Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám nové boty, ale když v nich chodím, tak mě asi po 10 minutách začnou hrozně bolet kotníky a v jejich okolí. V jiných botách to nemám... Přitom mě nijak netlačí, a líbí se mi (ty boty). Poradíte čím by to mohlo být, a jak to vyřešit? Předem děkuju
PS: Nerad bych nosil jiné... Hrozně se mi líbí A mamku to stálo dost
A dře to, nebo kotníky bolí "uvnitř", z námahy nebo podobně?
Pokud bolí uvnitř mohou být boty špatně ušité, může být jiný sklon boty, nekvalitní stélka nebo podrážka.
Pokud boty dřou, možná to rozchodíte, a možná ne. Také se mi stalo, že jsem musela odložit několikero super bot, protože mi zřejmě tvarově nesedly. Při zkoušení super, ale po půlhodině v botách rozedřené paty, prsty, bolest kloubů, hrůza.
doplněno 19.09.12 17:10:V tom případě jsou boty buď nekvalitní (stélka, úhel...), nebo Vám prostě nesedly, to se občas stává.
Dobrý den, Miky. Bolest nohou, po deseti minutách chůze.
Miky nemůže to být tím, že boty mají zdravotní vložku, vy máte plochou nohu a Vaše nohy si na vložky musí zvyknout? Než boty odepíšete, nasadťe si je doma, seďte, sem tam se pojděte a zase seďte. Uvidíte, zda nohy začnou bolet, třeba po hodině, kdy vložky tlačí na střed nohy. Pak to chce jen čas. Nosit boty doma, jen po hodině, než začne noha bolet, jen při náznaku, hned přezout. Po hodině, zase boty nazout. Jen můj názor.
Botasky nejsou určeny na běžné nošení, nýbrž na sport. Každopádně bolest kotníků podle mne svědčí pro vadnou konstrukci bot. Zkuste si je němde nechat prověřit nebo se alespoň poraďte s ortopedem.
doplněno 20.09.12 00:52:Pokud by šlo o vadu bot, nechte si vrátit peníze a kupte jinou značku od jiného výrobce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.