Nejste přihlášen/a.
Dobr den , mám otázku mám 2 živnosti , zednictví mužu využít výdajový paušál z řemeslné živnosti 80% paušál?
a dále mám volnou živnost připravné práce pro stavby mam mužu využít paušál 60%? je to tak správně?
Ale jak poznat jaký druh práce do které živnosti patří?A danové přiznání jde spočítat na jedno přiznání nebo musí být na každou
živnost přiznání zvlášt.Děkuji.Dee
Veškeré výdaje můžete uplatňovat jen podle zákona. Od 1,1 2012 jsou změny, určitě někdo upřesní a doplní s odkazem.
Zřejmě Vám jde o daňové přiznání za rok 2012, které budete podávat v roce 2013.
Od roku 2005, a to včetně, platí následující procenta výdajových paušálů:
výdajové paušály jsou teď jiné:
zemědělská a lesní výroba | 80 % |
Řemeslné živnosti | 80 % |
Ostatní živnosti | 60 % |
Svobodná povolání (lékaři, daňoví poradci...) | 40 % |
Příjmy z nájmu dle § 9 | 30 % |
nicméně Vy budete evidovat příjmy z každé živnosti zvlášť a na každé použijete jiný (platný) paušál - zednictví 80 %, příprava stavby 60%. daňové přiznání bude jenom jedno - a to včetně Přílohy 1 (také jedna), A jak poznáte, co patří do které živnosti? Přece víte, co fakturujete - jestli stavbu zdi nebo přípravu stavby (musí to být na faktuře jasně rozlišeno).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.