Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď stavebního spoření

Od: jozzzy odpovědí: 7 změna:

Dobrý den dne 29.10.2012 jsem pořádal o zrušení stavebního spoření a o přesunu peněz na učet. Podepsal jsem papír o výpovedi. Výpovědní lhůta činí dle zákona 3 měsíce. Dne 29.1.2013 mi mají být peníze připsány na učet ale dosud nic nepřišlo zbývá pár hodin do pulnoci do druhého. Pokud se tam neobjeví ani 30.1. co můžu dělat? Mužu žádat nejaké odškodnění ze strany pojištovny vzhledem k tomu, že jsem ty penize dne 29.1 nutně potřeboval a počítal jsem s tím že ten den budou připsány podlé zákona na mém ůčtu? jak mohu postupovat, případně na koho se obrátit?
předem dekuji za odpověd

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

3x
Výpověď končí 31.1, penize vyplatí po tomto datu . Pokud jde o předčasné ukončení, počítejte s poplatkem pár tisicovek. Státní podporu v tomto případě taky nedostanete.

hodnocení

2x

A neběží náhodou výpovědní lhůta od prvního dne následujícého měsíce?

hodnocení

2x

Výpověď smlouvy se podává vždy k poslednímu dni v měsíci. Výpovědní lhůta činí 3 měsíce a začíná běžet od 1. dne následujícího měsíce po doručení výpovědi stavební spořitelně.

Smlouva je ukončena k poslednímu dni výpovědní lhůty a po ukončení smlouvy následuje výplata naspořených prostředků (včetně státní podpory při splnění zákonných podmínek) a to nejčastěji formou převodu na bankovní účet klienta. Další variantou může být šeková poukázka.

Takže výpověď vám běží od 1.11.2012 a peníze byste měl mít 31.1.2013. Teoreticky.

Ovšem nevím jestli musíte mít po třech měsících peníze na svém účtu nebo toho posledního je teprve pojišťovna posílá.

jozzy
hodnocení

To souhlasí.. Právě přesně tak jsem to udělal v posledním dni v měsíci, takže si ještě budu muset pár dní počkat no :/ každopádně díky za odpoved. Jinak to člověka nasere, když mají ty pojištovny takové požadavky k odstoupení.. Já to vypovědel uplně pac další smlouvu nechci a už vubec ne platit za předčasné ukončení, tak mi nezbývá nic jinýho než čekat a čekat..

hodnocení

2x

Peníze dostanete až tak první týden v únoru,měsíc podání výpovědi se do 3-měsíční výpovědní lhůty nepočítá.

buss
hodnocení

0x

Pořáádně bych si pročetl podmínky, od kdy je výpověď účinná, a pak není ještě půlnoc 29.1. Kam jít? No tam kde jsem podepsal výpověď, stížnost na centrálu, mimistrovi financí, arbitrovi ( a Zeman se chce také zastávat).

hodnocení

0x

přesně jak píše hlavík tuším že výpověď je od prvního nasledujícího měsíce + 3 měsíce, ale radil bych se mrknout do smlouvy nebo zavolat poradci nebo na číslo stavební spořitelny, stačí pořádně číst nebo zavolat a budete chytřejší*frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]