Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Epilepticky zachvat

Od: veronkli odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer potřebovala bych radu.Já jsem zhruba koncem července prodělala první epilepticky zachvat poprve v mem zivote.

Prodělala jsem skoro všechny vyšetření jak v nemocnici tak všude na eeg mi v nemocnici nic nepřišli jenom mi řekly že jsem prodělala epilepticky zachvat pak mě jeden den držely celou noc "při životě" a snažili se mě ten záchvat vyvolat tím že jednu celou noc jsem nespala a chtěli zjistit jestli to je nedostatkem spánku ale nic se nestalo.Po propuštění z nemocnice jsem byla na takovém tunelu tam mi taky nic nezjistili pak jsem byla objednána na EMG podezření na tetanii a ta se mi potvrdila ta tetanie.Tedkom se mi to všechno vrací ve snech ten záchvat a vzhledem k tomu že ten záchvat jsem prodělala doma a ještě navíc ve spánku mám strach že se mi ten záchvat vrátí znovu večer se mi chce spát ale když zavřu oči mám to před očima každý den každou noc a nevím jak dál chtěla jsem se zeptat kdybych jednu noc nespala jestli tam je velké riziko toho záchvatu a taky bych chtěla poradit aby se mi o tom nezdálo každý den předem vám strašně moc děkuju za odpověd a nashledanou Klímová.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jestli wikipedie nelže, tak tetanie bývá způsobována nedostatkem vápníku. Možná by s tím šlo něco dělat.

hodnocení

1x

Dobrý den, Veronkli.

Epileptické záchvaty, nikdo neví, kdy mohou vzniknout a z čeho. Mohu napsat vlastní zkušenost, kdy jsem žila blízko, takto nemocného děvčete. Důležité je brát pravidelně léky. Člověk je po nich trochu omámený, záleží, kolik jich musí brát, ale berte je, tak budete mít jistotu, že nemoc se bude držet v nějaké rovině. Chce to pravidelnou stravu, pravidelný spánek, neponocovat, vyhnout se alkoholu, vyhnout se stresům, hádkám, napětím, leknutím. Epileptický záchvat, nastal třeba, když byla kamarádka dlouho na zábavě, byla unavená, záchvat ji chytil na zastávce tramvaje. Nebo se bála písemky, že jí nenapíše, zkolabovala přímo ve škole v lavici. Nedívejte se před spaním na stresové filmy. Někdy záchvat přišel, zcela nečekaně v noci. Vyzkoušejte si před spaním číst, něco co bude pro Vás příjemné. Hlavně před spaním, žádné hádky, stres, jen klid.

Co je důležité. Mějte u sebe vždy kartičku, kde budete mít napsáno, jakou máte nemoc, spojení na někoho z rodiny, na lékaře, telefony. Protože, ne všechny lidé Vám pomohou, jsou lidé i nečestný, peněženku, telefon, OP, noste někde ve vnitřní kapse, která bude zapnutá. V případě, že Vás někde, na ulici chytne záchvat, aby Vám někdo ještě neukradl dokumenty, nebo telefon.

Věřte, že se nemoc může zlepšit, záchvat se Vám nemusí opakovat třeba celý rok, nebo i více, záleží jen na Vás, jak na sebe budete dávat pozor. Přeji Vám hodně zdraví, to je nejdůležitější. Jen můj názor.

doplněno 23.09.12 23:55:

Problém epileptických záchvatů, to není dané, kdo to bude mít a kdy. Záchvaty mohou nastat třeba po úraze hlavy. Nebo se narodí dítko, které má od narození epileptické záchvaty. Bylo by hrozně jednoduché, vzít si vitamíny a být vyléčen.

poto1
hodnocení

0x

Ale asi nikdo ti tu nezaručí, že už žádný záchvat mít nebudeš, ani ti tu nikdo neřekne kdy apod. Na to se musíš pozeptat u svého lékaře. A na strach bys měla volit klidně psychologa, není to až taková sranda. Plno informací můžeš najít i na internetu, jistě i lidi, kteří zažili něco podobného.

hop®
hodnocení

0x

Zdravím, osobní zkušenost s touto nemocí nemám. Ale mám kamaráda, který trpí určitou formou této nemoci, záchvaty má lehčí a častější. Nesmí pít a nesmí řídit. Ale v okruhu svých přátel žije plnohodnotný život, protože při záchvatu je nablízku vždy někdo, kdo ho podrží - fyzicky i obrazně. A sám říká, že od té doby, co se s tímto handicapem naučil žít, to jako nějaký handicap ani nevnímá, je prostě v něčem jiný.

Tím chci říct jen to, že čím více se této nemoci budete bát, tím více se díky strachu a stressu bude projevovat, pokud se smíříte s tím, že jste určitým způsobem nemocná, je to důležitý krok k omezení příznaků a projevů této nemoci!

Držím Vám palce, vyhrajte! *palec*

kolo*
hodnocení

0x

A pijete mléko,když máte nedostatek vápníku?Asi ne.Jinak nejlepší je při nedostatku vápníku jíst rozdrcené skořápky od vajec, je lepší než prášky s vápníkem.Podle rady lékárníka,je to prý lepší a účinější než nejdražší léky s vápníkem.

drejdl*
hodnocení

0x

Podle toho, co píšete, jste měla epi záchvat typu GM - tedy grand mal. Je řada jiných druhů epi záchvatů, některé jen jako zakoukání nebo krátké bezvědomí, někdy zase člověk dělá celý den něco, o čem pak neví. I obyčejná migréna je onemocnění epilepsii příbuzné. Pokud jste prodělala GM, tak nelze nikdy do budoucna na 100% říct, že se to nevrátí. Máte ale jistě nasazena anitiepileptika, která jsou v současnosti schopná s velkou pravděpodobností potlačit recidivy záchvatů. Na EEG se zkoumá tzv. záchvatová pohotovost, kdy podle jistých elektrických aktivit mozku je možné určit, zda je mozek k záchvatu náchylný. Dobrá je rada kolegyně nahoře - nosit osobní údaje a telefonní číslo s sebou. Vyhýbat se nebezpečným místům, kde by ev. záchvat mohl vést k dalšímu úrazu. Pravidelné střídání spánku a bdění, také se podle některých pramenů nemá jíst moc čokolády.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]