Nejste přihlášen/a.
DObrý den. Připadne mi že vůbec nerostu. Bude mi 15 a měřím sotva 165.Vím není to nejmíň ale vadí mi to. :-/ . Jelikož už 2 roky cvičím tak je dost možný že to mám tím způsobený. Mám čekat a doufat že ještě vyrostu? či skusit Růstový hormon. Mám 2 přátele kteří ho použili. Momentálně jsou tlustí a mají tak 2 metry. A todle bych zrovna také nechtěl. Má to cenu? Malý či vysoký a tlustý? :-/ .
NE - nemá...
Velmi pravděpodobně ti žádný lékař růstový hormon neaplikuje a zkoušek z podobnými ´medikamenty´ bys mohl zanedlouho, o to však déle - velice litovat!
doplněno 23.09.12 16:29:Oprava: ..."zkoušek s podobnými"... pochopitelně...
Nejde...
Výška je daná geneticky - takže budeš v dospělosti podobně vysoký jako rodiče...
Ale zatím se nemusíš vůbec ´děsit´ - já jsem v cca 16 jenom za prázdniny vyrostl o 10 cm, v 15 máš ´času dost´...
Navíc - mít dva metry výšky bych já osobně nechtěl - furt si dávat pozor na hlavu...
Osobně bych žádné hormony nebrala... mám plno známých, co mají méně, jak 165cm, a žijí spokojeně. Prostě každý je nějaký, někdo je velký, někdo malý, někdo hubený, tlustý, zrzavý, blond...
Přítel vyrostl v deváté třídě za rok o 30 cm, a to nekecám, chtěli ho vzít do nemocnice na pozorování. Dnes má 2,09 a shánět oblečení a boty je nadlidský úkon, nehledě na snížené stropy, že
Já zatím nevím. Řešilo se to ve 13 letech kdy jsem měl 150cm. Odložilo se to na 15 let podle mé výšky. V lednu mi je 15 a mám 165cm. Řešit se to bude na 15leté prohlídce. Tak se chci předem poradit s lidmi než doto jít a nevědět o tom nic. (Všichni kamarádi v mojem a mladším věku jsou vyšší.)
*dotoho jít.
To neřeš, já bych to neviděla tragicky. znám kluka, který v osmnácti porostl za prázdniny 10 cm. Kdysi chodili kluci na vojnu a vraceli se o pár cm vyšší. Já mám syna, který má 13 let a měří 150 cm, doktoři to vidí jako normální, takhle malých je jich ve třídě víc. Najeď si na rustovyhormon.cz. Jsou tam různé tabulky a grafy, i lékař tam radí. Určitě ještě vyrosteš
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.