Nejste přihlášen/a.
Nějak jsem ztratila smysl života, ne že bych ho dřív zcela jasně viděla, ale teď nemám žádný. Přestala jsem věřit na lásku, neznám pár, který by se nepodváděl, ať jsou lidi spolu jakkoliv dlouho. Když už podvádí i osoba, která má doma 5 měsíčního syna, ztratila jsem iluze. Můj jediný vážný 4-letý vztah skončil a já jsem již dva roky sama, netrápilo mě to nikdy, z toho vztahu jsem si neodnesla dobré vzpomínky, takže jsem tomu nechávala čas, za tu dobu jsem získala 2 milence s kterými se vcelku pravidelně scházím. Tento týden jsem ale zjistila, že už se ani netěším, že mě to přestává naplňovat. Letos jsem dodělala státnice, ale nemohu sehnat práci. Já ambiciózní člověk, jsem skončila na pracáku, nehledám, žádné speciální práce, prostě cokoliv, brigády, VPP, HPP..je mi to jedno. Nejradši bych odjela do zahraničí -utekla -chcete-li a začala znovu. Jenže nemohu sehnat v UK práci, a naši mi jen tak samotnou nepustí. Všechny agentury si berou monstrozní poplatky, na které nemám a je mi i líto je dávat. Takže se tady plácám a každý den je stejný, dopoledne sháním práci a obcházím co to dá, odpoledne jedu na trénink. Nesnáším stereotyp, tak se snaším okořenit program třeba večeří, kafem, ale nic mi nenabíjí.
Je mi 23 a nic jsem nedokázala, bydlím s rodiči. Měla jsem sny a věci, co mi bavili. Četla jsem, psala povídky, chtěla napsat knihu, potenciál jsem měla. Nyní se netěším na nic. Nic mi neuspokojuje. Nenaplňuje mi můj pes ani kocour. Milovala jsem elegantní ženské oblečení, nikdo mi nevídal jinak než v podpatcích. Za minulý týden jsem je neměla ani jednou, obuju tenisky a jdu. Nákupy, párty, zvířata, sport...vše mi přije zbytečné a jediná otázka kterou mám na jazyku je - k čemu?
Jak hledáte práci v UK? Podle mne se na dálku hledá těžko. Na české agentury bych se vykašlala.
Vzhledem k tomu, že hledáte práci v UK, odhaduji, že je Vaše angličtina na dostatečné úrovni, abyste se mohla zdarma zaregistrovat v Eures a v anglických pracovních portálech (můžete i v irských). Případně se můžete obrátit na agentury v cílové zemi.
Vaše šance by se oproti našim agenturám výrazně zvýšily.
___ Bez práce si člověk často připadá neužitečný a zbytečný, nic jej netěší, ztrácí energii, ... Proti tomu se bojuje těžko.
Mně se osvědčuje učení (ráda se učím nové věci). Zkuste se naučit další cizí jazyk, rozšiřte své schopnosti v práci s počítačem. Existují online kurzy zdarma, takže byste si tyto kurzy mohla dovolit i v době, kdy jste bez příjmů. Jazykové kurzy ale nehledejte u nás, nýbrž v zemích, jejichž jazyk byste se chtěla naučit.
Pro zdokonalení angličtiny si můžete vyhledat např. anglický počítačový kurz. Stejně jako u nás existují i v zahraničí servery pro autory, kde můžete zdarma zveřejnit vlastní tvorbu. Co kdybyste zkusila psát povídky v angličtině a zveřejňovat je v Anglii?
A proti pocitu neužitečnosti a zbytečnosti si můžete zkusit najít nějakou práci zdarma. I tu můžete v CV uvést do pracovních zkušeností. Řada zaměstnavatelů dokáže ocenit, že jste pro nalezení práce a získání pracovních zkušeností udělala více, než bývá běžné.
___ Na závěr: Jste plnoletá a svéprávná a rodiče Vám nemají co mluvit do života ani do toho, kde chcete pracovat. Zkuste si s nimi na toto téma promluvit. Jistě jim jde o to, aby se Vám dařilo dobře: Uvidí-li, že jste v prací v cizině spokojená, a že jste v ní dosáhla úspěchu, pomůže jim Váš úspěch překonat případný stesk.
Říká se, že neštěstí bližního potěší. :D Mě také nic netěší. Jsem stará, se spoustou nemocí, se spoustou bolestí, se spoustou omezení. Nemohu si splnit sen, majít slepce, který je navíc v balíku a za vodou, takže sex také není. Mám malý důchod, neleze mi do hlavy a hlavně, nezůstane v ní, to co se chci naučit. Na podpatcích, na kterých jsem celý život chodila, také nemůžu. Stereotyp mi pije krev. Co s tím? Važte si svého krásného mladého těla, svých možností, važte si toho, že můžete do světa, že můžete úplně všecko. Hranice máte jen ve své hlavě.
babkazov,,ale my to pěkné už máme za sebou ,,práce byla povinná děkuji bože...i když bych tak ráda byla aspoň měsíc doma. Bylo i spousta pěkných věcí všeobecně ,,byli jsme rády,jak jsme sehnaly co jiný nemá viz..Tuzex- to bylo radostiJá jsem dělal kadeřnici jezdila jsem za zpropitné domů taxíkem,bylo Ok! Jen že jsme nemohli tam či onam,ani mi to nepřišlo v těch letech. Měli jsme chatu .,chodili na koupák,kde bylo veselo ,chodila jsem na jízdárnu a do para kroužku,,bylo co dělat. Nenapadlo mne být nešťastná. Nebyly přecpány obchody ,neumíralo se hlady ,,spalo se doma ne v krabici. Vdala jsem se,pak rozvedla to veselé nebylo a já šla pracovat do hutí ,abych si koupila byt. Jsem v něm dodnes a jsem ráda,že nežiji mladé roky v dnešní době.Akorát je změnou to,že mohu jezdit do světa. A že mohu nadávat? A proč..nepomůže to. Nechtěla bych být mladá po jedné stránce. Rodit ve 40ceti no děs! To už jsem byla babička . A mám klid. Je mi mladých lidí těch co hledají a nenacházejí líto. Pak krade a zabíjí ,,a to je hrůza.
Já bych v dnešní době jela ven,učila bych se řeči,to je základ a pak se vždy něco najde.
doplněno 01.10.12 18:26:má neteř, má výšku Bc a jela do Kanady a byla tam už přesně nevím ,ale 2 roky určitě. V mezičase se podívala po Americe ,naučila ce řeč. Teď je již magistra ,,některé holky se tam vdaly jak byla ,ale ona jela domů. Má práci a je spokojena .Od sestřenky syn ,,ten je v Irsku už moc let a domů se mu nechce. Jen hledá českou nevěstu,která by jela za ním a žila s ním.
Ahoj, moje první rada zní netrápit se..
Jsem v úplně podobné situaci, a Vím každá myšlenka a každý den co obnáší.Vím že netrápit se nejde.Je mi 20 let, nedávno jsem vystudoval, mám hotelovou školu ale přesto práci neseženu.Pokud je volné místo zde v okolí tak se na něj vždy hlásí okolo 90.lidí.
To se nedá, přítelkyni a vztah jsem měl dvouletý, nikdy bych přítelkyni nepodvedl, ale klidný.Bohužel jsme se celekm rychle rozešly.Milenkyni občas mám taky ale kolikrát i bez chutí, nedávno po tanečních.Žiju s rodičy, v životě jsem nic nedokázal.Milenku jsem bral jako pouhou a nutnou součást mého života.
K práci, tu hledám a je to velice deprimující, když všichni ostatní chodí do práce a člověk shání a shání a beznadějně.Jsem z toho shánění celý den již velice unaven a to mně nesmírně deprimuje.Cítím svou povinnost hodně pracovat a to kvůli budoucí rodině.Tím že práci nemám mám menší chuť k životu, méně toho dobrého pocitu když člověk jde z práce a těší se domů.
V dnešní době ať už v otázce partnerství a vztahů je vše velice těžké, o to více je to horší a bude horší v pracovním životě.Je krize a práce je velice málo, také nevím jak tuto moji situaci vyřeším a budu dále řešit.
A já bych frnknul do toho UK A dokonce jsem to i udělal. Neměl jsem zařízeno nic, všechno až na místě. Sranda to není, ale ty zkušenosti jsou k nezaplacení. Jenom nechápu tu větu:
"Jenže nemohu sehnat v UK práci, a naši mi jen tak samotnou nepustí."
Jak Vaši Tě samotnou nepustí? To bych se na to podíval Udělej to jako já. V kapse 600 liber, přes noc jsem si uklidil počítač na zem, přikryl a nazdar bazar, ve dvě ráno jsem vyjížděl se Slováky, se kterými jsem se dal dokupy přes net. No není to bájo? Nikdo o ničem nevěděl. A z Anglie to přinejhorším dojdeš i pěšky...
Milá dívenko, chápu Tvé pocity a je mi to líto. Někdy to na člověka tak sedne, že neví kudy kam a nic ho netěší. Ale mohu Tě ujistit, že je to jen dočasný stav a že to přejde. Vím to ze své vlastní zkušenosti, která byla strašná a také mne přestal těšit celý svět, dokonce jsem myslela i na sebevraždu. Ale to by byl smrtelný hřích (jsem věřící). Hlavinku vzhůru, určitě se to zlepší. Zkus to s tou knihou, to se mi zdá jako moc dobrý nápad, držím palce.
Tímhle jsem taky prošla. Pak jsem si našla práci, odstěhovala se od rodičů a je mi super DOpoučuju zajít si za psychologem. Je to zadarmo, hradí to pojišťovna. Já za ním v té době taky byla a vlastně mě z toho dostal. Ukázal mi cestu - uvidíš, že ti pomůže
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.