Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu si vybrat obvodního lékaře?

Od: cobrak* odpovědí: 9 změna:

Ahoj všem.

Potřebuju narychlo zjistit, jak je to s praktickým lékařem. Je to tak, že obvoďní lékař obhospodařuje daný region a já si musím zvolit toho, pod kterého spadám nebo si můžu zvolit obvoďáka třeba na druhém konci republiky? Díky moc ;)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

3x

Právo vybrat si lékaře je základním právem, tedy můžete si vybrat kdekoliv. Lékař vás ale může odmítnout např. z kapacitních důvodů. Musí mít také smlouvu s vaší pojišťovnou.

hodnocení

2x

jak Vás vezme tak klidně na druhým konci republiky třeba v Chebu*smich*,ale jak vás zaměstnavatel pošle na preventivku tak si musíte domest výpis z karty od svého lékaře a jít na preventivku k závodnímu lékaři, kterého Vám určí zaměstnavatel

Jj akorát že ten podnikový rádoby lékař nechtěl nic,jen platbu!To bylo první co jej zajímalo.jinak nic.Ale ne každý asi takto jedná!

buss
hodnocení

2x

Staré a známé, od Aše až po Hrčavu.

doplněno 29.01.13 18:00:

Apeloval bych, aby si občan početl v zák. č. 48/1997 a z.č. 372/2011 aby znal svá práva a povinnosti. Lékař může odmítnout přijetí. Výběr lékaře je bez poplatků! Vím o lidech, kteří třeba jedou půl republiky krzeva zuby.
Cobraku, už tě někdy vlastní lékař navštívil doma? Já to pamatuji jako děcko...

cobrak*
hodnocení

Jednalo se mi o to, jak to je napsáno v zákoně. Mě nikdy můj lékař nenavštívil, ale nikdy to situace nevyžadovala. Ani si to neumím představt. Nedokážu si představot, že doktor na dvě hodiny zavře ordinaci a pojede za nějakým klientem a ještě za svůj benzín. Logika všech zákonů v ČR stojí za starou bačkoru. To asi víme všichni, proto není důvod to rozebírat. Šlo mi o to, že to tak je, ne jak to funguje v praxi. I tak díky.

cobrak*
hodnocení

Jste zlatí! Díky moc! Přesně tohle jsem chtěl slyšet!

krkovicka*
hodnocení

0x
Máte právo na kteréhokoli lékaře v Český republice.Takže když mi vadí ten z Brna můžu přejít na toho z Hradce.Je to úplně jedno.

cobrak*
hodnocení

Tak díky moc ještě jednou. Hodilo se mi to. Ještě doplním, že je to tak, že sice máme právo na jakéhokoliv obvodního lékaře, ale ten má právo nás odmítnout. A to z toho důvodu, že když budu z Aše, ale on z Ostravy, tak je to pro praxi blbý, jelikož od má vůči vůči nám návštěvní povinnost a tu těžko zajistí na 300km vzdálenost. Takže díky ještě jednou ;)

andrea1*

Ta návštěvní povinnost je také omezena co do počtu km od ordinace. Mě na toto můj ošetřující lékař při přihlášení se k němu hned upozoornil. V tom problém není. Obvodní lékař, kam spadáte bydlištěm je vás povinen vzít vždy. Podle výše zmíněného předpisu máte právo konzultovat svou léčbu i s jiným, než ošetřujícím lékařem, aniž by jste k tomuto lékaři přešel. Pojišťovna tyto jednorázové konzultace hradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]