Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak funguje výkup zlata

Od: elda* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě jak funguje výkup zlata...zda když přijdu do obchodu, berou si ode mě občanský průkaz či se vyfotí, co jsem do obchodu přinesla a podobně...

Nebo když vezmu zlato ke zlatníkovi, aby mi ho přetavil třeba na prsten nebo do zastavárny. Lze zjistit totožnost prodávajícího?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Povinností vykupujícího je zjistit si totožnost. Co kdyby prodávající ke zlatu přišel nějak nepoctivě? Takže při prodeji zlata či do zastavárny pokaždé OP s sebou.

Pokud si dáváte ze starého zlata udělat nový šperk, OP potřeba není. Zlatník jen zlato zváží, prohlédne /kolik má karátů/ a za měsíc či dva si jdete pro nový šperk.

Jinak není příliš výhodné prodávat v současné době zlato, jediný, kdo vydělá, je vždycky kupující. Jaga.

hodnocení

0x

Dobrý den, Elda. V dnešní době přijdete do Zlatnictví, donesete zlato na prodej. Vedoucí si zkontroluje zlato, zváží, zeptá se, zda chcete doklad? Když řeknete, že doklad nepotřebujete, řekne Vám, kolik Vám za zlato dá peněz, zda souhlasíte. Řeknete ano, dostanete peníze.

To je vše.

doplněno 01.10.12 21:03:

Žádný doklad od Vás nechce.

hanher*

Pokud ho chcete prodat anonymě (myšleno mimo místo bydliště), existuje spousta seriózních firem, kterým drahý kov zašlete, a po několika málo dnech Vám zašlou např. na účet hotovost.

Vyplatí se to při větším množství, protože dávají za gram více, než běžný zlatník.

elda*
hodnocení

Ptám se proto, že rodičům vykradli byt, neukradli téměř nic, ale vzali snubní prstýnky a ještě nějaké zlaté šperky po prarodičích. Jak se jich tedy dopátrat zpět? Má význam obejít zastavárny a tak?

hanher*

Tak tak, to bylo první, co bych udělal.

Navíc bych obešel ještě zlatníky. . .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]