Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Financni - na svatbu od rodicu

Od: momon odpovědí: 57 změna:

Dobry den vsem ve spolek, chtela bych se zeptat ,zda-li je mozne, z pravniho hlediska nejak donutit mou matku prispet mi na svatbu...moc tomu neverim, ale stejne se zeptam . Kdysi se preci davalo veno , no ne? dekuji . s pozdravem M.

zámek
kapkanadeje uzavřel tuto otázku
Dotaz byl zodpovězen.

57 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

No, když to tak postupně všechno pročítám, přestávám se divit, že ti mamka nechce přispět, jestli s ní mluvíš tak, jak tady píšeš, taky bych tě poslal k šípku. Ale abych odpověděl na otázku, z právního hlediska ji donutit nemůžeš. Myslím, že ses k ní v minulosti měla chovat lépe. Našla si debila? No v jejích očích jistě debilem není a snad sis nemyslela, že po smrti manžela bude nadosmrti sama? Možná ti dělá naschvály proto, žes jí nepřála štěstí s novým partnerem.

Miramira - taky jednu takovou znám a nechápu to*zed*. S manželkou jsme prošli za 20 let manželství fůru hádek a krizí, ale nikdy jsme o sobě nemluvili vulgárně a už vůbec bychom to nevypouštěli na veřejnosti.

Knopka - ale ono je i mnoho žen, které nasekaly dluhy nebo utekly od vlastních dětí. Jsou i slušní lidé:)

ladaadal*
hodnocení

3x

JÁ JSEM PROTI VŠEM. Souhlasím - tvoje maminka udělala velikou chybu. Ano, špatně tě vychovala. Její největší chyba byla, že tě MÁLO ŘEZALA..

A taky mi je jedno, že je to proti pravidlům. Já tě mít doma, tak o tebe přerazím řemen. A vyčítej mamince, že to neudělal.

Tak tohle vlákno už začíná být dost hustý. Děsím se dne, kdy by se takhle začali chovat moje děti. V skrytu duše doufám, že těch ran v mládí bylo dostatek stejně jako u mě. Zatím to vypadá, že jsem jako rodič nezklamal.

hodnocení

2x

Dobrý den, milí rádci, kteří to myslíte dobře. Nechejte toho, nemá to cenu.

ČÍM VÍC SE S LEJNEM MAŽEŠ, TÍM VÍC SMRDÍ.

Mít takovou "dcerušku" dám taky raději všechno na charitu, nebo třeba do psího útulku. Naštěstí takovou nemám. Jaga.

doplněno 29.09.12 09:56:

Za rozumně míněné rady všech jen urážky, ironie a nadávky. Nikdo tady nechce, aby mu za rady byla líbána ruka a klanění se až k zemi, ale na druhou stranu si ty nadávky nezaslouží nikdo, kdo to s Vámi myslel dobře. A myslím si, že jsme to byli všichni. Tak brzděte. *cert*

hodnocení

2x
I za cenu porušení pravidel musím po přečtení příspěvků tazatelky konstatovat, že se tak nějak její matce ani nedivím.
barun

Hejkale, moje slova, taky jsem to chtěla napsat, ale to jako hrách na zed házet.

momon
hodnocení

i za cenu poruseni pravidel , nevim proc?

olaf71*
hodnocení

1x

*smich*

svatební obřad stojí pár stovek.

věno se dávalo, pokud bylo.

já osobně bych si nikdy nevzal ženu bez věna. *vtip*

pokud není tvá poslední věta vtip, tak ses sám začlenil do množiny/skupiny primitivů.

olaf71*

smajlík za odpovědí napovídá vše. tak a teď do které množiny jsi začleněn Ty?

hodnocení

1x

Dříve bývalo dobrým zvykem, že svatbu platili rodiče nevěsty. Nicméně povinnost to nikdy nebyla a není. Já si spíš myslím, že Vaše maminka není spokojená s volbou vašeho přítele, budoucího ženicha, a tudíž Vám nechce na svatbu přispět. Anebo nechce o Vás přijít či se jí zdá, že jste na svatbu ještě mladá. Když se vdávala moje teta, babička se celou dobu tvářila jako kyselá pr..., protože se svatbou nesouhlasila. Nicméně teta si ji prosadila, nevadilo jí, že "věno" žádné nedostala a hostinu zaplatil strýc. No a tak si myslím, že pokud se chcete vdávat, a maminka s tím nesouhlasí, nic s tím nenaděláte. Jen doporučuji do ní nerýpat, jít si za svým, být ráda, pokud rodiče partnera se chtějí finančně podílet, a třeba když budete na maminku přijemná a milá, tak časem přistoupí na to, že Vaše volba je správná a na svatbu Vám přispěje... Mnoho štěstí.

souhlas. Hlavně se nechtěj za pár let rozvést, jak to dělá 65% párů. Víte co mě nejvíce vadí, příkladem známá co je také vdaná několik let a zasloužilá matka, řekne veřejně o maželovi: "Už mě ten debil se.e". To se fakt neposlouchá dobře. Kde jsou ty ideály před vstupem do svazku . . . hmmm.

ohneta*
hodnocení

0x

Dobrý den, máte pravdu že se věno dávalo, ale není to povinnost. Právně svou maminku nemůžete nijak donutit, je to jen její věc, zda vám přispěje či ne.

hodnocení

0x

Dobrý den. Není. Přispět na svatbu, či jí vystrojit, není povinnost rodičů. Věno se dávalo a ještě i mnozí rodiče svým dětem třeba dávají, ale také to nikdy nebyla povinnost rodičů. Je a vždy to byla otázka dobré vůle ze strany rodičů.

doplněno 28.09.12 20:32:

Co se týče práv rodičů a dětí, na které se ptáte, pak ze zákona platí vzájemná vyživovací povinnost mezi rodiči a dětmi. Ale s tím nemá vystrojení svatby nic společného.

hodnocení

0x

a co ti ta svatba přinese . . . jen právní potvrzení toho, že máš partnera.statistika je jasná, za min rok. 16000 rozvodů a 14000 svateb. Já jsem spokojen i bez svatby.Každou chvíli do mě někdo ryje, ale opravdu že někoho mám velmi rád na to papír nepotřebuju. Většina svazků co znám je spolu do značné míry jen kvůli tomu papíru. Doba je jinde. Nedávno mě psala známá, že se vdávala kvůli tomu, aby mohla mít děti. To jsem se oravdu od srdce nasmál. Na to že nedostanu prachy na manželku od státu "se.u".

doplněno 28.09.12 20:19:

promiň neodpověděl jsem.Donutit matku nemůžeš nijak,snad jen dobrým slovem.

momon
28.09.12 20:19
hodnocení

*plac*ach jo :)

nebul, vdej se na tajnačku! cena bude malá. A matka bude řádně naštvaná . . *palec*

buss
hodnocení

0x

To snad už není ani možnééé, a co tak nápad jak dědit? Ale musí tě živit, pokud nejsi schopná sama.

bussy dnes je doba dědění spíše dluhů . . . to je taky výhra, že. Předpokládáš, že je každý majetný. Vždy tomu tak není.

buss

? No na smeťáku asi nebydlí, když chce dcera prachy. Ale myslel jsem to jinak.

myslel jsi to jinak, tak, že to nikdo nepochopil.

momon
hodnocení

matka je porad nastvana , to neni problem ,ale jiste mi asi ani nic jineho nezbude ...tu posledni odpoved jsem nepochopila , jake dedit o cem to ...se ptam na prava ,ktere maji rodice versus deti , az jednou moje matka bude potrebovat zase moji pomoc ,jakoze bude treba nemocna ,pak se nikdo divit nebude ...ze je to moje povinost se o ni postarat

buss

No když se ptáš na práva, tak si o nich počti, jak povinnosti rodičů k dětem, taK děti k rodičům. Ale nikde není že musí! vystrojit svadbu, taky by tě mohla vyhodit, ne? Ale dospělý člověk se tak ptát...

momon
hodnocení

a kdyz rodice meho pritele chteji vypomoci , je dost blbe ze ja nemohu , teda mohla bych kdyby mi matka pomohla ,ponevadz ona ma , ale nehce, jak rikam , ma porad nejaky problem

udelejte to co nejlevneji, a co ti ta voje matka neda, sezen sama. Nekde si pujc 20 - 30 000. Dnes to nejsou zadny prachy a bank, ktera ti rada pujci jsou desitky.Kde je teda problem.

momon
hodnocení

tezko si muzu pujcit ,kdyz nepracuji ,jsem doma s ditetem

momon
hodnocení

a nema me odkud vyhazovat , uz davno sni neziju ,dokonce prodala nas rodny dum, ale jiste nebyl muj. ja nevidela ani korunu ,ale jiste byl jeji...tak proc se tak blbe ptam ,ze

flip

ano přesně tak.. jste dospělá, tak se podle toho chovat je potřeba.. nečekat, co odkud padne a dělat to, na co je..

uska*

Když máte dítě, tak není kam spěchat, myslím se svatbou. Společně si s přítelem našetřete na svatbu bez příspěvků rodičů a ty jen na svatbu pozvěte. Je to přece Vaše svatba a Vy jí chcete.

mole

Náš dům? Byl to váš dům? Přispívala jste na jeho stavbu/koupi? Pokud byl rodičů, proč by vám z jeho prodeje měli něco dávat? Proboha, probete se

hodnocení

0x

Ano, věno se dávalo když si pan vrchní revident bral dcerušku pana ranhojiče. A to už je řada let. Rodiče Vám dali život a určitě i vzdělání, pokud jste nyní již plnoletá, jejich povinnost skončila.

Pokud jsou mezi rodiči a dětmi dobré vztahy, mohli rodiče dítěti něco našetřit, pokud bylo z čeho, ale je to jen jejich dobrá vůle. Nutit je k tomu nemůžete.Jste dospělá, přišel opravdu čas postarat se o sebe sama.

Mně umřel taťka, bylo mi 19, ve 20,5 jsem se vdávala. Mamka mi nic dát nemohla, rekonstruovali domek na vesnici, naopak zbyly ještě kvůli tomu nějaké dluhy. Všechny peníze šly do oprav, a do toho ta nečekaná tátova smrt. Mamka se zhroutila.

Přesto se na ni nezlobím. Proč? Nebyla to její povinnost a mám s ní dodnes, kdy už je jí 80 let, dobré vztahy.

Trošku odbočím. Jeden můj známý neměl rád pohřby. Když někdo zemřel, pokaždé říkával: "Já mu na pohřeb nepůjdu, protože vím, že on mně nepůjde taky!" *smich*

Řeknu to stejně: Vy jste mamince určitě k její svatbě nic nedávala a nic jí neplatila. Tak proč by ona měla povinnost platit něco Vám? Jaga.

Navíc, jak píšete, chcete "donutit svou matku". Nikde zmínka o otci. Tak pokud matka žije sama, asi opravdu nemá na nějaké věno po zaplacení všeho potřebného. Byla by mě hanba se podobně ptát.

momon
hodnocení

Co to je za blbost , vy jste ji na svatbe nebyla? Snad mela rodice ,kdyz se vdavala , moje matka si nasla noveho chlapa, muj otec umrel 5 let zpatky, prodakla nas rodiny barak a zije jen pro toho noveho debila. O sve deti a vnoucata se prestala zajimat, nevim kde berete vzdy takovou jistotu ,ze na vine jsou nevdecne deti! Ja osobne bych se stydela vykaslat se na moje deti a nechat se prosit o korunu, jsem dospela tak jsou to moje veci ,jo? aha ,tak jak rikam ,az moje matka bude potrebovat aby se na strae kolena nekdo oni staral ,tak ji reknu ,nu coz ,ses dospela ,posterej se sama . dik za odpoved

mole

Otec zemřel 5 let zpátky. Vaše matka se starala dokud jste byla malá. Krmila vás, živila, šatila a to by se od vás čekalo až ona bude nemohoucí. Čím jste jí zatím splatila vy její péči? Kdyby si rodiče naspořili na vilu za 10mega a matka ji pak prodala a prohrála celou v kasínu je to její věc. Její peníze, její majetek. Vy jste se o něj nijak nezasloužila.

momon
hodnocení

A kdo vam rika ,ze nekam specham? mam totiz 3 dite na ceste ,tak jsem si rikala ,ze by bylo asi nejlepsi to uz zamaznout snatkem, ikdyz nejsem fanousek svateb , ale pro klid a jistotu deti ,kdyby se nam neco stalo asi by to bylo nejlepsi, akort by me zajimalo z ceho mam nasetrit , kdyz s trema detmi je vzdy za potrebi neceho a svatba je proste neco vic ...tudiz ja osobne byti matkou dcery ,ktera potrebujie pomoc a ja ji MOHU pomoc ,bych to samozrejme udelala , nebot se to tyka i budoucnosti mych vnoucat , ale asi ziju v jine dobe , vlastne ziju v jinem statu . aTo bude asi tim. V ceske republice rodina jako takova ztratila veskerou vahu ,vsichni rozvedeni - presne tak ,protoze nikdo se nechce zavazovat ,a nema strach si nasekat deti a pak se o ne jednoduse nestarat...Rodinna uz pro cesky stat nema zadny vliv.

Ty jo, TŘETÍ dítě na cestě a chcete po matce, aby vám platila svatbu? Vždyť to už máte vlastní rodinu, už jste se svým přítelem a vašimi dětmi samostatná ekonomická jednotka, proč by vám měla vaše matka platit? Proč chcete svatbu? Abyste uzavřela řádné manželství? OK, ale to by snad měl být obřad zdarma, ne? Pokud vím, tak poplatky (a to nikterak vysoké) se platí pouze pokud chcete svatbu jinde, než na vašem úřadu nebo v jiný než úřední den. Nebo vám nejde o uzavření manželství, ale o oslavu? Potom se ale neschovávejte za budoucnost vnoučat, nějaká oslava na jejich budoucnost fakt vliv nemá. Konečně, proč by vaši matku měla budoucnost vašich dětí zajímat víc, než zajímá vás? Pokud považujete za důležité, aby vaše děti vyrůstali v manželství, tak se v jejich otcem vezměte i bez nákladné oslavy. Pokud toto za důležité nepovažujete, tak nenadávejte na vaši matku, jak ji budoucnost vnoučat nezajímá, když vám je taky fuk.

Jinak přispět na svatbu není povinností rodiče. Je to zvyk... ovšem dovolávat se ho v situaci, kdy už roky vedete se svým přítelem vlastní život s vašimi dětmi, to mi přijde poněkud trapné.

knopka*
hodnocení

0x

A co dědický podíl z baráku?Pokud matka ztratí hlavu kvůli chlapovi tak ji upřímně odsuzuju,jsou takový ženský co přemýšlejí spodkem a pak se strašně diví následkům *zed*.Ale co se týče svatby žádná taková povinnost není,je to vaše rozhodnutí.

doplněno 29.09.12 07:43:

Naprosto souhlasím s vámi co se týče názoru na morálku dnešního světa,na druhou stranu bych do svatby nešla,když čtu kolik chlapů zadlužilo rodinu a manželka s dětma pak musí splácet dluhy...manželství je totiž závazek!

momon
hodnocení

o dekuji , konecne nekdo kdo pochopil ,ze se nesnazim vydelat na moji svatbe ,nybrz se ptam , o pravo jako takove , o baraku nevim nic ...

knopka*

Pokud rodiče byli manželé zjistěte na koho byl psaný barák,mohla byste dědit podíl.

tazatelko, máš rodinu, máš přítele, myslím, že jste i tak spokojení. Svatbu na nic nepotřebuješ, jen spousta starostí a výdajů a hromada fotek. Podle mě to jsou výdaje, jež můžeš třeba i odpustit. Spíš tlač na matku, ať dá prachy jako ivestici do děcek. Nezdá se ti to jako rozumnější a výhodněnjší uložení peněz. Za kolik vůbectu svatbu plánujete? Jen půjčení šatů stojí až 10.000. Máš ponětí vůbec o možném rozpočtu svatby? Domácnost už asi máte jakš takš zařízenu, potřebuješ tedy dary? Zkus s prostě na věc podívat z jiné strany. Jsi doma s dítětem a svatba pro tebe opravdu je tak důležitá . . . . . .

momon
hodnocení

no barak byl urcite na oba dva , byli manzele , Muj problem je ,ze ziju v zahranici a z legalni stranky me deti nejsou krite ,jsou serie B , ponevadz zde zakon uprednostnuje manzele , pred zivotem na hromadce...jinak bych se nevdavala , muj pritel to vi , a se svatbou souhlasi ,clovek nikdy nevi ,co se muze stat , (moje skoro svagrova mela 3 letou holcicku a manzel se zabil v aute cestou do prace , nevim co bych tady sama se trema deckama delala ... kdyby se mi neco takoveho stalo ) ...nechci nic hogo fogo - jen jsem si rikala ,kdyz uz tak alespon pekna vecere pro pratele ,saty jsem videla na Webu za 200 euro. jde o tu veceri ,ze stoji dost a taky fotky , ale kdyz to jinak nepujde , budeme to muset udelat v tajnosti jen se svedkama , co uz nadelam. Dobre je ,ze i muj bratr prodal byt po babice a ja nevidela ani korunu. Jsou to skrblici, Ten byt po babaice byl napsan na nej , takze asi taky utru ,ze? a hlavne prosim nezapomente mi dat do nevdecne dcery . jako si rodic nevybere dite ,muze ho jen dobre vychovat ,tak dite si zase nevybere rodice a to mu ani nemuze kecat do zivota.Muze se jen sebrat a odejit.

hodnocení

0x

Dobry den, matku do ničeho nutit nemůžete - máte už davno každá svůj život... myslím, že jí můžete pouze poprosit, aby přispěla na děti jako babička, pokud se s nimi vůbec jako babička stýká, ale jestli nemáte dobré vztahy a nestýkáte se, tak vám nezbyde než počkat si na dědictví... a nebo, co takhle se pokusit usmířit a zlepšit vztahy přes děti? na to většinou babičky slyší - ovšem to by trvalo delší dobu a nutný je zájem a snaha obou stran...

doplněno 29.09.12 08:32:

teď čtu, že žijete v zahraničí, o to je to těžší - ale stejně vidím jedinou cestu přes zlepšení vzáj.vztahů - psát si, posílat fotky apod... jinak od ní nic nečekejte, je přirozené že dává přednost synovi, který zůstal s ní...

momon
hodnocení

nema cas na vnuky , musi se starat o noveho muze *sok*...nic dobre , pochopila jsem , dekuji vsem . nejak uz si poradime i bez ni.

momon
hodnocení

Nejlepsi je ,kdyz nekdo nevi nic a mele nesmysli . Ja ze ji neprala nikoho?! Jak si prisel k takovemu zaveru? Ja byla rada ,ze nebude sama , ale kdyz se zacala odtahovat od cele rodiny ,kdyz on zacal blbe urazet me a meho bratra , kdyz se prestala stykat se svoji sestrou a prestehovala se ,a prodala jedinou vzpominku co jsem mela na meho otce ,coz je nas rodny dum ,bez toho aby mi to alespon oznamila , takl jsem s prominutim zmenila na toho DEBILA nazor. to nezapomenme podotknout ,ze moje MAMINKA ted dela babicku jeho vnouckum a svoje se nestara minimamente . ale jasne ja jsem ta skareda zla dcera! OK

ladaadal*

Nojo, co znamená RODINNA , to tedy opravdu nevíme, ale jak už jsem psal, po přečtení tvých řádků chápu, že tě máma nemusí. Taky bych tě odkopl.

momon
hodnocení

Nestara se ani o syna meho bratra . Nikde jsem nepsala ,ze dava prednost synovi. Vy asi vazne nevite co znamena RODINNa

A Vy vážně nevíte, jak se chovat k rodičům. A nevíte ani jak se chovat tady v poradně. Požádala jste o radu, lidi se Vám snažili podle svého nejlepšího svědomí poradit, a Vy je napadáte. Komu není rady, tomu není pomoci.

momon
hodnocení

A zavitala pani ucitelka! Ja za rady dekovala . Rozdil je kde je rada a kde je jakeztakez vydedukovani meho osobniho zivota a vztahu ktery s onim a onim vedu. Rada je : ne nemas narok! dekuji ,tecka . Michat do toho jestli jsem dobra ci spatna dcerka mi prijde scestne a tudiz reaguji ,pani ucitelko! Ale dekuji za vasi radu . Neumim se chovat *haha*

barun
hodnocení

0x

Vaše maminka není povinna se o vás starat, ani o vaše vnoučata, či jakkoli vás finančně podporovat. Má svůj život, svého partnera, nedivím se, že by byl naštvaný, kdyby začala cpát peníze do vás a do vnoučat, místo aby si je pokud možno užili společně.

Píšete, že žijete v cizině, taky jsem tam žila a vím, že tam není zvykem, aby dospělé děti bydleli, či jakkoli byli podporovány rodiči poté co se osamostatní. Jenom Češi mají takový hloupý zvyk, že každou korunu cpou do dětí do vnoučat, místo toho, aby si na stará koupili něco pro zdraví, lázně, nebo zájezd k moři, parádu. Děti už jsou na to tak zvyklý, že ani nepoděkují a připadá jim to jako samozřejmost a pak když nedá, je matka hamižná, zlá, zkrátka vyvrhel co nemá rád rodinu. Jsou jenom peníze vyjádřením jak druhého máme rádi? Vy jste mladá, máte život před sebou a možnost si nějak vydělat, ale matka už ne, musí šetřit na stáří z toho co jí zbylo. A její nový partner, divíte se, že je s ním, ona totiž až bude tu pomoc opravdu potřebovat tak on jediný by jí mohl pomoci, proto je ráda, že ho má. Neuhánějte jí s penězma, nebo si bude myslet, že vám jde jen o ně a ještě se víc zatvrdí. Nechte věcem volný průběh a za nějaký čas, možná sama vám něčím přispěje ale možná. že ne, a je to jen její vůle. Přeji vaší rodině, aby jste vše zvládali sami, ve zdraví a lásce.

momon
hodnocení

Zajimalo by me , kde padaji na vase hlavy narazky a urazky . Nejsem si vedoma . Ze jsem hovno rikate vy. pardon lejno

momon
hodnocení

No vidim ,ze pro vas mam chudak maminka vzdycky pravdu , Cpala do me penize , Kdy a kde? kdyz jsem uz od 18 .ti let venku z hnizda? Fakt nevite o cem a jen melete . porad to same. Chudak mamin ka :)) , no me picne! Chudak maminka!|! Ma svuj zivot a na me kasle . Chudak maminka ...ta dopadla ,mit takovou dceru , je to je takovy chudak ta maminka , A nevim v ktere cizine jste zila , ale asi ne tady , tady je rodinna zaklad ,proto se musim stydet ,kdyz se me skoro svagrova pta na moji MAMINKU a ja nevim co ji rict , ponevadz ona to nedokaze pochopit ,ze nikdy neprijede videt vnoucata .Chudak maminka*slunce*

momon
hodnocení

Ja jsem se tak spatne vychovala , uz kdyz jsem se narodila ,tak vsichni rikali CHUDAK MAMINKA.

momon
hodnocení

A jen tak napriklad , jestli je byt hamzivy ,kdyz se syn zepta jestli ji "chudak maminka" by mohla pujcit nachvili auto (maji dve ) , a ona rekne ze nemuze ,ze jedno maji na to aby jim podrzelo misto pred barakem, jestli to je jako normalni , tak to potespanbuh! Tak to jo! tomu se rika :,tvoje vec! Ty nemas auto! Dobre ti tak! No ja jsem 100 % jista ,ze ja takova nebudu.

mole
hodnocení

0x

Fakt to myslíte vážně? Buď máte vztahy dobré a rodiče když můžou, tak dají a nebo máte vztahy špatné a rodiče dát nechtějí nebo nemůžou a v takové případě byste se chtěla soudit? Vy se chcete vdát a nebylo by vám trapné žalovat rodiče, ať vám to zaplatí? Obřad stojí pár set, jestli chcete velkou parádu a kamarády a nemáte na to, doporučuji nějakou brigádku a ne spekulovat, jak vytlouct peníze z rodičů. Sorry, tyhle dotazy mě fakt dostávají, péče o nezaopatřené dítě je jedna věc a nehorázná rozežranost některých "dětí" zas jiná. I kdyby byli rodiče milionáři, Vaše svatba - jste tedy dospělá - je Vaše věc.

momon
hodnocení

BRIGADKU? *dril* dik za radu ...tady asi nikomu nedoslo ,ze nejde o penize ,ale to je jedno. se trema deckama jdu brigadnicit asi tak kam? dejte mi radu ,pane chytry a kdo mluvil o soudu? jezis a marja , tady jsou kecalove to by se jeden ...slavu a kamarady . ...me je zvas vazne dost blbe . Ponevadz jste vy kdo uvazujete uplne stejne jako moje matka , pak ty rodiny maji tak vypadat . Kdo se mluvi hned o soudu? Kazdy mame prava , a zodpovednosti ,ta otazka byla na to , az ja budu zakkazovat babice stykat se se svymi vnuky ,pak ale vsichni budou jecet ,ze na to ma babicka pravo!...nebo bude porebovat financni vypomoc a ja budu jakozto dcera donucena soudem starat se o ni,,ALE TO VAM PRIJDE SAMOZREJME . ME TEDA MOC NE. PROTOZE NEKTERI RODICE BY NEMELI DELAT DETI,ZVLAST KDYZ JSOU PRESVEDCENI ,ZE JESTLI NEJSI PODLE JEJICH PREDSTAV TAK TE V 18 VYKOPNEME Z BARAKU . KOncim ;*blee*

momon
hodnocení

No ted uz vlastne chapu proc v ospicich ci nemocnich zustavaji tela a nikdo si je nevyzvedne . Presne asi smysleji jako vy ,co smysleji ve stylu : SES DOSPELA STAREJ SE! to si asi rikali i deti ,kdyz jejich uboha maminka ,co se na ne v 18 vybodla se slovy - ses dospela starej se , ja uz jsem svoji PRACI ( jako porodit , poslat do skoly ,dast na jist , a osatit te . ale jen do 18 roku ) odvedla . Tak ty jejich deticky si asi rekli, no jo ses stara na co bych ti platila pohreb ...ja se ptala totiz , jestli to je moralni ,ze vam vsem prijde normalni ze nechce a podotykam nechce ,nebot muze , pomoci sve dceri vdat se 8ikdyz si nerozumi ) , ale nikomu neprijde na otazku proc si nerozumi,. vsichni vidi jen nevdecnou dceru -...nemluvila jsem zde o soudci - ja jsem z jejich nezajmu jen dost nestastna ,ale jak pozoruji , je vas hodne co mate ten samy nazor zalozeny na penezich. Ale kde je chut dat neco s lasky? ne protoze jsem donucen? to je to co v ceskych rodinach uz absolutne chybi! jiste napsala jsem z pravniho hlediska , ale to byla jen recnicka otazka ...mela jsem napsat z moralniho hlediska!

hodnocení

0x

Taky jsem moc nepochopila, o co vám vlastně jde. Chcete udělat mejdan pro přátele, nebo stvrdit váš svazek na úřadě? To jde i absolutně bez peněz. Zajděte na váš spádový městský úřad a zeptejte se. V době, kdy jsou na obřady vyhrazené dny v týdnu a splňujete další podmínky, je obřad bezplatný. Pokud si ale budete chtít svatbu užít, musíte si poradit i bez přispění maminky nebo kohokoliv jiného. Nikdo tuto povinnost nemá. Hodně štěstí...

P.S.: Toto je sice starší odkaz, ale jistě stále funkční:

finance.idnes.cz/...

momon
hodnocení

Dekuji , ja jeste na zaver chci rict : ze ja jako matka jednou budu rada ,ze muzu vypomoci mym detem , at si rozumime a nebo ne . Protoze ja jsem clovek tolerantni ,ale hlavne neberu moje deti jako vec hotovou , a nechci jejich lasku jen neco za neco . Ale z lasky materske ti chci prispet ,nebot me to tesi a mam te rada . Ne ze musim! a Jestli nemusim , starej se ...tot vse.

Ono matka udělá kolikrát nejlíp, když z lásky mateřské zavře penězovody a nechá vlastní dítě, aby si samo poradilo, jak umí. Nevím a nechci soudit, jestli to je či není zrovna váš případ, tolik jenom k vašemu názoru, že jako matka chcete z lásky mateřské podporovat i děti, se kterými si nerozumíte.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]