Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Caste pichani na boku

Od: cmana odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, trápí mě časté píchání na boku, hlavně při zátěži jako je hokej a fotbal. O prazdninách jsem měl brigádu celý 2 měsíce a dotoho jsem ještě chodil do posilky a na hok. tréninky a občas i na fot. tréninky. Je možné že je to jen špatným dýcháním nebo to může být i nečím jiným? Trápí mě to asi posledních 14 dní (Od doby kdy jsem se vrátil z vodáku).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

drejdl*
hodnocení

2x

Píchání v boku se objevuje při vyšší tělesné zátěži proto, že máte v těle dva orgány, schopné zadržet část krevního objemu a vydat jej právě tehdy, když je potřeba. Ty orgány jsou játra a slezina. Změna jejich objemu, spojená s odlišným napětím pouzdra, vede k píchavým bolestem. Běžný člověk to zná třeba ze situace, kdy musí doběhnout tramvaj, pak se zhroutí na sedadlo a hořekuje, jak jej píchá v boku.

poto1
hodnocení

0x

Jak ti to může někdo takto na dálku povědět? Na boku jako na hrudníku, nebo na břiše? Může to být dýcháním, může to být klidně něco od srdce nebo od páteře. Nebo z únavy. Zeptej se obvodního lékaře, raději, ať máš jistotu, že to není nic nebezpečného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]