Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otrava Metyl alkoholem z jídla?

Od: n3ss3r odpovědí: 9 změna:

Dobrý den dnes jsem snědl asi 4 kusy řepánků z místní kantýny poté když jsem je snědl jsem si uvědomil že v nich je RUM mohl bych případně mít otravu Metylem kdyby v tom byl RUM s tímto jedem?

díky za odpovědi

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Myslím, že do koláčů, cukroví a podobně, co se prodává dávají spíš tresť, ale i kdyby ne, je tam toho tak zanedbatelné množství, že bys musel asi sežrat celej náklaďák, aby to mělo nějaký účinek.

jabraka*

Kromě toho se při tepelné úpravě bezpečně odstraní.

JABRAKA

Takže rada zní "Alkohol před konzumací převařit!"*smich*

koopy

No to právě ne- ohřát na víc než 65 °C , ale zase na míň než 78 °C

;)

Potom zůstane alhokol alkoholem a metyl se vypaří :)

mowla*
hodnocení

1x

Pokud nebyly v metylu máčené po vychladnutí, je otrava nemožná - metyl se při pečení odpařil...

*smich*

n3ss3r
hodnocení

aha diky uz sem klidnejsi :D

ohneta*
hodnocení

0x

Dobrý den, co je to řepánek? A byl to doopravdy rum, nebyla to jen rumová tresť? Dejte si dvě štamprle slivovice a bude to ok ;)

martinhajek*
hodnocení

0x
Myslím, že lidi kvůli prohibici začali blbnout. Už vidí ethylalkohol snad i osvěžovačích vzduchu :-D
mikycz*

Sorry, ale lepší je blbnout, než se otrávit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]