Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Živnost a výdajové paušály

Od: dee* odpovědí: 2 změna:

Dobr den , mám otázku mám 2 živnosti , zednictví mužu využít výdajový paušál z řemeslné živnosti 80% paušál?

a dále mám volnou živnost připravné práce pro stavby mam mužu využít paušál 60%? je to tak správně?

Ale jak poznat jaký druh práce do které živnosti patří?A danové přiznání jde spočítat na jedno přiznání nebo musí být na každou

živnost přiznání zvlášt.Děkuji.Dee

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

0x

Veškeré výdaje můžete uplatňovat jen podle zákona. Od 1,1 2012 jsou změny, určitě někdo upřesní a doplní s odkazem.

Zřejmě Vám jde o daňové přiznání za rok 2012, které budete podávat v roce 2013.

ucetnictvi.paysoft.cz/...

Od roku 2005, a to včetně, platí následující procenta výdajových paušálů:

• 80 % pro osoby podnikající v zemědělství

• 60 % u osob s příjmy z řemeslných živností

• 50 % u ostatních živnostníků

• 40 % u ostatních osob s příjmy ze samostatné výdělečné činnosti (včetně např. příjmů z autorské činnosti)

• 30 % u osob s příjmy z pronájmu

business.center.cz/...

az-data.cz/...

spoctiduchod.mesec.cz/...

mak*

výdajové paušály jsou teď jiné:

zemědělská a lesní výroba

80 %

Řemeslné živnosti

80 %

Ostatní živnosti

60 %

Svobodná povolání (lékaři, daňoví poradci...)

40 %

Příjmy z nájmu dle § 9

30 %

nicméně Vy budete evidovat příjmy z každé živnosti zvlášť a na každé použijete jiný (platný) paušál - zednictví 80 %, příprava stavby 60%. daňové přiznání bude jenom jedno - a to včetně Přílohy 1 (také jedna), A jak poznáte, co patří do které živnosti? Přece víte, co fakturujete - jestli stavbu zdi nebo přípravu stavby (musí to být na faktuře jasně rozlišeno).

MK
ucetnictvi.paysoft.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]