Nejste přihlášen/a.
ahoj pred 3 dny mi nefungovalo v aute topeni a zacaloé me bolet na plicich. vcera se dostavila vysoka teplotaa silena bolest hlavy nemohl sem ani spat. eplotu sem srazil az pod 37,ale navecer se vratila na 38,4 a ted rano mam 39,4.
jak moc nebezpecny je jit s takovou teplotou do prace? jde o to,ze tam pracuju teprve tyden a zaucuju se mohl bych prijit o cenne informace a praxi. navic sem uplne bez penez a mocsi nemuzu dovolit platit drahe antibiotika a poplaky u doktoru.
ale nejhorsi je,ze mam 12ctky nocni,takze to bude narocny musle byhc si vzit plato paralenu,ibalginu a caj.ale nevim jestli to dokazu sam vylecit. tak vysokou teplotu sem mel jen kdyz sem byl malej.
Ty jo a seš normální? se skoro čtyřicítkou a jít do práce?
A pak slyšíme neustále v telce a rádiu že jsou epidemie ,když tací lidé skoro se 40 chtějí do práce aby to mohli více roznést!
Upaluj ,pokud tam nejsi, k lékaři,teda pokud vyloženě nese...š na svoje zdraví!
doplněno 29.01.13 12:10: To sabrina Ono je pro někoho asi větší zlo dnes příjít o pár stovek za 14dnů neschopnosti než později za ttisíce třeba za půlroční neschopnost se srdcem!
Já bych tyto roznašeče nemocí postavil stejně jako třeba ty co jsou HIV nebo sifilis a rozšiřují to mezi další (s tím že tito to nemusí vědět,ale normální nemocný to pozná!)
není jediný... můj otec je taky nemocný a chodí do práce... bílý jak stěna, v neděli večer měl ještě 39, kašle jak tuberák... no co na to říct... akorat mu asi žádné informace neutečou ... bude to nemoc jak po fyzické tak po duševní stránce :D..
ted sem to srazil na 38,5. uvidim. ja si to fkat nemuzu dovolit nevydelavat. uz tak sem mel dostat jen 6 tis
Jo je vidět že zdraví nenídůle´žité ale až nebudeš moci díky tomotu přecházení,tak na tom budeš jistě po finanční stránce ještě hůře!Nakonec je to taky tvoje zdraví a tvoje nezodpovědnost vůči dalším které můžeš nakazit!
Já byla nemocná hned třetí týden v nové práci - a vše je na domluvě. Jít do práce s horečkou nad 38 st. je nejen nebezpečné pro tebe, protože tělo je oslabené, ale také můžeš nakazit své kolegy, což mi přijde opravdu bezohledné.
Pak se nediv, až za pár let onemocníš vážně a všechny úspory necháš u lékařů. Bude to z přecházení takovýchto "malých" nemocí.
Tohle se deje bohuzel nyni i ve skolkach.Rodice musi do prace a deti chodi nemocni sdo kolektivu.Tuhle rano,jedno dite tak kaslalo,ze jsem nechtela verit,ze rodice daji prednost praci.Drive,jak diteti neco bylo,hned ucitelky zavolali,at si pro ne prijdeme.Nyni se zavira nad vsim oci.Jak je vysledeK?Moje dcera,chodi do skolky 14 dni a pak nejmin dva tydny doma,porad dokola.Jenom proto,ze se ve skolce nakazi.Jen za minuly rok,byla par dni ve skolce a nyni je nemocna zas,vlastne nas to skolilo vsechny.
Já od neděle také ležím...vysoké teploty, kašel,bolest všech svalů...nedovedu si představit, že bych v takovém stavu pracovala.Chřipka se má vyležet! Pokud se nebudete léčit a odpočívat, tak můžete také dostat zánět srdečního svalu a to už potom není žádná legrace. Navíc můžete nakazit spoustu dalších lidí.... Takže šupky do postele, nějaký paralen, čaj a pěkně odpočívat!
HONEM K DOKTOROVI! Tuším, že třeba za Ospen se nedoplácí nebo pak jich je ještě víc. Není ostuda si říct, že chcete léky bez doplatku. Kdyžtak řekněte, že jste si nechal peněženku v práci a teď u sebe nemáte ani korunu. Před rokem jsem měl ATB bez doplatku, ale teď si nevzpomenu, jaká to byla Kdyžtak napíšu.
Vážený pane, v pátek jsme jeli autem ve 14h. volit, nakoupili a v 15.30 už byli zase doma. V 17h už měl manžel 38,5. já v sobotu ráno nevstala z postele. Teprve zábaly a paralen nám v pondělí umožnily jakžtakž fungovat a uvařit si polévku, jinak to byl čaj a mandarinky. Vůbec si neumím představit, že bych v tomto stavu byla schopná pracovat. Nemáte 30kč regulační poplatek? A doplatek na některá antibiotika je nulový. Manžel odešel po 30ti letech se zaměstnání kde nikdy nebyl nemocen, sotva nastoupil do jiného skončil 4den práce v nemocnici s hlubokou žilní trombozou a marodil 3 měsíce -nemusel ale to už by tu dnes možná nebyl.
Paralen se bere po 2 tabletách a nejvíce 8tablet denně!
dneska uz to neni prdel s tema praskama. kdyz sem byl minulej rok nemocny platil sem vic jak 800mdoplatek za antibiotika plus asi 8x regulacni poplatek. ano ted nemam ani na ten poplatek byl sem 2 roky nezamestnany a sme tydne v nove praci plus dojizdim 30 km,takze vscehny penize leti na dopravu
Když máš na připojení k netu, měl bys mít i na doplatek v lékárně. A pokud pro tebe není tvé zdraví cenné, těžko radit. Máma teď má v práci hukot, z 12 pracovníků 5 nemocných, včetně ní. Zánět průdušek, jen to hvízdne. Kdyby teď byla v práci, odvleču ji domů snad i násilím. Protože by byla vyloženě "blbá".
Heledte,co maji rikat rodiny,kdyz onemocni doma vsichni,vcetne deti najednou a dojizdeji take tolik?Legrace to neni,ale prave proto by si lide meli davat stranou na tyto pripady.Mam nemocne dve deti,samozrejme,ze onemocnely postupne a museli jsme dvakrat,jednou z toho na pohotovost.Aby toho nebylo malo,dceri se stav nezlepsil a jeli jsme znova,ma zapal plic,presto,ze brala antibiotika.Ja i pritel take antibiotikaJeste,ze starsi dva synove,nejsou doma a nechytli to.U nas,kdyz onemocni cela rodina,coz byva casto,tak mi tisic kc.nestaci.A muzu vam rici,ze jednou jedinkrat se mi stalo,ze jsem 1 ledna jineho roku,musela na pohotovost a nemela na to.Bylo to zrovna v dobe,kdy jsem musela zaplatit velkou sumu za vodni cerpadlo,byli jsme zaroven bez vody a kdo ma po vanocich penize.Nu coz,jelikoz se pokjladam za slusneho cloveka,tak jsem klidnym hlasem na pohotovosti rekla-Prosim vas osetrite me,ja beru penize za 6dni a opravdu ted nema,nepatrim mezi neplatice.Lekarka vycitila,ze si asi vymyslet nebudu a vypsala mi papir.Na leky,mit clovek musi ale take jde promluvit s lekarem,aby se nedoplacelo.Ja jsem ted take rekla,aby pro me,nejake nasel bez,nebo s malym doplatkem.Nakonec jsem dostala antib.s dopl.60kc a jen 3 tablety,ktere se berou po 24 hodinach a pak jeste tyden pusobi.myslite,ze my samotne stacili?Ne,dnes jsem si musela prikoupit ACC long.Neda se nic delat,riskovat se nevyplaci.Zapal plic se mnohdy nepozna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.