Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ručitel-lze ho vyměnit?

Od: alexandra* odpovědí: 8 změna:

dobrý den,můj příte před asi čtyřma rokama šel ručit kamarádce na půlmilionový úvěr.Před dvěma měsíci jí banka nabídla nějaký výhodnější úrok a snad i nižší splátky,nevím,nerozumím tomu.Tuto nabídku musel podsepsat i můj přítel jako ručitel.Ted bysme ale potřebovaly úvěr my.Proto jsme poprosily kamarádku aby si našla jiného ručitele,prý to jde,ale ona nám tvrdí,že tím,že přítel před těma dvěma měsícema podepsal jako ručitel ty výhodné nabídky banky,může změnit ručitele zase až za tři roky.Nevím jestli jí to můžu věřit,protože zase jinde jsem slyšela,že ručitele lze změnit kdykoliv.Omlouvám se za chyby a předem děkuji za vaše zkušenosti a odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Když nevíme, u jaké banky ten úvěr má, tak bude každá rada drahá. . .

alexandra*
hodnocení

tak to já nevím,ale jak se přítel vrátí z práce hned to zjistím.Víte já jsem se to dozvěděla teprve před těma dvěma měsícema.Ale budu ráda,až vám napíšu tu banku,za každou odpověď.Děkuji

skye*
hodnocení

0x

Informujte se v konkrétní bance - kdykoli to všude určitě nejde, každá banka na to bude mít svoje pravidla. Dokonce s tím banky nemusí souhlasit vůbec. A pokud ano, tak to většinou musí být někdo alespoň stejně (lépe více) bonitní.

pravnik*
hodnocení

0x
Ručení lze zrušit jen po dohodě s věřitelem - bankou. Obvykle bývá podmínkou zavázání jiné/další bonitní osoby. Na žádost o vyvázání ručitele banka nemusí přistoupit. Obecně změna ručitele není vázána na fixaci úrokové sazby či cokoliv jiného (kromě souhlasu banky), nelze ale vyloučit, že konkrétní banka má nějaké další/jiné své vlastní vnitřní podmínky. Zajděte do dotyčné banky a zeptejte se tam, tedy spíš Váš přítel.
sebod*

pravnik. Není co dodat. *palec*

alexandra*
hodnocení

tak ten úvěr je v Komerční bance.

buss
hodnocení

0x

A proč ten dotaz nepoložíte přímo konkréétní bance? Předpokládám, že nekoušou.

alexandra*
hodnocení

bydlím na vesnici a chtěla jsem si ušetřit cestu do města,proto mně napadla poradna.Ale pokud mi zde nikdo nedokáže odpovědět,určitě si do té banky zajdu.Všem vám děkuji za vaše odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]