Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování - práce

Od: slunce73* odpovědí: 6 změna:

dobrý den, prosím Vás o radu: musím se odstěhovat sto kilometru daleko od pracoviště a to znamená, že nebudu schopná dojíždět. Bohužel jsem na to nebyla připravená a mám dvouměsíční výpovědní lhutu, co mám dělat? Předem děkuji za odpověd

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Těžko radit, moc jsi toho nenapsala. Zřejmě jde o pro tebe kritickou situaci. Zkusil bych se domluvit se zaměstnavatelem, zda by nerozvázal pracovní poměr dohodou. V opačném případě asi nezbývá než na ty 2 měsíce nějakou ubytovnu v okolí zaměstnavatele. Ale nepíšeš, zda jsi vdaná, máš děti, jak vycházíš s nadřízeným. Fůra faktorů, které to ovlivňují.

slunce73*
hodnocení

jsem rozvedená a mám jedno dítě a domluva se zaměstnavatelem? no to teda nevím jestli mě pochopí

hahanaj*

důvod stěhování je dost velký na to ,aby ses s ním dohodla o dřívějším ukončení prac. poměru

ladaadal*
hodnocení

0x

No ale když se ho nezeptáš, tak to nezjistíš. Rozhodně bych to udělal jako první. Může ti vyjít vstříc. A pokud ne, budeš řešit to ostatní.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Dvouměsíční výpovědní lhůta slouží jak k ochraně zaměstnance, tak zaměstnavatele. Ve Vašem případě je možná jedině domluva se zaměstnavatelem na skončení pracovního poměru dohodou k určitému dni. Zaměstnavatel Vám nemusí vyhovět. Ale zeptat se ho zkuste, nic jiného nejde poradit, Vaši situaci mu podrobně vysvětlete.

iz*
hodnocení

0x

Výpovědní dobu stanoví zákoník práce na dva měsíce. Výpovědní doba však začíná běžet až prvním dnem měsíce následujícího po doručení výpovědi. Tzn., že pokud zaměstnavateli doručíte (nestačí ve zmíněném termínu odeslat) výpověď do 31. října včetně, skončí Váš pracovní poměr až 31. prosince.

Bude-li zaměstnavatel trvat na dodržení výpovědní doby (je to jeho právo), budete muset výpovědní dobu odpracovat. Jako jedinou možnost požádat zaměstnavatele písemně o rozvázání pracovního poměru dohodou a podrobně mu vysvětlit situaci. Ovšem ani tak není zaměstnavatel povinen na dohodu přistoupit. Pak byste si musela najít v místě pracoviště nějaké přechodné bydlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]