo 71 tak sedím na důchodě a nebudu se ptát na takové p...*nevi*

au1
hodnocení

0x

kolikrát nepomůže nic jinýho, než že opravdu si najít zaměstnání jinde, a pak dát výpověď. Pokud jste opravdu nepostradatelnej, začnou se ptát proč jdete pryč, a minimálně dorovnat peníze, které by jste dostal jinde.

bo*

Snad bys mohl napsat kolik bereš,když tě neznáme.Abyses nespletl s tou nenahraditelností.

itan71*
hodnocení

BO možná až budeš zaregistrovaný tak Ti to napíšu do té doby:-P

ladaadal*
hodnocení

0x

Jojo, dělám v černém řemesle. Plazma není nijak speciální, dnes ji má každá lepší firma a navíc, z plazmy se dá přejít na laser, vodu nebo ražení. Já přešel kdysi z 2D ražení na 5 osé frézy a nebyl to žádný nápor. Člověk se opravdu musí jen cítit kapku nahoře, mít sebedůvěru a jasně ukázat, že jsou jeho schopnosti málo oceněné. Samozřejmě v mezích nějakých standartů. Asi těžko budeš požadovat 50t měsíčně, jen proto, že s plazmou nikdo neumí. Za to by měli obsluhu i technologa.

doplněno 02.10.12 20:54:

Teď mě napadlo. Mluvíme o cncéčkový plazmě? Ruční už má kdejaká autodílna. Ta odpověď byla celá o CNCéčkách.

itan71*
hodnocení

Laďo je to ručo ale nejde jen o plazmu dělám v jednom boxu ještě s CO2 (to umí kde jakej vůl to vím) autogen,drážkovačka,jeřábník s dálkačem,VZV atd.zkrátka kamarádka pro všechno tady je můj výsledek práce s plazmou

doplněno 02.10.12 21:08:

Hlavně ta lepší firma co lépe platí to je problém

Jak na vetsi plat - chci přidat
tomasgulas

No hele, já dělal na tomhle, ale asi jenom půl roku, původem jsem CNC programátor + seřizovač a teda až tak moc peněz jsem za to neměl. Ono je problém, že jsi tady nenapsal, kolik vlastně bereš. Pokud bys chtěl za tohle 250kč na hoďku, taky bych Ti je nedal. Ale pokud chceš zvýšit třeba ze 120kč na 130kč, už by se o tom dalo mluvit. A taky lokalita. V Praze je blaze. Já tuhle práci dělal na vesnici :)

tomasgulas

Sorry, na tomhle *smich*

AXEL 3015 S

itan71*
hodnocení

tomasgulas, kéž bych měl aspoň těch sladkých 120kč. Do Prahy se mi zrovna nechce to bych tam musel mít těch 250kč,jinak za Pražákama ani heverem

olaf71*

předpokládám, že se tady bavíte o netto mzdě?

tomasgulas

Já o brutto *smich*

olaf71*

130 brutto na hodinu má skladník, kterej nemusí ani být dvakrát chytrý, např. já.*smich*

ladaadal*
hodnocení

0x

Tak to je ale hlavní problém. Když nemáš jistotu, kdyby to nevyšlo, moc bych to v dnešní době nepokoušel. Aspoň kdyby jsi měl někoho, kdo by nabídl stejně, pak lze risknout výpověď, takhle jedině chodit za šéfem a slušně žádat. Neboj dělal jsem to taky tak, a mnohokrát. Nebylo vždycky něco po ruce.

ladaadal*
hodnocení

0x

No já souhlasím s babčou, není důležité, z kolika na kolik chce Itan přidat, ale že má prostě pocit, že jsou jeho schopnosti nedoceněné. Beztak je to rozdílné dle regionu, města, povahy firmy a podobně. Když jsem končil v posledním zaměstnání, kolega na mě celé 2 měsíce výpovědi loudil, kolik beru. Když jsem se ptal, na co to potřebuje vědět, tak chtěl prostě z plezíru přidat a nevěděl kolik si říct. Moje odpověď byla: řekni si na kolik se cítíš, každý máme jinou hrdost a jinou představu. Dodnes neví, kolik jsem bral a navíc - dodnes nepožádal o přidání. Ale to bylo jen navíc, aby řeč nestála.

itan71*
hodnocení

Milí rádci, jsem rád že se snažíte přispět nějakou odpovědí ale doufal jsem že se dozvím třeba nějaký fígl nebo něco takového,nad výpovědí jsem už dřív přemýšlel ale právě tu práci v dnešní době sehnat na úrovni to je problém takže tuto variantu zatím odkládám.*plac*

Dobrý den. Možná hloupý nápad, ale podělím se o něj s Vámi, když dovolíte.Co kdybyste si zkusil dát písemnou žádost o zvýšení platu? Uveďte, že se domníváte, že jste pro firmu nepostradatelný, odvádíte práci poctivě a proto, že žádáte, zda by Váš nadřízený mohl přehodnotil Váš pracovní výkon a pracovní nasazení a zda by jej finančně nemohl lépe ohodnotit. Že se domníváte, že by pro firmu nebylo nijak likvidační, kdyby Vaše taxa na hodinu byla navýšena. Že děkujete za uvážení a případnou vstřícnost...Předpokládám, že k písemné žádosti by se Váš nadřízený mohl vyjádřit kladně. Za zkoušku nic nedáte a proč to nezkusit?

tomasgulas

No tak obecně je asi dobré si říci při nějaké vhodné příležitosti, po nějakém "majstrštyku". Určitě ne ve chvíli, kdy je míň zakázek ale naopak, kdy firma jede. Ještě se používá takový trik... je dobré, jak psala Kapka, se zeptat nebo napsat, proč mi nepřidají. Ale konkrétní důvod a hlavně, co mám udělat, aby mi přidali?

Mimochodem, tyhle stránky nejsou špatné, člověk se u toho i nasměje, zkus se inspirovat:

prace.rovnou.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]