Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký test za tlačení auta pod vlivem alkoholu

Od: krisone* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, měl sem nenastartované auto a tlačil sem ho po komunikaci, abych ho odstranil. Jaký můžu čekat trest?

doplněno 22.11.08 20:03:

Přijeli policisté a při dechové zkoušce jsem měl 2,33 promile. Auto bylo bez PHM a jen sem ho chtěl odtlačit bokem. Je to posouzeno jako § 201/1.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hawatt*
hodnocení

3x

jestli jste pouze tlačili a nikdo neseděl za volantem, pak není naplněna skutková podstata trestného činu

Nikde v zakone neni psano, ze za volantem se musi zrovna sedet. To jednak, a jednak, aby si mohl auto nekam odtlacit, tak ho musis logicky i ridit. I kdyby jenom rukou zkrz okenko. A to uz je tim padem rizeni pod vlivem...

dusatka*
hodnocení

1x

Oskenujte nám sem protokol a my vám to fundovaně rozeberem *smich*

správně dusatko, chce to protokol aby se vědělo k čemu se vyjadřovat.

...řídit vozidlo neznamená tlačit. Dobrý právník Vás z toho vyseká.

jambus*
hodnocení

1x

2,33 promile - slušné . Vzhledem k tomu,že i vozka s povozem je braný jako účasník provozu,tak podle mě jste taky byl účastníkem provozu.Navíc, víc jak 1 promile může být kvalifikované jako trestný čin.

Každopádně ,když si vemet šikovného právníka,tak by trest pro Vás mohl být přiatelnější-mírnější.Ve hře je odebrání ŘP,mastná pokuta a myslím 7 bodů.

jabraka*
hodnocení

0x

Nepíšeš,co následovalo.Ale i tlačené auto může způsobit ohrožení nebo aspoň omezení provozu na silniční komunikaci.Pokud je u toho občan patřičně posílen opojným nápojem,je to pro něj určitě mínus.

JABRAKA

krisone*
hodnocení

Přijeli policisté a při dechové zkoušce jsem měl 2,33 promile. Auto bylo bez PHM a jen sem ho chtěl odtlačit bokem. Je to posouzeno jako § 201/1.

krisone*
hodnocení

V protokolu je i zapsáno, že auto TLAČIL můj bratr. Ty jsi právník? Jaký asi mohu očekávat trest?

No, tady už bych skoro viděl dva opilce. Jednoho za volantem, druhého za vozem. A protože jste se svým konáním stali účastníky silníčního provozu (byť bez spuštění motoru), bude postih opodstatněný. Z protokolu bych si nějak přeložil: bratr tlačil, protože se ještě udržel na nohou, no, já už jsem si musel sednout... *bzum*

martini*
hodnocení

0x

To nevim, vykonávali činnost pod vlivem a mohli ohrozit, nemusej nutně řídit. Viděla bych to na podmínku, záleží na tom, co už máte předtím atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]