Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odejmutí osvobození od soudních poplatků

Od: vanesa68* odpovědí: 3 změna:

Potřebovala bych poradit. Jsem vedena v evidenci ÚP a současně je proti mě vedeno soudní líčení, kde jsem dostala osvobození od soudních poplatků (měla jsem jen sociální dávky) . Včera jsem po 3 letech našla práci a podepsala smlouvu. Další soudní přelíčení mám za 14 dní, jenže když doložím na ÚP tuto pracovní smlouvu, soud mi osvobození odejme - nástup do zaměstnání se musí nahlásit do 8 kalendářních dnů od nástupu. Dá se s tím něco dělat? Nemám na to abych platila soudní poplatky cca 20000,- a náhradu škody žalující straně (ručila jsem a bratr neplatil) cca 15000,- celkem nějakých 35 tisíc. Nemám ani korunu, výplatu dostanu cca 9600,- čistého a z toho musím zaplatit nájem 5300, 1300 dojíždění do zaměstnání, 400 elektřina, 500Kč alimenty na syna. Zůstane mi cca 2100 na jídlo a další potřeby... Co se stane když nástup do zaměstnání nahlásím až za těch 14 dní? Dostanu pokutu? vím, že by mě sankčně vyřadili, ale dá se něco dělat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Nástup do zaměstnání jste povinna v zákonné lhůtě oznámit a doložit, jinak se vystavujete možnosti dalšího postihu. Pracovní poměr vznikne Vaším nástupem do zaměstnání a bude existovat, i kdybyste jej neoznámila. Neriskovala bych vedle odejmutí osvobození vyměření pokuty.

rudolf*
hodnocení

0x

podle všeho se mylně domníváte, že osovobození od soudních poplatků se vztahuje na povinnost zaplatit odsouzenou částku a náklady řízení žalobce.. můžete být klidná, na to osvobození podle § 138 o.s.ř. nemá vliv (tzn. budete mít povinnost zaplatit, k čemu vás soud odsoudí, tak-jako-tak)

vanesa68*
hodnocení

jde mi o ty soudní poplatky (náklady na znalečné) ve výši cca 20000...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]