Nejste přihlášen/a.
Dobrý den! Vážení,mám problém se společností Vodafon.Před lety můj syn (35 let,těžký alkoholik) asi uzavřel smlouvu se společností Vodafon o poskytování telekomunikačních služeb.Zapoměl heslo,papíry vyhodil,prostě nic ke smlouvě nemá.Pravděpodobně uvedl mou adresu,kam čas od času přijde upomínka za neplacení paušálu.Jeho to nezajímá (když se náhodou objeví) já nějaký čas odolávám a potom pokaždé zaplatím (i se správním poplatkem).Pokoušel jsem se situaci řešit s Vodafonem,ale vždy mě odmítli s tím,že jsem třetí osoba a že se mnou nebudou nic řešit.Tak já platím a oni hrabou.Co mám dělat? Když nezaplatím,mám strach z exekutora.I když syn u mě nemá trvalé bydliště.Poradíte? Děkuji
Když Vám Vodafon tvrdí, že s Vámi, jako třetí osobou, nebudou nic řešit, sdělila bych jim DOPORUČENÝM DOPISEM /od kterého si necháte kopii/, nejlépe s dodejkou, adresu, jméno, příjmení a r. č. Vašeho syna. Aby to bylo černé na bílém. Telefon, nebo mail není tak spolehlivý. A už s nimi nic neřešit. Nahlásil jste změnu, splnil jste, co mohl. Tak se na ně dál vybodnout, pokud zase něco přijde, neotevřený dopis bych poslala zprátky s větou, že adresát již na uvedené adrese nebydlí.
Víte, co mě nejvíc na Vašem dotazu rozzlobilo? Vodafon Vás několikrát odmrštil s tím, že jste třetí osoba a nebude s Vámi nic řešit. Ale penízky od třetí osoby, která s tím nemá nic společného, a podle nich se do toho nemá plést, berou a rádi. Ale v našem Absurdistánu je nakonec už možné všechno. Jaga.
Je otázka, jestli Vodafone ví, kdo ty faktury platí. Jestli posílá předvyplněné složenky, nemusí se vůbec dozvědět, že faktury nehradí adresát.
Dobrý den, pokud je telefonní číslo vedeno na vašeho syna a ten je svéprávný, pak může požádat o zrušení tarifu opravdu jen on. Nemusí k tomu znát heslo, pokud ho nezná, stačí zajít do prodejny Vodafonu s osobním dokladem. Třetí osoba může požádat o zrušení čísla jen s ověřenou plnou mocí k tomuto úkonu. Samozřejmě vůči nám nejste povinnen Vyúčtování třetí osoby hradit. Pokud by u čísla nebyla Vyúčtování placena, dojde z důvodu dlužné částky k jeho odpojení a následně zrušení. Vzniklou dlužnou částku bychom pak chtěli zaplatit po majiteli zákaznického účtu. Zkuste se tedy, když to bude možné, se synem domluvit, aby (pokud číslo nepoužívá) nás kontaktoval a předešel tak případným potížím s placením.
Ondra, Péče o zákazníky
a proč nezavoláte na jejich linku? R.č. syna znáte ,adresu taky , jméno taky tak kde je problém? Prostě vy budete on . Sice je to hrozný takle udělat ,ale pak máte ještě jednu možnost a tou je neplatit . Stejně ho nechaj dlužit jen 2-3 měsíce a pak mu odpojej tel. .Prostě to neplaťte
doplněno 11.02.13 10:09:žádné heslo nepotřebuje . Když heslo znáte a zadáte ho do samoobsluhy tak vám jen poděkujou za urychlení ověření , ale stejně si vás znovu prověřej . Jsem tam 10 let , tak vím o čem mluvím , heslo jsem si nikdy nepamatoval
Chci doplnit : všechno,co chtějí jim zaplatím ( i s penále),ale díky nemožnosti zrušit smlouvu - paušál - musím platit,co chtějí.Stále.
Díky
Jestli u Vás syn nebydlí, můžete mu na obecním úřadě zrušit trvalý pobyt.
Vodafonu pak písemně oznamte, že u Vás syn (uvést jméno, příjmení, datum narození, případně RČ) nebydlí, a že si nepřejete, aby Vám zasílali jeho korespondenci (faktury).
___ @Artík: K jednání se zákaznickou linkou je potřebné heslo pro styk s operátorem.
doplněno 10.02.13 22:19:PS: Zrušení trvalého pobytu by bylo dobré i z důvodu případné exekuce.
doplněno 11.02.13 01:00:KapkoNaděje, děkuju za upozornění, vidím, že jsem si dotaz přečetla nepřesně.
___ V takovém případě stačí neotevřenou fakturu vrátit Vodafonu s průvodním dopisem, v němž oznámíte, že u Vás adresát nebydlí, a že Vám jeho korepondenci nemají zasílat.
Rovnou jim sdělte, že si nepřejete, aby Vaši adresu evidovali, a vyzvěte je k okamžitému odstranění Vaší ze všech databází Vodafonu. Můžete jim sdělit, že se v případě opakovaného obtěžování z jejich strany obrátíte na ÚOOÚ.
ivzez - tazatel píše, že u něho syn trvalé bydliště nemá. Pro tazatele - dluh za syna nejste povinen platit. Nejste přece za jeho dluhy odpovědný. Ať si dlužnou částku vymáhají po něm. Dokud za něho budete platit Vy, budou vše posílat na Vaši adresu. Jim to tak vyhovuje. Jedno, kdo platí, hlavně, že platí. Neplaťte, ať si toto vyřeší syn sám. Je to jeho závazek, ne Váš!
Nebydlí u vás,nemá tam trvalé bydliště,tak nic neplaťte a dopisy posílejte zpět na Vodafone.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.