Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás Máte tip na knížku v angličtině která je sána "snadnou agnličtinou"? Dá se říct e v angličtině jsem průměrný, na seriály se dívat můžu a 80% si přeložím kromě těch složitějších termínů, a bylo mi doporučeno že číst knížku bez překladu je na naučení angličtiny super
Pokud něco máte tak budu rád za sdílení
pro začátek doporučuji knohy přepsané dle úrovní pro studenty angličtiny, vycházejí např. v edici penguin readers, do tenčích knoih jsou převyprávěny modernější i klasické příběhy. vyberete si svou úroveň a pro ni je kniha upravena. Myslím, že je to dobré na rozjezd, pro získání schopnosti soustředit se na text v cizím jazyce. Navíc když si vyberete správnou úrpoveň, budete pohodlně rozumět a přesto se učit - je to dle mého názoru lepší, než číst sice originál knihy, ale domýšlet si, špatně chápat a špatně si zafixovat významy slov.
doplněno 01.10.12 20:56:Harry Potter, jak s epíše níže, je hojně doporučován, osobně ho ale vůbec nepovžuji za šťastnou volbu. Angličtina je na úrovni se spoustoz dalších knih, jen je tam milion slov, která ne až tak zdatného angličtináře matou, protože si nikdy není jistý, zda je to slovo, které si má jít najít do slovníku, nebo nějaký "pojem" vymyšlený pro tuto knihu.
doplněno 01.10.12 20:56:To už mi přijde lepší sáhnout třeba do klasiky a přečíst si Animal Farm (Orwell).
Potter se četl skvěle, tedy první díl, jakž takž i druhý... s každým dalším dílem je to o chlup horší
Ale co se četlo samo, byl Dan Brown. Chvíli jsem myslela, že čtu zjednodušeného, ale byl to ON, supertrhák. U něj je navíc výhoda, že když přečtete jednu knihu, máte slovní zásobu i na všechny ostatní...
Jen ten děj je děsně průtokový
Též mě baví amatérské povídky z netu.
Mě se při učení hodně osvědčily knihy půl na půl. Levá strana anglicky, pravá česky. Prevé jsem měl zakryté a nahlédl jen když jsem opravdu nerozuměl celé větě. Navíc po přečtení lze kontrolovat porozumění. Stáhl jsem si jich několik někde z netu v PDF, už nevím kde. Kdyžtak se zaregistruj, nebo dej mail, můžu to poslat. Byly to nějaké detektivky, ale i Shakespeare, aspoň co si pamatuju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.