Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spoření za účelem vytvoření finanční rezervy

Od: rakave* odpovědí: 6 změna:

Chtěla bych si vytvořit finanční rezervu pro nenadálé případy např se pokazí pračka,televize...Chci ukládat asi tak 500 měs.Spoření by mělo být bez vstupního poplatku,např u Vkladovéno účtu ČS požaduje 5000,dále by měla být možnost výběru dle potřeby a také možná změna spořící částky.Marně takové hledám,poradíte mi? Prozatím mám vše u ČS,ráda bych tam měla i toto spoření,ale netrvám na tom.Díky za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

1x

U takových vkladů je podle mě jedno jestli je úrok 0,1 nebo 2% za rok. Takže bych si vybral nějakou normální banku kde je vedení účtu zdarma (třeba FIO nebo mBank) a normálně to tam posílal.

hodnocení

0x

Různé produkty jako spoření je nabízeno nejen v bankách,ale i některých pojišťovnách.Dle mne bude asi nejjednoduší si založit spořící ůčet *cteni*

Vždy se mi ale líbí kolik banky nabízejí...těch ubohých pár procent navíc...*afro*

Našel sem odkaz,ktery může byt zajímavy,alespon je tak prezentován... volksbank.cz/...

meandra*
hodnocení

0x

Výborný je spořící účet od axabank. Myslím, že jako jediný na trhu nabízí ke spořícímu účtu platební kartu, takže peníze jsou opravdu kdykoli k dispozici.

tomasgulas
hodnocení

0x

Možná Air Bank. Ale musela byste opravdu spořit, nic si odtamtud neposílat. Je za to myslím pětikačka, ale nevím přesně. Jinak je vedení zdarma. A dneska v práci si přečtu tohle:

equabank.cz/...

Jde o to, že pokud tam ty peníze měsíc necháte, máte úrok 2.6%, což je fajn... Plus doufám, že jsou tam klasické "moderní"benefity, jako vedení účtu zdarma. Předpokládám, že Vám nějaký chytrák se zákl. vzděláním napíše o tom, jak budete těžce prodělávat díky inflaci. Tak potom bych doporučil se mrknout na tohle:

czso.cz/...

Ale je nutno si uvědomit, že z těch 2.6% ročně ještě platíte 15% státu.

u Zuna ne!

gregor*
hodnocení

0x

Já si toto co popisujete provozuji díky spořcímu účtu, který mám u svého životního pojištění u ČSOB se 4% úrokem.

A taky Zuno je super.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]