Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Posílání důchodu na účet

Od: limoska® odpovědí: 9 změna:

Zdravím, chci se zeptat, zda lze posílat důchod na účet někoho jiného. Naštvala mě totiž moje banka (zdražili poplatky téměř o 1OO %), a tak chci v pondělí zrušit účet, a napadlo mě, že bych si mohla nechat posílat invalidní důchod na účet syna, který ho momentálně nevyužívá, ale nevím, zda to jde... Nechce se mi totiž otvírat si účet někde jinde. Děkuji za odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jsem v předčasném důchodu asi rok. Už si vybavuji málo z administrativy, která tomu předcházela, ale bezpečně vím, že jsem musela do banky nechat ověřit, že číslo účtu, na který mi budou peníze zasílány, je veden opravdu na moje jméno. A že jsem se někdy někoho poptávala, jestli by na můj účet nemohl chodit i i maminčin důchod. Dosud nosí listonoška a je to mírně omezující. A ono to prý nějak nejde.

Kdyby převod šel, okamžitě zařizuji maminčin důchod na svůj účet. Se zájmem budu číst další odpovědi.

petapeta*
hodnocení

2x

Důchod lze vyplácet mimo vlastní účet na účet manžela, máte-li jeho souhlas a plné dispoziční právo k účtu, nebo na účet opatrovníka (např. sirotčí důchod), ale to nebude váš případ.

Zvýhodněné vedení účtu pro osoby ve věku 58 let a více při převodu starobního nebo invalidního důchodu na účet nebo osoby s průkazem TP/ZTP/ZTP-P je u Poštovní spořitelny.

hodnocení

2x

Oslovila mě Poštovní spořitelna, jestli nechci přestoupit k nim, bez poplatků. Pídila jsem se po tom, proč jsem se svým srandovním důchodem pro ně atraktivní a dozvěděla jsem se, že proto, protože mám na účtě malý pohyb a trvalý stabilní příjem. *jasne* Mám velice spolehlivé a hodné děti, ale k nim bych si peníze nikdy nedala. Jsem ráda nezávislá.

hodnocení

0x

Dobrý den. Důchod si můžete nechat posílat na jakýkoliv vámi zadaný účet. Než zrušíte účet, tak musí být provedená změna účtu na důchodovém a teprvé poté zrušte ten nechtěný.

doplněno 29.09.12 14:57:

Nejsem si jistá, ale podle mne se změna provádí písemně přímo do Prahy.

hodnocení

Díky moc za info, hned v pondělí ráno zajdu na Českou správu soc. zabezpečení nahlásit změnu a pak do banky.

hodnocení

0x

FIO a ZUNO máte bez poplatků.

hodnocení

Ano, to vím, FIO mám blízko bydliště, nechávám si to v rezervě,kdybych si účet nakonec musela otevřít...

hm*
hodnocení

0x

Na otázku už odpověděli jiní. Já jen dodám, že bych si přece jen nějaký účet založil. Takhle budete muset čekat vždy na syna, až Vám peníze vyzvedne, nebo si budete muset sjednat dispoziční právo k tomu účtu a kdyby ho začal syn využívat, tak se Vám budou míchat peníze, ... Založil bych účet jinde. A vzhledem k tomu, že nová banka by měla být schopna na požádání sama převést vše ze starého účtu na sebe, tak bych ji hned využil, ať se tedy snaží a převede to. Jen bych ji upozornil, že se bude převádět důchod, tak jestli k tomu něco zvláštního nepotřebují. A ověřil bych si tu možnost na sociálce.

uska*
hodnocení

0x

Pokud nenastala změna, tak zasílání důchodu na Vašeho syna není možné. Jak bylo psáno, výhodná je všem dostupná Poštovní spořitelna. Mám dost plateb a i s poplatkem za kartu platím měsíčně cca 20,- Kč. ( 1x měsíčně na poště výběr zdarma atd...)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]