Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádost o prominutí penále z důvodu pochybení

Od: minab odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

letos na jaře umřel mému příteli tatínek a tím se dostal on i jeho bratr do dědického řízení. Zjistili, že jejich otec měl u České Spořitelny úvěr na cca 270.000 Kč. Bylo jim sděleno, že úvěr byl pojištěný a že pojistka v případě úmrtí celý tento úvěr zaplatí.

Oba tedy navštívili pobočku v Chrudimi, kde jsem se později dozvěděla, že dělal nějaký ováček, který zřejmě nepostupoval, tak jak by měl. Tento člověk po nich chtěl úředně ověřenou kopii Úmrtního listu, Zprávu od lékaře, Pitevní protokol a další nezbytné dokumenty (ty mu samozřejmě všechny postkytli). Také jsem se zpětně dozvěděla, že po nich měl chtít i aby se u něj identifikovali (tím, že předloží občanský průkaz a vyplní daný formulář pro identifikaci).. toto po nich zaměstnance vůbec nepožadoval. Je to týden zpátky, co přišel mému příteli do schránky dopis od Pojišťovny České Spořitelny, kde požadují doplnění údajů, zaslání ÚŘEDNĚ OVĚŘENÉ KOPIE ÚMRTNÍHO LISTU (kterou mu dávno dávali) a požadují doplnění údajů na základě identifikace. Bohužel je to tak, že můj přítel i se svým bratrem jezdí pracovat do zahraničí, takže se budou muset táhnout stovky kilometrů, aby to tu mohli provést.

Mě tu jde ale hlavně o to, že potřebuji napsat ŽÁDOST O PROMINUTÍ PENÁLE Z DŮVODŮ POCHYBENÍ PRACOVNÍKA ČESKÉ SPOŘITELNY. Protože jsem se byla radit s paní na pobočku a ta mi sdělila, že to není tak jak se zaručoval pán na předchozí pobočce, kdy jim sliboval, že už se nemusejí o nic starat, že dluh se zaplatí a vše bude OK, ale tato paní mě sdělila, že tento úvěr dále běží a že za jeho nesplácení tam naskakují celkem vysoké penále. Vše zapříčiněno neznalostí pána na pobočce v Chrudimi.

Jsem opravdu vytočená, protože mi paní také sdělila, že kdyby kolega na pobočce postupoval tak jak měl a požadoval by po nich všechny potřebné věci, dávno by už byl úvěr splacen přes pojistku.

Žádám Vás tedy, zda nemáte někdo s podobnou situací zkušenost, nebo byste mi alespoň nemohli poradit, jak takovou ŽÁDOST formulovat, aby to k něčemu vypadalo.

Moc děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

paninkognito
hodnocení

0x

tak sup do Chrudimi a udelat tam poradnej vitr

hodnocení

0x

Mělo by to funguvat následovně:
- pojišťovna zaplatí vám na účet částku k doplacení úvěru
- vy doplatíte úvěr

- úvěr se do té doby stále splácí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]