Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosim o radu s pritelem jsme jiz v koncich...pritel obdrzel dopis od soudu z chomutova, kde psali ustanoveni na jeho nezletileho syna ze opatrovnikem se stava magistrat mesta chomutov...kdyz jsme jeli na soud zeptat se co to ma znamentat...pani na exekucnim oddeleni nam rekla ze 7lety syn dluzi..ale uz nam nerekla kde, za co a jak dlouho? pry nesmi. nevite co stim ta soundi znacka nebo co je 26Exe 14166/2012 dekuji
v koncích .. No a ten přítel není zákonný zástupce dítěte? A za co dluží není v tom rozhodnutí? Soud vydal coo? A je problém zavolat, zajít k tomu exekutorovi a poptat se tam než psát tady? Co vám do řekne na tu značku? Je registr exekucí.
doplněno 29.01.13 12:27: Nebuďte Martino vyděšená, ono to jde, když se chce. Mohlo by to i viset na Úřední desce, mohlo by to být na i webu obce.
V rozhodnutí je napsáno komu dlužíí. Děcko předpokládám si dluh asi nezavinilo samo (že by si třeba něco objednalo a neuhradilo?), takže na něj něco spadlo pro jednání jiného. Někomu snad přišla upomínka.
Tak ona to může být například taková "banalita" jako třeba pokuta za jízdu na černo. Dítě chytí revizor, to to doma nepřizná a je vymalováno. I když to by (možná) přišla nějaká upomínka. Nebo revizor chytí nějaké dítě, to mu nadiktuje nacionále spolužáka a cizí adresu a ani ta upomínka si domnělého dlužníka nenajde Já sama kdysi byla u toho, když jedna moje kamarádka revizorovi bez mrknutí oka nadiktovala údaje na svoji "nepřítelkyni" a on si je normálně zapsal a nijak neprověřoval. Pravda, stalo se to už dávno, nicméně nedávno jsem v MHD slyšela partu školáků, jak měli legraci z toho, že oni to s revizorem dělají přesně tak.
jednaci cislo jine tady pred tim cislem co jsem zde uvedla je napsanopod. sp. zn. 26Exe 14166/2012
Zdravím. Martino, pokud chcete, mohu se pokusit zjistit, oč jde. Ale k tomu bych potřebovala znát nějaké údaje. Pokud máte důvěru, tak vnitřní poštou. O té věci se dá zjistit takto jen to, že dne 8.11. 2012 bylo zahájeno řízení. Ale pochybuji, že se jedná o dluh nezletilého dítěte. Jinak jiná možnost je, aby otec dítěte zašel na magistrát města Chomutov, odbor péče o dítě a informoval se tam. Tedy ne na soudě, ale tam.
doplněno 29.01.13 12:12:Pokud se magistrát stal opatrovníkem, informace by otci dítěte dát měli.
doplněno 29.01.13 12:26:Poslala jsem Vám zprávu vnitřní poštou. Další je na Vašem uvážení...
doplněno 29.01.13 12:46: Ještě jednou mrkněte do vnitřní pošty. A průběžně jí kontrolujte. Jak bude blikat, máte tam novou zprávu. Abych na to nemusela upozorňovat vždy ve vlákně.
Dořešily jsme s tazatelkou vnitřní poštou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.