Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ex kolegyně mi nedá pokoj

Od: kuratko® odpovědí: 22 změna:

Dobrý den, napíšu dotaz stručně.

Má bývalá kolegyně na mě před dvěma roky psala anonymy. Šetřilo se to a případ se uzavřel, jelikož se přiznala a dostala 10 měsíců podmínku.

Ani po těch dvou letech mi nedá pokoj. Skrytá čísla mi volají, dokonce jeden se vydával za jiného, který byl také uveden v anonymu. Nedávno volala naší šéfové, jaké má zaměstnance, hlavně napadá mě.

Když budu chtít to jít někam sepsat, můžu otevřít ještě tento případ?

Nebo jít sepsat na nový list? Je to jako do nekonečna.

Četla jsem, že promlčecí lhůta jsou tři roky v těchto případech. Ale nemůžu najít rozhodnutí, kde mi přišlo, že dotyčná, již v tomto případě nemůže být trestána. Myslím, že to tam tak bylo.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

3x

Přesně tak, shromáždit důkaty a podat nové trestní oznámení. Že už to jednou dělal si zjistěj při vyšetřování sami.

hodnocení

2x

V rámci zákona jde udělat pouze jediné - zaznamenat si přesnou dobu obtěžování Vás i kohokoliv dalšího a co nejdříve podat na Policii ČR trestní oznámení na neznámého pachatele s podezřením na slečnu XY. Stalking je dnes trestný čin. Policie bez problémů zjistí, kdo volal, možná i zhruba odkud. Skryté číslo není překážkou, to je jen příznak pro Váš telefon, který potom na displeji ukáže, že je číslo skryté, mezi operátory se posílá CID vždy. Operátoři mají povinnost tyto informace uchovávat a v případě potřeby je předávají policii.

hodnocení

2x

Kuratko, ta ženská Ti pokoj nedá. Rozumím Ti, také mám jednu takovou v patách. U mne to však není vůbec důležité, já se na ni mohu zvysoka vykašlat, což asi nebude Tvůj případ. Budeš asi muset změnit číslo telefonu, jak Ti zde bylo raděno. Ale kdybych byla na Tvém místě a byla si jistá, že to je ta samá osoba, tak bych se obrátila na zákon. Ale vím, o čem mluvíš a buď si jista, že ona toho nenechá. Nenávidí Tě. Kdyby to byl chlap, tak už by toho dávno nechal, ale ženská je jiná.

hodnocení

Díky za podporu. Vždy dá tak půl roku pokoj a pak udeří. Nemá totiž do čeho rejpnout, tak reje do mě. Mám teď spoustu bolavých dní - úmrtí v rodině a jiné starosti, spíš asi změním číslo. Tahat se opět po policajtech... :(

Dobrý den. Kuřátko, věřím, že jedna taková "pipina" dokáže znepříjemnit hodně život. Ale já bych jí k tomu nedala již příležitost. Změnit číslo tlf., šéfové vysvětlit, jak se věci mají a víc se tím nezabývat. Když podáte nové TO, tak tím nejvíce znepříjemníte život sobě. Budete muset znovu absolvovat to, co už máte jednou za sebou...Za to opravdu nestojí. Myslím si, že nejvíce jí potrestáte tím, že se její snaha mine naprosto účinkem a nedáte jí možnost, otravovat Vám dál život. Vemte si, o kolik času a pohody Vás už okradla. Je to asi hodně chorý člověk, udělejte vše proto, abyste si jí do života vůbec nepouštěla... S některými lidmi je těžké pořízení, pak je jediný způsob - naprosto ignorovat. Obtěžování jí přestane bavit, když pozná, že Vám uškodit, ani ublížit prostě nemůže, byť by se o to sebevíce snažila.

Kurátko, uvaž dle svého. Ale i Kapka Ti dobře odpověděla. Vykašli se na to, . Změň si číslo. Nesteresuj se člověkem, který Ti chce ubližovat a to jenom proto, že on sám je sžírán svou vlastní neschopností a Tobě vlastně závidí.

hodnocení

Já už na policii nepůjdu, enchci to řešit, přišla jsem pár dní zpátky o tatínka a tohle mi už nepřidalo. Změním asi opravdu číslo. Snad se to nějak zlepší. Policiie mi řekla, že je to žárlivost a závist. Jste moc hodní, díky za rady. A opravdu Kapka to napsala dobře.Zase bych jí dala podnět k něčemu dalšímu a šlo by to pořád dokola. Musím se dát do kupy a z té dotyčné si nic nedělat. Moc si vše beru, tak proto.

Dobré rozhodnutí kurátko. Přesně tohle totiž také prožívám. A i já si vezmu , nebo se budu alespoň ze všech sil snažit, abych si vzala k srdci radu Kapky. Psala ji sice Tobě, ale sedí i na můj případ, jako "ušitá" na míru... Držím palce

ladinpraha*
hodnocení

0x

Skrytá čísla mi volají ... - když nebudeš hovory brát, tak ti nebudou volat. Nikdo tě taky nenutí, abys mluvila s neznámým volajícím.
Nedávno volala naší šéfové ... - to je přece věc šéfové, kdo a co jí volá. Má snad vlastní rozum.
Pravděpodobně na podobné věci reaguješ neadekvátním způsobem a to provokuje ke stále novým akcím. Jak mě může někdo napadat a urážet, když mu neumožním kontakt se mnou.
majsterjoe*

Promin, ale jak muzes napsat ze nikdo nenuti brat anonymni hovory. Nejde o to je brat, ale jestli porad nekdo vola, je to otravujici. Pokud uz s ni mela jednou konflikt a dostala za to podminku, proc nepokracovat a nedotahnout to do konce.

doplněno 10.02.13 17:29:

Samozrejmne, nahlasite ze jste mela podobne konflikty s tou a tou osobou, ktera byla odsouzena podminkou. Sami se vas budou ptat jestli mate na nekoho podezreni.

hodnocení

Ale případ se asi znovu neotevře. Musím tedy jít sepsat nový případ a tam si zjistí, že už byla trestána...?

mowla*

Případ, kdy už byla odsouzena, se ´otvírat´ nebude, je potřeba podat nové trestní oznámení - na neznámého pachatele. Zdokumentuj si kdy ´skrytá čísla´ volají - ta čísla jsou totiž skrytá pro běžného uživatele telefonu, pro operátora ne - takže když PČR vrámci vyšetřování vznese dotaz na volající (v tu a tu dobu), operátor nemá problém čísla dohledat.

Samozřejmě, že PČR, pokud na onu paní ´padne´ podezření zjisí, že už byla v podobném případě trestána.

doplněno 10.02.13 18:09:

BTW - možná by stačilo dotyčné oznámit, že toto lze udělat - pokud už odsouzena byla musí vědět, že další trest v podobné věci by byl horší... :-D

hodnocení

Z těmi operátory to není tak jednoduché...když se zjišťovalo, odkud to psala - internet přes mobil, policie mě ujišťovala, i jí, že i když se přiznala, zjistí se odkud se to psalo. Operátor nepodal info policii žádné. Bohužel mě na to připravoval i právník a kurátkorka, že jsou zákony tak osekané - těmi nahoře - nestudovala jsem to. Nesdělili pod kým to je. Jestli na to mají právo, to nevím - nesdělovat to policii.

hodnocení

Skryté číslo jsem vzala jednou...pak už ne. Pracuji s lidmi, kdybch nebrala cizí číslo, nikam bych nedošla. Dotyčný se představil pod někým jiným. Šéfová jí řekla rezolutně své...

Nekomunikuji s ní.

Mé dotazy byly jiné.

Přesto díky

ronyx*

Bohužel pro vás - nebrat skrytá čísla se také nemusí moc vyplatit. Ze skrytých šísel komunikují i pracovníci některých důležitých úřadů a orgánů, typicky Policie ČR a Finanční úřady. O tom, že jejich čísla jsou při volání skrytá, rozhoduje jejich správce telefonní ústředny. Nikde se mi nepodařilo zjistit, jaké předpisy či nařízení je k tomu vedou. Dozvěděl jsem se o tom zcela náhodou, když jsem je po informaci, že mi zavolají, informoval, že skrytá čísla neberu. Takže to obcházíme různě - předem mi pošlou sms nebo třeba email (samozřejmě pokud jsme na vzájemné komunikaci předem domluveni). Jinak vzniká docela problém.
K dalším otázkám od vás - taky bych doporučil shromáždit důkazy a řešit to přes policii, nejspíš jako "stalking".

To ronyx : cituji ,,nebrat skrytá čísla se také nemusí moc vyplatit ´´ Mohl byste prosím tuto myšlenku nějak upřesnit? Já totiž zásadně skrytá čísla neberu a činím takto už od doby, co existují telefony s identifikací volajícího. Považuji to za vrchol hulvátství v telefonické komunikaci, asi jako když někdo pokřikuje na jiného schovaný za rohem. I já jsem měl tu čest s Policií - prostě jsem jim řekl že skrytá čísla nezvedám - a co myslíte? Zavolali z identifikovaného čísla. Totéž FÚ. Prostě pro mě je telefon pracovním nástrojem, jako servisák denně x-krát řeším se zákazníky problémy po telefonu, proto skrytá volání rovnou vypípnu. Volávají z nich zejména různá ,,kólcentra´´ a na ty já nemám ani náladu ani čas.

Prosím tedy o upřesnění, co se mi stane, nebo má stát?

ronyx*

Nevím jak to stručně popsat - prostě když někdo z toho např. úřadu s vámi bude chtít o něčem, co se vás týká, hovořit (např abyste podal nějaké vysvětlení) a bude ve vašem zájmu, abyste to vysvětlení podal, tak se to tay nemusíte dozvědět (pokud je to jen ve vašem zájmu a ne v jejich a nenařizuje jim to žádný předpis, tak vás jinak vyrozumět nemusí).
Třeba taková malý příklad z mé osobní zkušenosti. Chtěl ke mě přijít na kontrolu finančák. Poslali dopis. Termín se mi nehodil. Spojil sem se s nima, s tím, že bych chtěl jiný termín. Dohoda byla, že se za měsíc ozvou a já si řeknu jiný termín. Volali pak ze skrytého čísla. Pokud bych jim to nevzal, termín bych si nenavrhl podle mé potřeby. Takže nevýhoda pro mne. A na to, že nemají možnost volat z jiného než skrytého čísla sem byl od nich upozorněn.

Obdobně jsemněco řešil s PČR,jednuduše jsem jim to nevzal a po 5 minutách volal o5 ale z normálního čísla.Apkd řekli,že k tomu nemaj prostředky-je to nesmysl a jejich výmluva.

alcago*
hodnocení

0x

Já používám tuto taktiku na všechna nevítaná čísla:

Okamžitě, že se ujistím, že mi nevolá nikdo ze zpřizných duší, omluvím se slůvkem "momen!". Nevyvěsím a jdu si po svém. Ať si platí čekací minuty. On si příště rozmyslí, jestli si bude utrácet své korunky bez efektu.

Tím nemusím řešit takovéto problémy a vysmátá jsem já.

iz*
hodnocení

0x

Jestli porušila podmínku, měla by jít sedět. Proč to něřešíte s policií?

Obtěžující hovory bych řešila změnou čísla, účinek je na rozdíl od policie nebo operátora okamžitý.

hodnocení

Ona už má po podmínce...jde mi o to, jestli mám podat nové trestní oznámení.to budu muset na policii jinam, než se to řešilo.

iz*

Ano, podejte nové trestní oznámení. Jestli Vás takhle otravuje delší dobu, hned tak ji to bavit nepřestane.

A určitě si změňte tel. číslo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]