Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z ničeho necítím radost

Od: anon1* odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
Ať dělám jakoukoliv činnost tak mám pocit, jako kdybych neměl z ničeho radost a nadšení.
Škola mě nebaví (ale to by ještě mohlo být normální) a ať dělám cokoliv ve volném čase z toho čemu se věnuji tak nepociťuji moc nadšení a nedokážu poznat, jestli mě to vůbec baví, nebo proč to dělám.
Toto mi dělá velké problémy, protože chci podnikat a aby byl člověk v něčem dobrý tak musí s vášní dělat co ho baví.
Navíc mám problémy komunikací a někdy si připadám jako úplně nudný člověk, který se nemá s nikým o ničem bavit.
Proč? Není se mnou něco úplně v nepořádku? Co s tím můžu dělat?
Jde o simplexní schizofrenii, depresi, demenci, existenciální krizi, nebo co to je? (trošku se o psychologii zajímám, protože se snažím přijít na to co mi je a co s tím. )

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

0x

Dobrý den, zas tak vážné to snad nebude. Záleží na tom, jak dlouho tento stav u vás přetrvává. Taky mívám období, kdy mě nic nebaví, nic se mi nechce a nejraději bych ani nikoho neviděl, abych se s ním nemusel bavit. Ale vždy to z ničeho nic přejde. Zkuste něco nového, co jste ještě nezkusil, možná vás to chytne a splín bude pryč.

anon1*
hodnocení

Celkově problémy u sebe pozoruji už pár let (2 - 3)
Někdy mám sice více pozitivnější náladu, jindy je to horší. Často se to během dne změní.

hodnocení

0x

Také zdravím. Takto na dálku Vám nikdo nedokáže říct, zda je s Vámi něco v nepořádku. Ale pokud se zajímáte o psychologii, co si tak zajít popovídat s jiným psychologem? Vyměnit si názory, postřehy, on vyslechne Vás, Vy zase jeho...Myslím, že by to pro Vás mohlo být přínosem a určitá cesta, která Vám může pomoci, to je.

doplněno 26.09.12 18:29:

Já Vás chápu, proto takto asi odpověď nenajdeme. Myslím, že jen odborník Vám může udělat jasno a ulehčit Vám situaci. V každém případě na to nezůstávejte sám a řešte to. Hodně sil, trpělivosti a štěstí!

anon1*
hodnocení

Fakt je ten, že jsem nějaký čas psychologa navštěvoval kvůli problémů s komunikací. Co mi je jsem se ale nedozvěděl. Buď mi to nechtěl prozradit, nebo sam to ještě nezjistil. (šlo o soukromého psychologa, kterého jsem si sám platil)
Bohužel momentálně je dlouhodobě na nemocenské, kvůli operaci. Už jsem tam nebyl více jak půl roku a zatím se neozval.
Tu ztrátu nadšeni jsem s ním ale zatím moc neřešil.
Teď uvažuji, jestli zajít za obvodní doktorkou a případně podstoupit léčbu touto cestou, nebo počkat. Celkem mi totiž vadí, že nevím co mi je (a jak je to vážné) a taky potřebují najít svou vášeň, takže mě to celkem omezuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]