Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pujčka v bance po zemřelé?

Od: alexa33 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, ráda bych se zeptala, umrela mi mamka a mela pujcku v bance cc 50tisic kč.něco už zaplatila.ta pujčka byla pojištěná.Musí me to za ní splácet?ma jen dve deti, byla rozvedená.nekdo nam rikal ze se nato stahuje ta pojistka.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

myslím, že tato půjčka půjde do dědického řízení podle toho jak byla sepsána pojistka jestli proti smrti, ale nějak se mi to nezdá

doplněno 30.09.12 09:58:

třeba se informovat u toho co byla půjčka půjčena dozvíte se víc

hanher*
hodnocení

0x

Záleží na bance a na typu pojištění.

Ve smlouvě by mělo být uvedeno, jestli půjčka pojištěna i pro případ úmrtí.

alexa33
hodnocení

jo ve smlouve je že se vztahuje i na umrti.nekdo mi rikal ze by jsme nemuseli nic platit.kdyz to bylo pojištěný

hanher*

Ony ty smlouvy mají dobře ošetřené.

Pokud se jednalo např. o dlouhodobou nemoc, která se při získávání půjčky zatajila, tak zrovna v tomto případě se na půjčku pojistné nesplňuje.

hodnocení

0x

sou to 2 měsíce co mi zemřel kamarád měl půjčku měl jí pojištěnou a pozůstalí neplatili nic šlo to z pojistky

erikch*

důkladně nechat prověřit onu pojistnou smlouvu(právník,notář)-ale určitě ne bankou samotnou-o "nezávislosti" posouzení by se tu nedalo mluvit...

alexa33
hodnocení

ona zemrela tragicky.autonehoda

kouknout do smlouvy proti čemu všemu je to pojištěný nebo smlouvu vzít k advokátovi on už bude vědět

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]