Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, trápí mě časté píchání na boku, hlavně při zátěži jako je hokej a fotbal. O prazdninách jsem měl brigádu celý 2 měsíce a dotoho jsem ještě chodil do posilky a na hok. tréninky a občas i na fot. tréninky. Je možné že je to jen špatným dýcháním nebo to může být i nečím jiným? Trápí mě to asi posledních 14 dní (Od doby kdy jsem se vrátil z vodáku).
Píchání v boku se objevuje při vyšší tělesné zátěži proto, že máte v těle dva orgány, schopné zadržet část krevního objemu a vydat jej právě tehdy, když je potřeba. Ty orgány jsou játra a slezina. Změna jejich objemu, spojená s odlišným napětím pouzdra, vede k píchavým bolestem. Běžný člověk to zná třeba ze situace, kdy musí doběhnout tramvaj, pak se zhroutí na sedadlo a hořekuje, jak jej píchá v boku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.