Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi 15 let potřebovala bych poradit ve výběru antikoncepce,vůbec nevím jakou,
Prý se po ní tloustne a dělá se více akné,dělají to jen ty,ktereé vám nesednou.Ale jak poznám ktera je ta pravá? Nechco je všechny zkoušet,pak bych tu váhu už neschodila,mam stím problémy,akné už mám také dost takže ještě víc by se mi teda nelíbilo.
Nevíte jakou s teda vybrat? Nemusela bych si vybírat žádnou ,ale bojím se že kondom praskne a prý si to sním tak neužijete
Předem děkuji za radu
Dobrý den. S výběrem vhodné antikoncepce pomůže gynekolog. Zeptejte se nejdříve kamarádek, jaké zkušennosti mají a jakou by doporučily a pak to zkonzultujte přímo s lékařem. Někdy je třeba vyzkoušet, která bude nejlépe vyhovovat. Dceři vyhovuje Lunafem a např. Minerva jí nevyhovovala vůbec. Můžete to mít ale jinak. Nebojte se, ta vhodná se pro Vás ale určitě najde též.
doplněno 23.09.12 20:57:Pokud chcete předepsat antikoncepci, pak se tomu nevyhnete. Nemáte se čeho bát. Ale pokud tam odmítáte opravdu jít, pak se budete muset obejít bez té antikoncepce a spoléhat tedy jen na ten kondom. je to Vaše volba.
doplněno 23.09.12 21:06:Je to u Vás jen asi stud, ale zajít na gynekologii se opravdu nemusíte bát. Vyšetření není bolestivé, s lékařem si popovídáte a to je vše...Tak odvahu, neukousne Vás. Každá jsme tam byla někdy "poprvé"..Budete to mít alespoň za sebou a při další návštěvě Vám to již ani nepřijde...Je to důležité i ze zdravotního hlediska pro Vás. Budete vědět, že jste v pořádku a že v případě další potřeby, máte svého gynekologa.
Jsem rad ze myslis i na nas abychom si to uzili
Nejlepe to probrat s doktorem, rekni mu vse co Te trapi.
Dobrý den.
Není z čeho vybírat bez lékařského předpisu. Antikoncepce není volně prodejná. Jak už radili ostatní, návštěvě odborného lékaře se opravdu nevyhneš. Není čeho se bát. Lékař si s Tebou promluví, vyšetří Tě (nic hrozného - zubař je horší) a vhodnou antikoncepci poradí. Připomínám, že by bylo vhodné promluvit si především s rodiči (maminkou) o možnosti užívání antikoncepce. Přece jen je ti teprve patnáct.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.