Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, může mi někdo vysvětlit, co si mám představit po pojmem jednosměnný nerovnoměrně rozložený provoz?Já prý takto pracuji, ale dělám R8/od 6-14.30/ , D12/6-18/ O12/10-22/ .O8/13.30-22/ a O4/ buď od 14-18 nebo 18-22/ Děkuji.
Ano, to, co píšete, si klidně můžete představit pod pojmem jednosměnný nerovnoměrně rozložený provoz. Tedy provoz, kdy se jede jenom na jednu směnu (tedy kdy zaměstnanec v práci nestřídá svého předchozího kolegu), ale směny nejsou pro zaměstnance rozložené pravidelně (tedy třeba ne každý den od osmi do půl páté, ale přesně jak píšete vy: jeden den začátek třeba v šest, druhý den ve dvě).
Dobrý den.
Jedná se o nerovnoměrně rozvrženou pracovní dobu, při které zaměstnavatel nerozvrhuje rovnoměrně na jednotlivé týdny stanovenou týdenní pracovní dobu, popř. kratší pracovní dobu, s tím, že průměrná týdenní pracovní doba nesmí přesáhnout stanovenou týdenní pracovní dobu, popř.kratší dobu, za období nejvýše 26 týdnů po sobě jdoucích. (V kolektivní smlouvě je možno toto období vymezit na nejvýše 52 týdnů po sobě jdoucích).
Délka stanovené týdenní pracovní doby činí 40 hod týdně.
Kratší pracovní doba pod rozsah stanovené týdenní pracovní doby může být sjednána pouze mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem.Zaměstnanci přísluší mzda, která odpovídá sjednané kratší době.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.