Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest zápěstí - co dělat?

Od: lucimera* odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer :)

Mám takovou potíž. Už od včera, řekla bych, mě bolí zápěstí. Když jsem ve škole psala, nějak jsem ho ohnula a od té doby bolí, když ho hodně ohnu. Hraju basketbal, a tam to zápěstí používám prakticky pořád, při každé střele nebo přihrávce, a bolí mě to hlavně při pohybu. Když zápěstí ohnu, asi uprostřed zápěstních kůstek mám jakoby takovou bouličku, myslím, že jde o vystouplou kost, a když do ní zatlačím, bolí. Už se mi to stalo víckrát, namazala jsem to mastí a docela to povolilo, máme rodinnou kamarádku zdravotní sestru a říká, že je to jen natažené, a za chvíli to povolí. Jenže jsem to včera mazala a dnes ráno taky a nic, pořád to bolí.

Myslíte, že bude nejlepším řešením zajít k doktorovi? Psát můžu, v pohodě, ale když třeba dělám kliky, střílím nebo přihrávám a zápěstí hodně ohnu, docela to zabolí. Přitom si nejsem vědoma žádného pádu, nebo třeba že by mi tam křuplo, prostě to z ničeho nic začalo bolet. Co myslíte, že bude nejlepší? Ledovat a potírat mastí, nebo vyrazit k doktorovi?

Předem díky za rady ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

1x

Dobrý den, návštěvou lékaře nic nezkazíte. Může to být natáhlá šlacha, může to být i počínájící zánět.

mowla*
hodnocení

1x

Určitě k doktorovi - může jít o kostní výrůstek, problém se šlachami -ale také klidně o únavovou zlomeninu - a to v zápěstí či záprstí není sranda...

Do té doby držet v teple...

lucimera*
hodnocení

Děkuji za vaše rady, objednám se k lékaři. To bude asi nejlepší řešení. Sice to není zas tak úmorná bolest a dalo by se to vydržet, ale na zdraví se šetřit nemá a když strávím nějakou dobu v čekárně, to mě přece nezabije. Na zápěstí se sice neumírá, ale příjemné to rozhodně není.

Děkuji všem :)

levanda*

Může se jednat o tzv.ganglion.

levanda*

Trefa :), před lety jsem byla na odstranění - jednoduchý výkon v lokální anestezii.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]