Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ortopedie bez objednání?

Od: leontynka* odpovědí: 12 změna:

Nemůžu došlápnout na nohu. Můžu jít normálnš na polikliniku na ortopedii bez objednání a doporučení a vezmou mě? Nebo jaký postup zvolit? Do práce chodím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

Jak kde - někde ráno ukážou na prvních třicet, kteří si tam bivakují po zbytek dne, a zbytek jde domů. Bez doporučení si zaplatíte větší poplatek (tuším 200 místo 30?) a docela určitě se pěkně načekáte... ale třeba budete mít kliku :-D

doplněno 29.09.12 12:25:

Zavolejte tam, popište situaci, nenechte se odbýt a domluvte se, někam vás vmáčknou... lepší než přijít úplně na blint :)

ladinpraha*
hodnocení

2x

Vezmou - úraz - akutní případ. Další návštěva už bude na objednávku.

doplněno 29.09.12 12:23:

Tak si vyber. Nemusí to být úraz, ale stav se může přece zhoršit. Až se nepostavíš vůbec, nedojdeš do práce, tak budeš ležet doma a čekat na termín?

leontynka*
hodnocení

Hmm na úraz to neuhraju. Právě že v jedné ordinaci jsem objednána už měsíc na 21.11. ale chodím v práci i 12-14 hodin a nedá se to vydržet. Je to normální?

barun

Dobrý den, musíte tam zavolat a říct sestře nebo doktorovi, jaké máte potíže, to co jste napsala sem, oni vás vezmou přednostně hned ten den, nebo druhý. Aspon to tak funguje na většině ortopedií. Nebo si zajděte rovnou do nemocnice na ambulanci, tam by vás měli také hned ten den vzít. Sestra u okénka vám řekne co a jak, kolik se platí, napíše vám kartu a pak jen čekat až na vás přijde řada.

askmenow*

Tak si zajděte za obvoďákem, řekněte mu to, a on vám napíše takový speciální papír, se kterým vás vezmou hned ten den. Podobný jsem dostala, když jsem měla zánět mezižeberních svalů a prakticky se nemohla pohnout, někdo mi musel pomáhat i obléct ponožky.

doplněno 29.09.12 13:18:

Nemohu si bohužel vzpomenout, jak se ten papír od obvoďáka jmenuje, ale tak on bude vědět, co po něm chcete. Je to prostě doporučení, ale jakože akutní. Budou na vás moná ze začátku protivní (na mě byli), protože jim tam pak děláte čáry přes rozpočet, ale když je to potřeba, člověk to vydří.

drejdl*
hodnocení

2x

Ortopedické ambulance jsou značně přetížené, nebudou asi nakloněni vzít neakutního pacienta bez objednání a bez doporučení. Zkuste navštívit Vašeho praktického lékaře a rozumně se domluvit, zda by Vás neodeslal k ortopedickému vyšetření s poznámkou "hodie", t.j. dnes - není to statim, ale přece jen to spěchá.

Jinak platba za doporučeného objednaného je stejná jako za nedporučeného neobjednaného, t.j. 30 v českých.

bo*

V Ivančicích u Brna,NEVEZMOU!Chtěl jsem jen napsat celonožní punčochu,stačilo aby to napsala sestra a doktor podepsal,řval na mně jak blázen,že mně to může napsat obvoďák.Očividně trotl.Přitom obvoďáka mám v Brně což je 20km.Vyhodil mne.

pohanka*
hodnocení

0x

Normální postup je dojít za obvodním lékařem, ten zjistí co a jak a pokud vyhodnotí, že s tím nic neudělá, pošle Vás k odbornému lékaři s výměnným listem. Také Vás může podle příznaků, nepíšete přesně co Vás bolí, na rentgen, kde i popíšou, jaká je tam chyba, podle toho potom on zaléčí anebo odešle na další specializované pracoviště.

Pokud se Vám to stalo jako následek nějakého špatného došlápnutí, můžete jít na pohotovost, poplatek je tam 90Kč.

leontynka*
hodnocení

Takže když mě bude bolet zub, zajdu za obvoďákem, ten posoudí co a jak, doporučí mě k zubaři...

askmenow*

Řekla bych, že zubař, třeba jako očař, je něco jiného, přecijen je tam člověk registrovaný a chodí tam samostatně na pravidelné kontroly.

pohanka*

Ne,ne, zubní a oční,gynekologie tam se chodí přímo, jdete tam také na pravidelné prohlídky bez listu, i na kožním jsem byla bez v. listu a na proktologii, tam to tedy mají přímo napsané, že nemusí být v. list od obvoďáka. Na urologii už doporučení chtěli. Mnoho lidí se před svým obvoďákem stydí a je jim něco nepříjemné, nebo to nechtějí řešit u svého doktora, v místě bydliště, kde se znají s každým druhým v čekárně.

To by to mohlo vypadat, " co ti je, "ále mám asi pohlavní nemoc, nebo něco u konečníku". I kdyby nic neřekl, tak šuškanda, po městečku zafunguje. To by bylo nepříjemné a plno lídí by k doktorům nedorazilo.

doplněno 30.09.12 10:02:

Nebo pozdě, kdy je léčení dlouhodobější a nákladnější.

Také tady na Poraďte je plno dotazů na třeba hemeroidy, kdy hledají radu tady a v lékárně, nebo napíšou - nechci s tím k doktorovi.

pt®
hodnocení

0x

Ježkovy oči, Leontinko, cítím s Váma, ty bolesti jsou jistě velké. Poslechněte radu, co Vám tu píše "drejdl". Přeji, ať je brzy po bolesti. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]