Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké barvy je na světě nejvíc?

Od: sargo* odpovědí: 18 změna:

Debata na toto téma se nám doma drží už několik dní a dochází mi elán.

Nové argumenty na dané téma velmi přivítám *smich*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

A co se zeptat v Industrolu, jak jsou na tom ve skladech*smich*. A vlastně obvolat všechny světové výrobce barev a laků? Dá se říct, že jde o otázku, na kterou nelze odpovědět, už jen kvůli tomu, že lidské oko vnímá velmi nedokonale. Navíc by se muselo počítat s plochou, to znamená vše rozložit ze 3D modelu do 2D.*smich*

hodnocení

2x

Podle toho, jestli svítí sluníčko. Když svítí, cítím se dobře a vnímám žloutnoucí javory, jsou jako ze zlata, zvláště pak večer, když je pod ním lucerna, je teplý večer a byl krásný den. Vnímáme měnící se zelenou a vzpomínáme, jakáže to byla zelená ještě před několika dny. Kytky se spoustou barev v záhonech před domy. Ale když je zima a deštivo, které mě vraždí, ubohou duši i artritické tělo, pak naprosto jistě vím, že celý svět je v odstínech šedé a černé. *hej*A pan Poe se svým havranem *plac*

ohneta*
hodnocení

0x

Nejvíce je modré a basta.

olaf71*
hodnocení

0x

když jdu na procházku parkem, tak hnědé

ladinpraha*
hodnocení

0x

Žádné. Celé spektrum barev je zastoupeno rovnoměrně. Jenom to nejsme schopni vnímat.

hanher*

Při pohledu ze satelitu na zemi je nejvíce modré. *smich*

momon
hodnocení

0x

jasne ,ze cerna

daniell*

Pokud jste v poslední době pil nějaký alkohol tak je to pravda černá *smich*

*zed*černej humor . . . .

daniell*

*nevi* omlouvám se samozřejmě obětí lituji a je my jasné že většina z nich nebyli alkoholici ale prostě je potřeba to brát tak jak to je nelámat si hlavu a někdy se zasmát .. všechm které jsem pohoršil se omlouvám *smich**smich*

buss
hodnocení

0x

Bílá, jen co napadne sníh.

hodnocení

0x

barva je odezvou na světlo! ve tmě je všechno černé a ve dne je barevné. Dotaz je tedy nejpíše brán ve dne. Jelikož je obloha obvykle modrá a moře také nejvíce považuji za odstíny modré. Zjisti si, kolik plochy planety pokrývají oceány . . .

daniell*

určitě více jak 50% přesněji tuším 71-72 %? :)

hodnocení

0x

Logicky by to měla být modrá. Ale není, protože v noci je nebe tmavé, modř vidět není. Ani moře není zase až tak modré, jsou tam různé odstíny zelené temné a světlé, tedy lidským okem zaznamenatelné. Já bych vsadila na zelenou. Ale teď jde opravdu o to, jestli se bavíme o nočním čase, nebo denním. Protože v noci je všechno tmavé... takže "černé".

daniell*
hodnocení

0x

No vezmu to logicky základní barvy jsou Modrá , Žlutá , Červená a z té jdou všechny ostatní barvy.

tomasgulas
hodnocení

0x

HA! Já jsem nikdy nebyl nějaký přeborník ve fyzice, ale vždy jsem měl za to, že žádná barva ve vesmíru neexistuje, že je to pouze zrakový počitek *smich*

sargo*
hodnocení

Díky všem za názory, byť argumentů málo - ale další den či dva by to mohlo vydržet... *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]