Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze vrátit časopis?

Od: mariest odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

koupila jsem synovi jeho oblíbený dětský časopis. Stala se však taková věc, že syn mě chtěl překvapit, a ačkoli jsem mu vždy kupovala časopis já, koupil si jej nyní sám. Bohužel jsme se nestihli předem domluvit.

Situace je nyní taková, že máme doma časopisy stejné 2. Moje otázka je, jestli je možné ten jeden časopis vrátit a požadovat zaň zpět peníze. Jaká je lhůta pro to, abych jej mohla vrátit? Časopis jsem zakoupila v běžné trafice tisku, účtenku o nákupu pochopitelně nemá, trafikanti ji nedávají. Je přesto možné časopis vrátit? Díky moc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

saw*
hodnocení

1x

Rozhodně není možné nic takhle vracet. To by lidé mohli kupovat noviny a časopisy, přečtou si je a pak je vrátí... Z toho by trafikanti a nakladetelé moc nevydělali.

Na uvedený časopis ani nemáte účtenku, prostě se smiřte, že máte časopisy dva, tak ať ho syn dá nějakému spolužákovi...

hop®
hodnocení

0x

Myslím, že pokud je časopis nepoškozený, po domluvě Vám jej trafikant(ka) vymění za jiné zboží. Bez účtenky právní nárok asi nemáte.

doplněno 22.09.12 17:52:

Některé časopisy se dnes pohybují v řádu mnoha desítek korun, a to i ty dětské, třeba s hračkou. Za zeptání nic nedáte...

ohneta*
hodnocení

0x

Tak za optání nic nedáte, buď dostanete do ni nebo po ni ;). Možná to usmlouváte na výměnu za jiné zboží.

hodnocení

0x

Zakoupený časopis nelze vrátit a požadovat peníze zpět jenom proto, že máte dva. Tam, kde jste jej zakoupila se můžete pokusit domluvit o výměně za jiný časopis ve stejné hodnotě, nebo vyšší. Záleží na ochotě prodávajícího. Čím dřív půjdete časopis vyměnit, tím máte větší šanci. Časopis nesmí být poškozený, ani pomačkaný. To je můj názor a zkušenost.

hodnocení

0x

Jak tu všichni píší, je to jen otázka ochoty a dobré vůle.

buss
hodnocení

0x

Ztrácíte tady čas, zde to nikdo nikdy nevyřeší, ihned po zjištění bych ho vzal a šel zkusit, zda ho vezmou, nebo vyměnit za jiný.

hodnocení

0x

Dobrý den, Marie. Doufám, že jste vzala dva časopisy a prodavači je ukázala, co se Vám doma stalo. Když pokaždé, kupujete časopis pro syna, ve stejném obchodě, tak to bude bez problému. Určitě Vás pan prodavač zná a ví, co kupujete. Může se stát, že to nevyjde. Když to nevyjde, tak časopis syn může věnovat nějakému kamarádovi, který na něj nemá. Udělá dobrý skutek. Jen můj názor.

než bych se ztrapňoval u prodavače, tak bych to někomu nabídl za sníženou cenu.

miljan*
hodnocení

0x

Kolik stál ten časopis?

martinaa*
hodnocení

0x

Popravdě, vůbec by mne nenapadlo jít časopis vracet, také proč by mi ho měl prodavač brát zpět? Pro mou hloupost, že jste se s mámou nedomluvila a obě jsme koupily stejný časopis? Po tom je prodavači houby.

Asi bych se styděla, tohle zkoušet.

doplněno 22.09.12 20:47:

Takže když k serióznímu prodejci přijde denně pět šest lidí, co si za rohem časopis přečetli a teď ho chtějí vrátit, asi se mu to moc nevyplatí... nevím, osobně jsem nikdy časopis, co se nám doma sešel dvakrát, vracet nebyla. Je to můj problém a tu dvacku oželím:)

Proč by ho měl brát zpět? Protože stále existují lidé, kteří jsou si vědomi faktu, že nikdo není neomylný. Většina slušnějších prodejců jej rádo vymění za jiné zboží, či vrátí peníze. Samozřejmě v případě, že časopis či fólie bude nepoškozena. Mezi známými máme osobu provozující vlastní síť prodejen, takže mluvím z praxe.

Na situaci bych nepohlížel jako na nějaké selhání, které bych měl tajit, či se za něj stydět. Není mi jasné proč. Pokud tomu nebrání nějaké závažné překážky, vrátil bych ho.

hodnocení

0x

Časopis jsem vracela dvakrát.

1/ Koupili jsme jej s manželem oba, každý zvlášť. Na vesnici, kde se každý s každým zná, paní věděla, že jsem časopis kupovala u ní a peníze mi bez řečí vrátila.

2/ Podruhé to byl větší problém. Koupili jsme si pěkný časopis s luštěním a představte si, že některé křížovky už byly propiskou vyluštěné. Někdo měl zkrátka dlouhou chvíli a pak časopis zamíchal mezi ty ostatní. Koukala na mě sice divně, ale povídám jí, že jí mohu přinést staré mnou a mužem vyluštěné časopisy, aby si porovnala, že to není písmo nikoho z nás. A že chci nový. Moc se jí to nelíbilo, ale nakonec vyměnila. Když je někdo mizera, proč bych na to měla doplácet já.

Pak je ještě možnost, že by syn mohl časopis nabídnout k prodeji některému ze svých spolužáků.

Jinak záleží na domluvě, pokud si Vás prodavačka pamatuje, jistě Vám vyhoví. Ale čím dřív, tím líp. Aby neřekla: Přečetli si to a teď to vrací. *bzum* Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]