Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nástup dovolené po noční

Od: jihlavanka odpovědí: 6 změna:

Dobrý den mám dotaz, může mi zaměstnavatel nařídit dovolenou v den kdy končím noční směnu? Nemám nárok po noční mít volno a dovolenou nastoupit až druhý den? Děkuji Jj

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

2x

Když to vemu logicky, tak nemůže. Den dovolené je 24 hodin volna, tudíž když noční končíte v 6 ráno, ukrojilo by vám to část dovolené. Takže po noční volno a dovolená následující den.

hodnocení

1x

při směnném provozuse řídí dovolená odpadlýma směnama, takže jestli máte po noční druhou noční může zaměstnavatel Vám na ní dát dovolenou

hodnocení

0x

Pokusila bych se se zaměstnavatelem vyjednat, aby mi první den dovolené počítal jen půl dne dovolené. Případně aby mi započítal několik hodin navíc, které bych pak někdy později využila. Nebo alespoň abych první den v práci po dovolené opět nastoupila na noční směnu.

ron*
hodnocení

0x

Zaměstnavatel by měl nařídit dovolenou 14 dní předem, nedohodne-li se se zaměstnancem na kratší době.

Ale v podstatě, končíte-li noční směnu, dovolenou nařídit může. Na dovolenou vlastně nastupujete v době počátku plánované směny. Do počátku další plánované směny tedy máte 24 hodin.

jihlavanka
hodnocení

Noční končím ráno v 7 hodin a ranní směna začíná v 6,30hodin takže se to překrývá, po noční bych měla mít nárok na 8hodin volna a né to čerpat z vlastní dvolené, to je to o co mi jde. Že bych měla nastup dovolené mít až druhý den a né rovnou po ukončení směny.

No ale kdybyste měla rozepsané směny, tak po noční nebudete mít psanou ranní. Buď po ní budete mít volno, a pak vám dovolenou na ten den zaměstnavatel nařídit nemůže (= dovolená je omluvená absence v zaměstnání a vy v zaměstnání ten den být nemáte), nebo na ten den budete mít plánovanou další směnu (noční, odpolední), a pak vám zaměstnavatel dovolenou na ten den nařídit může (protože kdybyste ji neměla, musela byste přijít na tu směnu do práce).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]