Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DPP a ukončení

Od: krkovicka* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den.Mám pro jednu firmu sjednanou Dohodu o provedení práce která končí 31.12.2012. Když budu chtít ukončit veškeré závazky které v ní jsou,můžu jí ukončit ustne,ze dne na den nebo musím písemně?Nejsem vázána tím datem nebo 150h?Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Dohodu o provedení práce musíte ukončit písemně k požadovanému dni. Limitem 300 hodin za rok vázána nejste, je to maximální počet hodin, které můžete odpracovat. Některý zaměstnavatel přímo při uzavírání DPP uvádí způsob ukončení pracovního poměru. Prostudujte si tedy ještě uzavřenou dohodu.

doplněno 20.09.12 12:09:

Zákon předčasné ukončení dohody o provedení práce neupravuje. Pokud tedy při uzavírání dohody nebyl určen způsob ukončení, pak lze dohodu ukončit písemně, na základě domluvy obou stran (zaměstnanec - zaměstnavatel). Z praxe vím, že při požadovaném ukončení dohody nebývají problémy, není to klasický pracovní poměr.

krkovicka*
hodnocení

Ke dni 31.12.2012? To že smím ukončit až ke konci roku?To je zavazek ne?Ukončení dohody radši podám písemně.
krkovicka*
hodnocení

No...nejradši bych jim tam hned praskla dverma ...ale to je vedlejší.

hodnocení

2x

Dobrý den. Krkovičko, jako každou dohodu, lze i dohodu o provedení práce ukončit dohodou. Zákoník práce neupravuje zákonnou možnost ukončení dohody o provedení práce před dosažením sjednaného rozsahu práce. Pokud smlouva neobsahuje způsob ukončení, jedinou možností je dohoda obou účastníků. Odstoupení od smlouvy má být učiněno písemně a doručeno druhému účastníku. DPP je zakotvena v § 75 zákoníku práce.

doplněno 20.09.12 11:30:

Krkovičko, musíte se s ním na tom dohodnout. Jednostranně nelze dohodu o provedení práce ukončit před sjednaným termínem, který máte uvedený ve smlouvě. Pozor, neplést si s Dohodou o pracovní činnosti! Tam to jednostranně ukončit lze i bez udání důvodů s 15. denní výpovědní lhůtou. Ale to neplatí u dohody o provedení práce. Tam musíte jedině dohodou.

doplněno 20.09.12 11:42:

Není zač. Uzavřela jste prostě dohodu na určité období. A tak zase jen dohodou můžete skončit před smluvním termínem, který je závazný pro obě dvě strany stejně.

krkovicka*
hodnocení

Kapko.Jen se zeptám když to tedy vedení předám,platí to od toho dne co to předám,nebo až mě zaměstnavatel(či jak ho nazvat) pustí?Budu muset na jeho žádost dál vykonávat práci než si najde náhradu?
doplněno 20.09.12 11:27: Dohodu jsem znovu pročetla.Nic o způsobu ukončení tam není.Pouze pracovní úkol bude zahajen dne 1.1.2012 a pracovní úkol bude ukončen 31.12.2012
doplněno 20.09.12 11:35: To mě právě štve ale co nedělám...díky za info.

ingmichaelbocnar
hodnocení

0x

Dobrý den,

vše se ukončuje písemně je to pro vaší bezpečnost do budoucnosti. Když totiž v ruce držíte kus důležitého papíru s textem, že došlo k ukončení za takových a takových podmínek do budoucnosti na vás už pak nikdo nemůže.

Vázaná určitě nejste ničím, to není žádné vězení kde musíte být pokud někam nastopíte a už tam být nechcete tak jednoduše napíšete výpověď necháte si jí potvrdit a jdete. Ani v den výpovědi nemusíte pracovat, ale to by bylo dobré se domluvit s vedoucím.

150 hodin je roční limit který bohužel u DPP nelze překročit, ale většina firem toto opatření umí obejít.

S pozdravem

Bočnár

krkovicka*
hodnocení

Děkuji.Odpověděl jste mi na vše co mi leží v hlavě:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]