Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je promlčená 10 let nezaplacená pokuta?

Od: tob odpovědí: 5 změna:

V roce 1998 jsem dostala od policie pokutu za dopravní přestupek (složenku) na 2000, - Kč. Tenkrát jsem to nezaplatila a mám teď strach, že mně to doběhně v podobě exekuce. Dá se někde zjistiti, zda to bylo promlčeno, pokud ne, tak to dnes ráda zaplatím, nerada bych aby se z 2000 stal 100-tisícový dluh. Adresu bydliště jsem neměnila a poštu poctivě přebírám všechnu a do dnešního dne mi nic nepřišlo. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hawatt*
hodnocení

3x

já bych si došel na finančák pro potvrzení o bezdlužnosti. když vám ho dají, pustil bych to dále z hlavy

hodnocení

0x

myslím si že je to už promlčeno!;) takže by jste měla být v pohodě.

ale otázka je, proč jste to tenkrát nezaplatila? (takže vaše chyba)

divím se že vám npřišly upomínky?

ale pozor, nezapomeňte že žijete v ČR, kde je možné vše*nevi*

P.S. pokud chcete vědět jak na tom jste zajděte se nahlásit na policii a oznamte jim to?

myslím že budou oni sami *sok*

a také by mě to samotného zajímalo jak jste dopadla *jasne*

hodnocení

0x

Na policii nechoďte, jedině finanční úřad to ví. Ten z Vás vybere pokuty. Finanční úřad by Vás nejdříve vyzval. Pro klid Vašeho svědomí, bych zašel na finančák a zeptal jsem jestli nejsem dlužník.

martini*
hodnocení

0x

Některé pokuty vymáhají i přes soud, i tam se můžete na civilním a exekučním oddělení optat, jestli tam něco nemáte, pokud ne, tak to už buďte skutečně v klidu

ale stále to je jako pohledávka na finančním úřadě?

To by musel jít zbytečně na dvě místa!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]