Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žít spolu nebo platit alimenty?

Od: samuel* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda matky samoživitelky mají nějaké finanční výhody, než kdyby žily ve společné domácnosti s nezaměstnaným partnerem? Já i moje přítelkyně máme jiný trvalý pobyt, ale jelikož nemáme podaný návrh na výchovu a výživu našeho nezletilého dítěte, sociální odbory nás posuzují společně. Oba jsme nezaměstnaní a nemáme stálý příjem. Tak bych se chtěl informovat o tom, co by pro nás bylo v této situaci výhodnější. Jestli se k sobě nastěhovat nebo si zažádat o svěření dítěte do péče matky. Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

No nejvýhodnější by bylo najít si práci, bydlení a postarat se o rodinu jako správnej chlap a přestat konečně bejt jen vyžírka.

samuel*
hodnocení

Děkuji za názor

paaja*
hodnocení

1x

Rádcové přede mnou navrhli také podle mě nejlepší variantu. Na druhou stranu, náš komplikovaný sociální systém si přímo říká o to, aby byl vysávaný co to jen půjde. Protože až padne na držku, teprve potom se snad nějaká nepopulistická vláda rozhoupe k nějaké zásdní a opravdu systémové změně.

Nevidím nic špatného na tom, že člověk hledá způsob, jak legálně ze státu vytáhnout co nejvíce peněz. Stejně je tam druhým koncem jednou - dříve či později - zase nasype zpět. Doufám proto, že se tu objeví nějaká opravdu praktická rada, já s tím (naštěstí pro mě) nemám žádné zkušenosti

P.S.: nikdo z nás neví proč a jak dlouho je tazatel nezaměstnaný, tak bych se zatím zdržel nějakého primitivního odsouzení

samuel*
hodnocení

Ano, v podstatě to tak je, máte pravdu. Děkuji Vám za Vaše racionální vyjádření

Dobrý den. Pro vaše nezletilé dítě je nejvýhodnější spořádaná rodina, zázemí a vychovávat jej společně. I kdyby bylo dítě svěřeno do péče matce, Vám soud určí výši výživného, co z toho bude mít dítě, když výživné nebudete mít platit z čeho? Žádnou výhodu pro matku samoživitelku nevidím a pro dítě již vůbec ne. Finančně si rozhodně, dle mého soudu, nepomůžete nijak. Spíš si situaci ještě více zkomplikujete. Problémy má spousta lidí, ale vaše dítě si vás zaslouží mít oba. Dva jsou více, než jeden, zvládnete to. Nečekejte s nataženou dlaní, že vám někdo něco dá zadarmo. Matky samoživitelky nemají takové výhody, aby se jim vyplatilo žít bez partnera, obíhat úřady a škemrat o nějakou korunu. Možná by na nějaké sociální dávky dosáhla, ale ty opravdu nejsou zase tak vysoké, abyste z nich mohli s dítětem vyžít. Stále se vyplatí více postarat se o rodinu společně a sami svým vlastním přičiněním. Nic ve zlém, tudy cesta k lepšímu žití opravdu nevede. Pokud jsou finance jediný důvod, proč uvažujete o odděleném žití, zvážila bych to celé opravdu pečlivě. Ono se potom těm matkám samoživitelkám pak připomíná, že dítě má také otce, ten že má platit výživné apod...Nikdo nebere ohled na to, že ten otec neplatí, protože je nezaměstnaný třeba atd. a výživné, že tudíž existuje jen na papíře...Jen můj názor.

doplněno 25.09.12 14:38:

Není zač.

samuel*
hodnocení

Souhlasím s Vámi. Přesně tohle jsem potřeboval vědět. Děkuji mnohokrát

joshua*
hodnocení

0x

Mám stejný názor jako ladaadal. Najít si práci a zajistit tak rodinu je nejlepší řešení. Vím že je dnes těžké sehnat práci, ale dá se. Hlavně nebýt srab a nevymýšlet kdejaký blbosti jak se tomu vyhnout!
samuel*
hodnocení

Ničemu se nevyhýbám, jen je to poněkud složitější. Uzavřel jsem dohodu o provedení práce s majitelem domu mé partnerky a již několik měsíců čekám na to, že od něj dostanu pracovní smlouvu. Pokud si však začnu hledat jiné místo, zvedne mé přítelkyni nájem nebo ji vystěhuje...

martinaa*

V tom případě hledejte lepší práci a jakmile ji najdete, přestěhujte se. Třeba pro začátek do paneláku... známý to udělal stejně, když mu majitel pohrozil, že pokud známý nebude dělat, co majitel chce, tak mu zvedne nájem a on se nedoplatí, za měsíc si známý sbalil věci a odstěhoval se d podnájmu.

samuel*
hodnocení

Děkuji. To je jistě nejlepší řešení. Ale víte co, nalézt takto prostorný byt za celkem přijatelné nájemné, jaký má teď momentálně partnerka, to už nebude tak jednoduché. Každopádně zvažuji všechny možnosti...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]