Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paragraf 55

Od: matomato* odpovědí: 4 změna:

dobry den chtel jsem se zeptat kamarad dostal 55 paragraf praci na podporu nema narok dostane aspon socialku a pracak mu bude platit zdravotni dekuji moc za odpoved

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Šlo o platné okamžité zrušení pracovního poměru? Jestli ne, může se kamarád obrátit na soud. Zdravotní pojištění stát hradí za všechny uchazeče evidované na úřadu práce.

Ohledně státní sociální p/... nebo pomoci v hmotné n/... se kamarád musí obrátit na kontaktní místo úřadu práce.

Dávky se přiznávají v závislosti na výši životního (v příp/... domácnosti. Posuzují se příjmy všech osob žijících ve společné domácnosti.

Bez konkrétních informací nelze posoudit, zda Váš kamarád splní podmínky pro přiznání některé dávky. Ale snad by mohl zkusit požádat o příspěvek na bydlení .

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Nárok na podporu v nezaměstnanosti nemáte, pokud s vámi zaměstnavatel v období 6 měsíců před zařazením do evidence na ÚP skončil pracovní poměr z důvodu zvlášť hrubého porušení předpisů, souvisejících s výkonem práce.

Zdravotní pojištění platit nemusíte, budete-li na ÚP evidován.

Sociální pojištění vám hrazeno nebude, pouze doba, po kterou budete vedeni v evidenci uchazečů o zaměstnání, se vám započítává jako účast na důchodovém pojištění, a to po dobu, kdy vám náleží podpora v nezaměstnanosti, a nejvýše v rozsahu jednoho roku po dobu, kdy vám podpora nenáleží.

rone dobrý, ale musel jsem si to přečíst pětkrát. Napoprvý až napočtvtvrtý jsem si myslel že si děláš prdel.

Izves dělá ,,konkureci" naší odbornici KAPCENADEJE?!?!?!?!?!

doplněno 23.09.12 23:05:

Pardon mělo tam bej Ivzez.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]