Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký lék na bolest hlavy

Od: karla1 odpovědí: 16 změna:

Mívám bolest hlavy, která většinou nastupuje během dne třeba v práci, do večera se zhoršuje a večer když jdu domů, je z ní pořádná bolest až si vezmu Brufen a uleví se mi. Brufen užívám i na jiné bolesti (menses),protože rychle zabere. O Brufenu je však známé, že je špatné ho často brát. Co jiného šetrnějšího na bolesti užívat? Co vám zabírá?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Není špatný Panadol, ale nic se nesmí přehánět:) Hodně pijte vodu a neperlivé nápoje, to pomáhá předcházet bolestem hlavy, a pokud máte sedavé zaměstnání třeba u PC, večer si udělejte deset minut čas na procvičení a uvolnění krční páteře, která kolikrát může za opravdu silné bolesti hlavy.:)

karla1
hodnocení

Mám právě zaměstnání, kde se nalítám natahám a docela stresové. Dvanáctky denní noční.. Ale je možné, že ty bolesti jsou od krční páteře, to vyloučit nemůžu.

hodnocení

3x

Dám vám rady zdánlivě šarlatánské. Znám je z jógy a zabírají.

Jakmile začne bolest nastupovat, zmáčkněte si lalůček ucha. Silně zmáčkněte a chvíli držte. Bolest by měla ustoupit.

Jiná rada. Zhluboka dýchejte a při nádechu si sama sobě vsugerujte, že nadechujete sílu a všechno dobré. Při výdechu si přestavujte a přejte, že vydechujete bolest a obtíže.

A celkově se mějte ráda a místo prášků se raději procházejte na čerstvém vzduchu.

cobrak*

Moc hezký a určitě to stojí za vyzkoušení. Dávám bodík ;)

Ještě pro srandu: Každá bolest se dá přehlušit vetší bolestí na jiníém místě :-D

cobrak*
hodnocení

2x

Dobrý den. Léky na bolest jako takové není dobré užívat častěji než je nezbytně nutné. Nejen proto, že například ibuprofen je silně návykový, ale hlavně je to jedna z největších a nejjistějších možností, jak si dokonale zničit přirozenou sliznici v žaludku a tím si dokonale nastartovat tvorbu žaludečních vředů. Proto si určitě zajistěte nějaký lék, který se užívá jako prevence jejich vzniku právě při léčbě např. Brufenu či Ibalginu. Je to třeba Helicid. Tusíš, že je volně prodejný. Někdy je dobré bolest potlačit, ale není dobré to dělat často. V takovém případě je dobré věnovat pozornost příčině, kterých může být víc (přepracovanost, stres, nějaký nemoc...), protože bolest je jen následek nějakého patologického procesu. Ještě zajímavost. Když si vezmete Ibalgin, tak Vám z krve ještě za 14dní zjistí, že jste si ho tehdy vzala. Taková je to mrcha...

karla1
hodnocení

Děkuji za odpovědi a rady.

hodnocení

1x

Mívala jsem záchvaty migreny, ale panbuzaplať, přestaly. Teď, když mě začne pobolívat hlava, vím, že jsem nepila. ;) A vsugerovala jsem si, že mi suchý mozek mlátí do lebky :D

pb®
hodnocení

0x

Na každého působí jiné analgetikum. Někdo si nemůže určitou účinnou látku vynachválit a jinému nepomůže vůbec. Je třeba vyzkoušet, co na člověka zabírá. Pokud ho nejíte jak chleba, nic nehrozí. Při častém užívání sice může poškodit žaludeční sliznici, ale obyčejný Paralen je zas horší na játra. Přítel má babičku, která už léta sní měsíc co měsíc dvě platíčka Brufenu a je tu s námi stále.

ducati996*
hodnocení

0x

Panadol prý není tak ,,návykový,,. Na Brufen dávat bacha,byla jsem na něm ,,závislá,, - v den kdy jsem si ho nevzala mě bolelo úplně všechno,ani na nohy jsem se nemohla postavit. Vyhnout se častému braní;)

doplněno 26.09.12 20:20:

Prý pomáhá i čaj z rozmarýny nebo majoránky. Nemám s tím zkušenost,ale příbuzná ano. A je to určitě zdravější než prášky :)

uska*
hodnocení

0x

Mezi palcem a ukazováčkem si nahmateje bod- je 2,5 až 3 cm směr k zápěstí a pokuste se 5 minut mít tento bod pod tlakem druhé ruky. Prostě jej zmáčkněte. Když nevydržíte 5 minut, tak prsty procvište a pak pokračujte.

eulalie*
hodnocení

0x

Víte, prášky sice uleví od bolesti, ale zase zatěžují játra. Jestliže vám začíná bolest hlavy už v práci, tak je na zváženou, proč tomu tak je. Může to být od sezení u počítače (tedy pokud u něho sedíte), zatuhnutím šíje a šíjových svalů nebo stresem. Existují různé úlevové protahovací cviky, nebo jak už tu někdo přede mnou psal - mačkání akupunkturních bodů. Někdy třebas hlava začne bolet i proto, že máte náhlý pokles cukru v těle - mohl by pomoci např. hroznový cukr (mám to vyzkoušeno na sobě). Někomu na bolest hlavy pomáhá i silná černá káva. Jako můžu vám říct, že když mně se rozjede migréna, tak se mě pustí až za 4 dny. Neléčím se s tím, jelikož nechci brát nějaké hnus fuj prášky, takže občas do sebe kopnu Ibalgin, černou kávu i ten hroznový cukr.

hodnocení

0x

Hlavně se musí vzít prášek při prvním příznaku bolesti, pak už je to jedno. Trpěla jsem na bolest hlavy občas a před 2 lety jsem začala vidět chvíli rozostřeně a pak začla ůmorná bolest hlavy...než jsem zašla k neuroložcce nevěděla jsem co to znamená. Po vyšetření EEG, CT, oční lékařky mi bylo sděleno, že trpím tzv. migrénou s aurou. Mám na to prášky s triptany a hlavně předepsané od lékařky magnesium. Každý den si rozpustím sáček magnesia v půl litru vody a je mi dobře. Bolest se mi již dlouho neobjevila. Hlavně je potřeba také celý den dostatečně pít vodu, nebo čaje. Myslím, že byste měla zajít k lékaři. Brufenem to neřešte.

kolo*
hodnocení

0x

Pravidelně mě bolí hlava právě od zad.Když tahám těžké věci,dlouho sedím v autě a taky to pak jde na páteř.Napřed začnou bolet záda a když si neodpočnu nebo nelehnu,tak začne i hlava.Pomáhá Saridon.

hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti mi funguje Energy-Drink. Osobně si i v autě vozím "červeného Bulla" (na značce nebude až tak záležet) pro případ, že mě přepadne záchvat migrény. Není to vždy na 100% ale když to podchytím včas, většinou zabere. A pokud nezabere, většinou už nezabere nic! Jen ticho, tma, tekutiny a přetrpět to.

doplněno 26.09.12 23:57:

p.s. V odpadních vodách se hojně vyskytuje právě Ibuprofenum, antibiotika a zbytky po antikoncepci. Za pár let bude stačit si dát sklenici z kohoutku :)

pohanka*
hodnocení

0x

Všechny odpovědi mají něco do sebe, tak si z nich vyberte, co by Vám pomohlo, hlavně nenechat bolest tzv. rozjet, ale při prvních příznacích zareagovat.

Nezanedbávat pitný režim, majoránkový nebo saturejkový čaj je vynikající i na normální pití. Kolikrát nemáte chuť na černý čaj, kávu, tak to prostřídejte. Stlačovat uvedené akupunkturní body, navštívít lékaře se specializací na bolest hlavy.

Někdy bolí hlava po čokoládě, nebo výrazných jídlech. Další příčína je nedostatek spánku, to se stačí vyspat.

Dále bolí hlava po velkém rozčilení, nebo v určitém období před menses. Já jsem v tu dobu měla migrénu se zvracením i tři dny.

Prášky šly ven a tak pomohly šetrné čípky. Nástup velice brzy. Doporučuji Dicloreum 50. Jsou i 100, ale ty asi až když je opravdu zle při migréně.

pohanka*

ještě doplním, pijte vodu s vymačkaným čerstvým citronem, ne citronovou šťávou z umělohmotné lahvičky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]