Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně zatejpovat kotník?

Od: lucimera* odpovědí: 5 změna:

Dobré odpoledne :)

Začal mě včera bolet kotník, dnes ráno to bylo fakt nesnesitelný. Doktor mi řekl, že to jsou růstové bolesti, že při sportovní námaze je to normální, prý udržovat v klidu a mělo by to povolit. Ale já mám zítra trénink a o víkendu oba dva dny zápas, a nechci vynechat. Bolí to hlavně při krátké námaze, například třeba při chození po bytě, kratší tratě, ale když jdu déle, třeba půl hodiny někam jdu, tak to bolí, ale docela to jde.

A protože chci hrát a trénovat, s určitou mírou a omezeností, samozřejmě, chci se zeptat, jak správě zatejpovat kotník, abych mohla hrát? (hraji basket, tudíž vyšší bota)
Zkoušela jsem to tejpovat podle obrázků z googlu, ale moc mi to nedrželo a bolest se stupňovala k horšímu.

Prosím, vysvětlete začátečníkovi v tapingu jak správně zatejpovat kotník, já ani nevím, jestli to dělám správně.

Děkuju za všechny nápady ;)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

No s tejpováním ti neporadím, ale radu ti dám. Nebylo by lepší jeden víkend vynechat? Když si s tím něco uděláš, může se ti stát, že nebudeš moct trénovat třeba čtvrt roku, stojí ti to za ten risk?

mowla*
hodnocení

1x

Napoprvé bych doporučoval navštívit teraputa, který má s tejpováním zkušenosti - jednak jak správně a také jakou pásku použít...

hodnocení

0x

lucimero, to ti nikdo nevysvětlí. Tejpuje moje dcera i snacha. Obě na to mají vzdělání. A ještě nějaká školení po škole a po praxi. Není to tak jednoduché, jak to vypadá. *jasne* Tejp má sám odpadnout, až když je postižené místo vpořádku.

lucimera*
hodnocení

Děkuji všem za rady. Kamarádka to prý umí, tak jí poprosím

Jde jenom o laické zatejpování, nepotřebuje to nutně velkou fixaci, tu by mi mohli udělat už u doktora, ale dali mi na to jen obvaz a ten mi asi moc nepomůže při větší zátěži místo zafixovat.

artik*

Záleží jestli klasickej tejp ( ten bych dopoučil ) nebo KT . Určitě bych dal pauzu a pak to řešil KT .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]