Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla jsem se optat, zda někdo neví jak to funguje s obch.podmínkama v mém případě - mám webovky na poskyt.služeb pro lidi, sepsala jsem obch.podmínky, inspirovala jsem se u konkurence, vložila i mé obch. podmínky. Nic jsem nekopírovala, pouze se inspirovala, ale jsou docela podobné, jako ty u konkurence, která se ohradila, že to chce řešit. Dopustila jsem se opravdu trestného činu? Díky Kajda (mělník)
Pokud by konkurence byla schopna plagiátorství prokázat, hrozí postih za porušení autorských práv...
Otázkou jem nakolik je či není text chráněn (citace ze zákonů chráněna není, formulace zpracovaná právníkem být může)...
doplněno 25.09.12 20:59:..."mají obch.podmínky kolikrát také celkem totožné"... - no jo - vychází z téhož zákoníku...
Tahle obecně víc neporadím - snad jen - pokud jste si vědoma ´opisování´ a jde o neobvyklý text, s onou konkurencí se pokuste domluvit. Případná žaloba by byla dražší (aspoň teoreticky - nevím,o co jde)...
Každopádně text uvedený na vašem webu přeformulujte tak, aby nevadil...
U obch.podmínek nemají nic o copyrightu právě...a když si vezmu např. e shopy, které se orientují na jedno a totéž odvětví mají obch.podmínky kolikrát také celkem totožné, tak mi to právě vrtá hlavou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.