Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte zkušenosti s kytarou Les Paul?

Od: beerby33* odpovědí: 10 změna:

Ahoj :) , chtěla bych se zeptat jestli někdo nemáte zkušenosti s kytarou Les Paul? Mám doma akustickou a uvažuju právě o ní :) . Nechci vypadat jako tydýt ale ještě se chci zeptat na ty knoflíky, na co jsou? ;) Všem děkuju za odpoveď na mojí hloupou otázku :D

Máte zkušenosti s kytarou Les Paul?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

2x tone, 2xvolume a přepínač snímačů. zkušenosti nemám, mám B.C.Rich

jerrysek*
hodnocení

1x
Les Paul se říká tomu tvaru, který tahle kytara má. Co se týče kvality, záleží na konkrétním typu a značce. Já mám Epiphone Les Paul Custom a můžu doporučit :) Ve své cenové kategorii vážně dobrá kytara. Také jde o to, kolik peněz do ní chceš investovat, a vůbec do všech dalších věcí okolo.
Máte zkušenosti s kytarou Les Paul? #2
slasher

Jo je to dobra kytara, hodi se na ruzne styly od blues po metal, ale samozrejme kvalita provedeni zalezi na vyrobci, je rozdil v kytare za 50ooo a za 5ooo. Ten knoflik vravo nahore prepina snimace (to jsou ty kovove obdelniky), takze jede bud jeden, druhy, nebo oba najednou, cimz se jemne zmeni barva zvuku. Ty ctyry kolecka dole nastavuji hlasitost a ton (jak "otevreny" je zvuk) pro jednotlive snimace.

martinhajek*
hodnocení

0x
A hele, kolega má podobnou Jolanu.

figurek*
hodnocení

0x

páčka nad hmatníkem obvykle zapíná bustr, to je ten známý ostrý kytarový zvuk. Čtyři knoflíky dole bývají nastavení hlasitosti snímačů a nějaké pásmové propusti pro barvu zvuku. Knoflíky zase tak moc je používat nebudete. Barva zvuku se obvykle nahání všelijakými těmi pedálovými krabičkami, co mají kytaristi pod nohama a hlasitost se nastavuje v zesilovači.

doplněno 25.09.12 11:47:

nenechte se vyvést z klidu všelijakými lehce agresivními znalci, kteří neporadí protože je nic nenapadá, zato okamžitě a vždycky vědí, že je všechno jinak. Teď mluvím jako bývalý kapelník a basák bývalé kapely. Řekl bych, že podle toho co si chystáte pořídit, nejste zrovna nejchudší. Pak bych vám doporučil zainvestovat do něčeho takového, jako najdete v linku. Vážně dobrá věc.

audiostar.cz/...

tomasgulas

S tím boosterem jsi na to přišel jak? To je na přepínání snímačů, uprostřed hrají oba. U některých kytar to může přepínat cívky single - humbucker.

figurek*

my si tykáme? Jednoduše jsem s tím boosterem na to přišel. Tuhle kytaru má můj bratr.

crockett*

Nevím, co má váš bratr za exotickou kytaru s tajemným "boosterem", ale na originálním Les Paul od Gibsonu je to přepínač snímačů - neck (u krku), oba a bridge (u kobylky).
Snímač u kobylky má hutnější zvuk, je určen pro rytmické party a snímač u krku má pronikavější, čistší zvuk vhodný pro hraní sólové kytary.

tomasgulas

- omlouvám se za vykání

- melete nesmysly, Les Paul, jako ostatně každá kytarářská firma, musela zareagovat na trh a vyrábí x levných modelů. Pokud by chtěla tazatelka nějakou v hodnotě např: 75000kč, určitě by nepokládala takové dotazy a také by asi nepoužila tolik smajlíků ;)

- to, že tam má booster Váš bratr, neznamená vůbec nic. Já jsem viděl kytaristu, který měl na konci těla kytary pověšenou šišku od hodin, aby se mu nepřevažovala.

olaf71*

napsáno: bývalý a řekl bych. jak přesvědčivá odpověď odborníka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]