Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

nervozita a poceni

Od: honzagghf odpovědí: 6 změna:
Zdravim. mam problemy se seznamovat ve spoecnosti. Silene se potim a jsem nervozni. Co mam delat?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zdravím. Honzo, překonat trému a obavy, zkuste postupně. Nevyhýbejte se situacím, kde si můžete zkoušet překonávání sebe sama. Trénujte své sebevědomí. Z čeho jste nervozní? Že se ztrapníte, či plácnete něco nevhodného? A kdo z nás ne... Nemyslete na to, lidé toho namluví...Nebuďte uzavřený, chce to uvolnit se a tolik se nekontrolovat. Když vyzkoušíte a poznáte, že se nic neděje, nic se nepokazilo, nikdo Vás "neukousl", dodá Vám to odvahu, cítit se ve společnosti čím díl více přirozeně, bez nervů. Ono to z Vás časem opadne, jen se nebát. Pracujte na sobě.

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den, Honzo.

V této situaci mi pomáhalo, že jsem si řekla: Každý druhý člověk, s kterým se seznamuji, má stejné obavy a pocity, jako já. Čím jsem starší, tím víc vím, že je to pravda. Každý máme nějaké mindráky, fobie, problémy. Jen je třeba je nedávat najevo. Člověk je postupem času (věkem) k těmto situacím otrlejší. Takže Ti můžu slíbit, že se to zlepší. Zvykneš si, život je nejlepší trenér. Prostě na to nemysli, neprožívej to. O Tvých pocitech víš Ty, jiní ne. Bude líp.

sarkaona*
hodnocení

1x

Především se nesoustředit jen sám na sebe, ale hledat jiné podněty koncentrace.

To znamená neříkat: ježiši, já to nezvládnu, potím se, všichni mě sledují, jsem nemožný...protože nic z toho není pravda.

ladaadal*
hodnocení

0x

Přesně jak píše Šárka, na 99% nikoho nezajímáš a nikdo si tě nevšimne, dokud do něj nedrcneš, takže není důvod se potit a být nervózní. A to 1% nejsi, protože to jsou lidi, co se nepotí a nejsou nervózní.

lucimera*
hodnocení

0x

Dobrý den :)

Myslím, že nejlepší bude zůstat v klidu a uklidnit se. V dotyčné situaci začít myslet na něco pozitivního a příjemného, na něco, co vás uklidní. A pak klid zachovat a nebát se - co se vám může stát horšího, než třeba jenom malý trapas?

bruno*
hodnocení

0x

Na poceni zkus antiperspirant. Tohle neni vtip, treba pouzivas deodorant nebo nejaky jiny pripravek ktery neni uplne vhodny, ale treba kdyz ja pouzivam deodorant (odor=pach) tak se stejne spotim akorat to neni citit, ale kdyz se nasprejuji antiperspirantem (perspirace=poceni), tak se skoro vubec nespotim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]