Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smějí se mi, ale není důvod! Proč?

Od: lucimera* odpovědí: 14 změna:

Dobré odpoledne..

V této poradně mi na mnoho různých dotazů už spoustu lidí odpovědělo, a byla jsem s odpovědí spokojená, a tak se nebojím sem napsat, i když je to trochu složitější a psychicky náročnější. Ale k věci...
Chodím do třídy, která tvoří dobrý kolektiv, co se za ty roky naučil táhnout za jeden provaz a když na to došlo, dovedli jsme si jeden druhému pomoci, i když se třeba moc nemusíme. Ve třídě máme dva takové frajírky. Jeden je takový průšvihář, má trojky, ale ve skutečnosti je to chytrý kluk. Kdo ví, proč to dělá, ale je to takový machýrek, co vždycky něco vymyslí a ostatní mu takzvaně lezou do zadku, aby byli taky ti frajírci. Jeho kamarád není zase úplně takový, ale je to něco jako jeho osobní strážce. Ne úplně doslova, ale když ten první machýrek něco vymyslí, jeho kámoš neváhá a do všeho se vrhne s ním, ať je to sebevětší hovadina.

No, a jakožto kluci, tak rádi koukaj holkám na zadek, že. Přiznejme si, kdo to někdy neudělal. I holky sledují pěkné zadky kluků, to tak je a nic se na tom nezmění. A jak se tak v tý třídě sedí, no tak si hošánci všimli, že mi lezou kalhotky, protože mám krátké tričko nebo se mi prostě vytáhlo, a tak mi vylezly. To by ještě ušlo. Jenže já mám třeba více kalhotek stejných. Řekněme, že mám jedny černé s proužky a takové mám čtvery. A protože jsou pohodlné, tak je nosím. Každý večer po sprše si je vyměním, jenže to prostě pak vypadá, jako kdybych celý týden chodila v jedněch kalhotkách. Asi těžko se můžu s takovými blbci bavit o tom, že mám těch kalhotek víc, protože by se mi stejně vysmáli a mysleli si svoje. Jenže mě to trápí, protože v jednom kuse pořvávají prase a pak přijde jejich další kamarád z jiné třídy a stojíc ve dveřích začne ječet "tady si někdo nemění spodní prádlo" nebo "tady už někomu došlo spodní prádlo". Prostě a jednoduše je mi to nepříjemné a zároveň i trapné. Ale těžko s nimi o něčem diskutovat. Stejně si z toho udělají dvojsmysl nebo nějakou prasárničku a hurá a můžeme jet od znova.
Moc si to k srdci neberu, takové věci oni dělají pořád a já si je prostě neberu. Je mi to fuk, ať si řvou co chtějí, ale třeba i právě oni jsou taková "prasata" jako já.

Proto se vás ptám - co byste dělali na mém místě vy? Nejsem žalobníček a rozhodně nemíním na někoho práskat, zvlášť když je to kvůli takové hovadině a zvlášť když to sestrojí největší paka. Jenže mě to prostě příjemné není, když někdo po třídě řve prase prase a vy víte, že se vás to týká.

Jednu verzi už na ně mám - až po mě něco budou chtít, jednoduše odpovím: "Prase ti přece nebude s ničím pomáhat. Narozdíl od tebe jsem aspoň čistotný prase."

Poraďte, prosím, a řekněte mi svůj názor na celou věc.

Jistě, je to hloupé, to mi říkat nemusíte, to vím moc dobře sama, že normální člověk se takhle nechová. Ale změnte si někoho, to je oříšek a nařizujte mu, jak se má chovat, když to nejste vy sám.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj,

to co přesně popisuješ je klasická pubertální mládež, co si budeme nalhávat. Kluci si něčeho všimnou a hned aby byli zajímavý a středem pozornosti udělají z takovéto banality uplnou prútrž mračen :D

Nevím zda jsem ten pravý rádce ale asi bych zkusil jednu věc. Asi to budeš teď muset chvíli vydržet než se celá situace uklidní. Dlouho je to bavit nebude. Udělej to že ty kalhotky proměňuj. Jeden den černy,druhý den bílé, další den jiné a pak můžeš zase černé. Věř tomu že to budou vnímat a nebudou mít argumenty.

Puberťákovi nevysětlíš ani že je země kulatá natož aby si jim vysvětlila tvou situaci. ;)

Snad ti má odpověď aspoň trochu pomůže :)

lucimera*
hodnocení

Myslím, že tak to bude nejlepší :) Jsou to prostě kluci, no, co si budeme nalhávat, a aby byli hvězdní, musí vždycky s něčím takovým přijít. Spíš mi ale vadí, že jen hledí na chyby druhých, ale na to, že oni sedí na židli, kalhoty mají u kolen a celej zadek jim leze a musíte se celý den dívat na to, že mají fialové trenky...ach jo. Kdy z toho vyrostou..!

Děkuji za odpověď, moc mě potěšila ;) Spíš než nějaké řešení na tom hledám uklidnění, a pár vlídných slov, které mi někdo dá a dovedou mi pomoci na tuhle obšírnou situaci přestat myslet. Je pravda, že do smrti je to určitě bavit nebude. Děkuju moc!

Zdravím Lucko. Předně musím říct, že se mi líbí, že jsi nad věcí a neděláš si nic z opravdu hloupých řečí. Je to jen puberťácká snaha o rýpání, nic víc. Až po Tobě bude někdo z rýpalů něco chtít, zareagovala bych takto: Prase, co si nemění spodní prádlo, by možná vyhovělo, nebo pomohlo stejně rovnému. Ale já ne, protože jsem holka čistotná a takové hloupé řeči si dlouho pamatuji. A s hlavou vztyčenou bych odkráčela. Měj se krásně a na hloupé řeči se vybodni. Ono je to přejde, až dospějí...:)

doplněno 20.09.12 15:25:

Není zač. Jsi správná bojovnice!*palec*

lucimera*
hodnocení

Ahoj, děkuji :) Tak nějak to určitě udělám, přece na sebe nenechám jen tak dotírat a nebudu v koutě brečet, když mi někdo něco dělá. Není to příjemné, to jistě, ale oni to nejsou takoví "siláci", jak vypadají, prostě si na ty machry jenom hrají. Ve skutečnosti, když chtěj, jsou to celkem fajn kluci. Jen si rádi do všech rýpnou.

Děkuji za radu, potřebovala jsem se někomu svěřit a dostat dobré rady ;) Hezký den všem!

Vůbec není zač ;)

Samozřejmně že pár vlídných slov či vět člověka uklidní a věří i tomu že přeci jen jsou tu i lidé co chápou nelehké situace.

sargo*
hodnocení

1x

Ach ano, vykukující kalhotky. Ještě je dobré opentlit je takovým tím bílým lístečkem s pokyny na praní. Nejlepší jsou jásavě růžové s puntíky. Poslední dobou je móda nechat z nich vyčuhovat něco zmateně tetovaného a nad tím obtáhnout špíčky (to snad vzhledem k věku tazatelky nehrozí) upnutým tričkem vkusně vykreslujícím háčky podprsenky... uáááá! Nejsem zrovna módní estét, ale při takových výhledech mám touhu nechat se překlasifikovat na jiný živočišný druh. Nechat si OPAKOVANĚ okukovat spoďáry mi přijde stejně praštěné jako ty pubertální chlapecké výlevy. *frajer*

Dle vašeho projevu soudím, že výše iq je více než uspokojivá a vlastně víte co a jak - jen si dovedu představit, že je skutečně úmorné být tomuhle vystavená. Pomůže buď naprostá ignorace nebo schopnost odpověděť skutečně trefně a hbitě, ale to holt musí mít člověk v sobě :-D Ono odseknout něco ve smyslu "vidím, že tě můj zadek nepřestává fascinovat, ale dej si zajít chuť" případně "než tebe pustím podívat se, které z mých kalhotek na sobě mají pondělí a které úterý, budeš si muset nechat udělat kompletní plastiku a lobotomii", to chce vhodné okamžiky. :) Ignorujte je, oni jednou vyrostou... no, možná ne... ;)

lucimera*
hodnocení

Já to ale přece nedělám schválně, že bych vystavovala svoje kalhotky. Nevím, jak jsou na tom ostatní, ale já třeba nejsem zvědavá na to, jaké ten den mají kalhotky nebo slipy ostatní. Jenže někdy se prostě stane to, že jsou vidět, a ono když se vám džíny zařezávají přímo do kůže, to taky není příjemné. Tak si ty kalhotky prostě vytáhnu, aby to bylo pohodlnější.

Ale je pravda, že na tohle nejde dělat opravdu nic jiného. Ono můžu vlastně cokoli odseknout, ale možná si budou utahovat i z toho, co řeknu. Máte pravdu, ignorace. Díky za názor.

pb®

Zkrátka máš problémy s nevhodnou velikostí oblečení. Chce to správnou velikost a střih a pak nebudou kalhotky vykukovat ani se džíny nikam zařezávat. Můžeš být ráda, že se jen posmívají. Ti otrlejší hážou do takových vystrčených "kasiček" drobné.

martinaa*
hodnocení

0x

Jo, ta tvá poznámka je dobrá. Ať si zapamatuje, že posmívat se tomu, od koho bude pozítří potřebovat pomoc, se nevyplácí:)

A nechala bych to být, jen bych se usmívala. Pár kamarádkám nenápadně můžeš utrousit, že takové máš patery (já mám taky stejné ponožky, takže to vypadá, jak u tebe:)), a ono se to rychle roznese.

Nebo začni nosit kalhoty, ze kterých neleze zadek:)

iz*
hodnocení

0x

Tak já sice vím, že je dnes jiná doba, než v době mého dětství a mládí, ale vykukující kalhotky se mi krajně nelíbí. Co se obléknout tak, aby kalhotky nebyly vidět?

Až budeš/budete časem hledat místo v nějakém serióznějším podniku (např. v bance), můžeš/te se nevhodným oblečením vyřadit z dalšího výběru.

doplněno 20.09.12 18:07:

Není-li to záměr, vyřeší situaci úspěšně sukně či kalhoty s trochu vyšším pasem nebo o 10 cm (to není pod kolena) delší triko či svetřík a kalhotky přestanou provokovat. K pubertálním výrokům se tu už vyjádřila spousta dalších: nic lepšího než je ignorovat neznám.

lucimera*
hodnocení

Já nerada, když mi táhne na záda. Rozhodně nejsem spokojená s tím, když někdo vidí moje kalhotky. Jsem dobře vychovaná a vím, co je slušné a co ne. A rozhodně si nenechávám vykukovat něco schválně. Jenže to člověk nemůže hlídat každou sekundu, a tak se prostě někdy stane, že když ve škole píšu písemku, tak se soustředím na to, abych ji napsala dobře, a ne na to, jestli v tu chvíli mám vidět kalhotky nebo ne.

V tomhle mém příspěvku ale nejde o kalhotky. Jde o úplně jinou věc.

doplněno 20.09.12 16:42:

Třeba dneska jsem měla svetr velký akorát a stejně když se předkloním, tak mi ty záda vylezou. Nebudu se taky celý den pařit a zastrkovat si trika do kalhot. To bych vypadala jako exot, co si dá ponožky do sandálů.
Dávám si pozor možná až moc, jenže člověk to prostě nemá šanci uhlídat. A vytahané svetry až po kolena vážně nosit nebudu.

noviny*
hodnocení

0x

Takže,

v prvé řadě oceňuji tvůj přístup. Všechno, co tady píšeš je pravda.

To, že ti i tady ty kalhotky někdo vyčítá, ikdyž trochu jinak, absolutně ignoruj. Dala si dostatečně najevo, že to něděláš úmyslně.

Co se týče tvých spolužáků, nemůžeš udělat nic lepšího než je ignorovat. Jak tady někdo velmi pěkně napsal "Puberťákovi nevysětlíš ani že je země kulatá." Nemá smysl jim ani uštědřovat terfné poznámky. Akorát tím budeš vířit prach. Nech to všechno sednout a oni si časem najdou zase jinou blbost. A neboj se, jednou z toho vyrostou. Sice s nima budou zase jiné problémy, ale tak už to v životě chodí. Aspoň se v tom životě nenudíme :D.

Takže mít pevné nervy a nevšímat si jich.

Přeji hodně zdaru.

myse*

souhlasím, nevíšmat, ignorovat. Ono je to bavit přestane.

Pokud ti tohle řekne do očí - tak mu řekni že ti aspon nekouká celá prdel jako jemu... *zed*

lucimera*
hodnocení

Děkuji vám všem za vaše názory. Ano, ignorovat, to je asi jediné řešení. Nějaká trefná poznámka na jejich účet by stejně asi moc nepomohla. Díky všem! :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]