Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objektiv pevnej 35mm

Od: tomaso33 odpovědí: 6 změna:

Mám Sony zrcadlovku a k ní pevné sklo 50mm/1,8. Je to ale doma dlouhý (kvůli cropu je to 75mm!) a tak se dívám po 35mm/1.8. Problém je, že mě možná nezachrání, neb jsem si nyní dělal pokus: seťákem 18-55mm jsem vytočil jednou těch 50 a jednou 35mm a zásadní rozdíl to není.

Prosím, vysvětlete mi, zdali se mýlím. Cena zamýšleného skla je 4000 Kč.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

Foťáci považují 35 mm pořád za dlouhé, pro focení doma. Na to shánějí tak 25-28. Ale i ten pokus 50/35 by měl být znát, ovšem rozdíl je 1,5krát, takže zásadně jiný rozsah to rozhodně není.

tomaso33
hodnocení

No tak to bych ušetřil, kdybych zůstal u padesátky. Já nevím.

albatros498022*
hodnocení

0x

Asi bych šel do objektivu 19 - 35 to uř je slušně široký a použitelný, ale za 4 tis je to stejně jedno za to se moc kloudný sklo neseženě, ale dájí se sehnat objektivy Minolta AF, který jsou schopný komunikovat se Sony za dobrou cenu a s dobrými parametry.

tomaso33
hodnocení

Díky. Je to více peněz. To bych už taky mohl přejít celý do Canonu;)
Je to váhání moje!

hodnocení

0x
Pevne 35mm sklo je nekde kolem 5tis Kc...a kvalita byva slusna..Zoom stredni kvality typu 10-20mm je za cca 12tis Kc.Zoom 17-50mm take neni zadarmo.
Moc jinych moznosti nemate..
tomaso33
hodnocení

Tak já tu 35 vezmu. Bude to mý nejdražší sklo. zatím:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]